• Sivalinga

    Umebrudar 2011

    Loppansson skrev 2011-01-25 13:39:55 följande:
    Vi ska ju ha Jösta på Fabriken som ska laga vår mat, och han är såååå bra. Han har ju även catering, inte bara att han lagar mat till gäster på Fabriken vill säga...
    Har ni provsmakat den mat ni kommer att ha? Och får man fråga vad ni ska ha för mat?  Vi tyckte ju Festcatering lät jättebra ända tills vi provsmakade maten. Maten var helt okej, men bara okej. Och vi känner att okej mat inte är acceptabelt på bröllopsdagen.  
  • Sivalinga
    Lebendig skrev 2011-01-25 14:04:20 följande:
    Jag bara undrar, hur många kommer att fota sig innan vigseln?
    Vi kommer att fota oss innan vigseln. Dels för att vi vill fånga lite av dagsljuset. Och sen för att undvika att de blir för stressigt efter vigseln. När vi går ut från kyrkan planerar vi att bara ta de lugnt i limousinen innan alla gäster anlänt till festlokalen.
  • Sivalinga
    Loppansson skrev 2011-01-25 15:16:11 följande:
    Ja, vi har provsmakat hans mat, och delar av den mat vi vill ha. Vi ska ha trerätters, el egentligen två då vi hoppar över efferrätt och har tårta istället. Vi ska ha carpaccio som förrätt och lamm till varmrätt, sen så vill vi inte ha traditionell bröllopstårta utan ska ha små choklad fondanter istället.
    Åh gud va gott de lät! Kul att ha fondant istället för tårta, de skulle jag också kunna ha! De är ju sååå goda!
  • Sivalinga
    Cuddly skrev 2011-01-26 09:40:03 följande:
    Var har ni köpt underkläder till bröllopsklänningen? Ingrids, Change, Twilfit ? Jag tycker att det är så svårt. Jag vill gärna ha något lite raffigare, men jag börjar nu tänka att det kanske blir så att jag får köpa ett set att ha till bröllopsklänningen och ett till bröllopsnatten. Hur gör ni? Jag menar också... Man vill väl ha på sig underkläderna man ska ha till bröllopsklänningen när man ska prova klänningen så att man får en bättre helhetsbil. Jag läste någonstans att de rekommenderade detta eller är det bara för om man ska sy upp den?
    Jag har köpt mina underkläder på Change. För de är endast dem som har mina bh storlekar. Så jag kan inte påstå att de är så "raffiga" ;) Men men... de är vita iaf. Jag rekommenderar er att prova underkläderna till klänningen. Dels så att man ser att de inte lyser igenom, och sen för att se att de passar. Beroende på urringning/axelband mm. Jag kommer att ha med dem till sömmerskan när klänningen ska finslipas. Så att man kan göra justeringar till de bästa!
  • Sivalinga

    Har uppdaterat listan med Ealin och umebrud2011!

    Jag tror de kostar 200 kr för konsultation på Högtidskläder. Men jag har aldrig betalat, för varje gång jag varit inne så blev de affär på en klänning... Dyr ovana ;)
      
    Vi har bokat bröllopspaketet på Hotel Aveny i Umeå, för 2 nätter. Lyxar och tar även natten innan bröllopet.

  • Sivalinga

    Jag har också blivit bra bemött på högtidskläder! Och jag tycker de hade bra utbud! Många olika storlekar, verkar ha nåt för de flesta.

    Vi har bokat fotografen Fredrik Larsson som driver Fiend studios på Mariedal. http://www.fiend.se/

  • Sivalinga

    Måste bara få tipsa om att:

    På söndagen den 27 februari är de Fest och Bröllopsmässa i Obbola folketshus. Klockan 12-16
    "Visning av Obbola folketshus, fest och konferanslokaler, provsmakning av Annas fest & mat´s menyer, visning av kläder och hår. 25 st utställare med anknytning till fest och bröllop samt musikunderhållning"

    Vi var inne på Kjellins guld och då hittade jag en liten lapp, med denna info. Hade inte alls hört nåt om de förrän då. Upptäckte sedan att de va reklam på tv4 om denna mässa. Vi tänkte gå! Även fast de bara är en månad kvar så kanske man kan få lite tips!

  • Sivalinga

    Hej MsomiMarie!

    Ett halvår räcker gott och väl, men du bör nog börja planera nu för att hinna. Jag skulle börja med att se ut vilka datum som ni skulle vilja gifta er. Ring sedan kyrkan och boka vigseldatum och sedan fabriken och boka festlokalen. Sen när datum är spikat så rullar de på.... boka mat, frisör, smink, kolla klänning, ringar, transport, blommor, hotell osv Allt beroende på vad och hur ni vill ha de! De är er dag!

    Lycka till!

  • Sivalinga
    MsomiMarie skrev 2011-02-22 15:47:40 följande:
    Jo jag känner att vi MÅSTE börja planera och det NU. Vet ju hur jag vill ha det, det mesta. Måste bara ta tag i det. Nåt man ska tänka på? så man inte gör nån dundertabbe.!

    Hur mycket kommer era bröllop kosta? Vad är rimligt liksom? Vi kommer vara ca 70 personer med närmsta släkt och vänner och deras respektive. Vi vill ha ett fint bröllop med inte flasha alltför mycket heller. Ha det enkelt och fint.
    Vi blir ca 80 st på bröllopet och kommer nog att landa på ca 80 000 kronor, men vi har valt att ta kuvertagift på 350 kr per person, så ur egen ficka ca 50 000 kr.  Allt beror ju på vad man vill ha. De drar tyvärr lätt iväg när man summerar alla delar. Exempelvis: lokalkostnad, mat, dricka, ring, klänning, live-musik, fotograf osv. Och ändå tycker jag vi har valt de lite billigare alternativen.

    Just nu känns de faktiskt som vi hade kunnat dra till thailand och gifta oss på en strand istället. För de är mycket jobb, och tiden börjar bli knapp. Sen är jag så less på allas åsikter kring ditt o datt. Och så fruktansvärt snåla vissa människor är! Helt otroligt!
  • Sivalinga
    MsomiMarie skrev 2011-02-23 19:06:07 följande:
    Snåla människor? Angående kuvertavgiften eller?

    Vi funderar på kuvertavgift också. Lokalen fabriken är ju rätt dyr och så mat och dryck på det. Det är ju inte som att vi behöver några bröllopspresenter så då kan folk betala kuvertavgift istället. Min mamma och mina närmsta vänner tycker absolut vi ska ha det! Får se när det närmar sig att skicka iväg inbjudningarna hur mycket pengar vi tror oss kunna få ihop!

    Det där med folks åsikter oroar jag mig också för. Min bästa vän och min blivande säger att jag ska strunta och göra som jag/vi vill. Men folk lär säkert ycka till om nåt.

    Du får försöka komma ihåg att det är Er dag. Den är ju snart som sagt såg jag
    Nä, kuvertavgiften har ingen kommenterat än. Inte till oss iaf.  De enda kommentarer vi fått är positiva, då folk tycker de är bra att inte behöva fundera på present. Nä, jag blev lite less för vi försökte ordna en buss, som skulle gå mellan kyrkan o festlokalen, Men majoriteten av gästerna tyckte de va för dyrt, då de skulle va till självkostnadspris. Och visst de va ju inte gratis, men betydligt billigare än taxi! Men de är ju deras förlust, nu får de ju ordna skjuts på annat sätt...

    Men de som gör att jag blir lite frustrerad är allas åsikter kring allt! Exempelvis svärmors åsikter kring vem som är bjuden på gubbens svensexa! Mammas åsikt kring varför inte jag skulle bjuda min morbror...  Ja sånt där som jag inte ens vill diskutera. Och trodde inte heller vi skulle behöva förklara/diskutera. Men men,,, små bekymmer ja vet,

    Igår var jag och pratade brudbukett med en vänninna, som ska hjälpa mig med buketten. Känns helt overkligt att planera hur MIN brudbukett ska se ut :) Annars så är de mycket nu. Men jag hoppas de mesta ska lösa sig under nästa vecka. Har en del funderingar kvar... men de löser sig nog. HHar svårt att förstå att de snart e dags!!!
  • Sivalinga

    Hej Brudar!

    Tänkte bara meddela att nu e vi man och hustru!!!!! Vi gifte oss i lördags, och dagen blev så otroligt mycket bättre än vi någonsin kunnat drömma om!

    Vigseln var i stadskyrkan, och vår präst Björn Kling var otroligt duktig! Han träffade oss minuterna innan och beskrev precis allt, så vi kunde känna oss lugna. Han talade även lite fritt och gjorde själva vigselakten lite mer personlig! Vi hade anlitat Tony och Henrik från Windfall i kyrkan,  och de sjöng och spelade 3 låtar. Otroligt duktiga killar! Vill även ge en eloge till vaktmästaren i stadskyrkan, vilken kille!

    Själva bröllopsfesten hade vi i Göstas loge, Yttersjö. Och hela kvällen var som en dröm! Sååå mycket bättre än vi någonsin kunnat drömma om! Vi hade innan varit lite oroliga över att de kanske skulle bli en stel och tradig tillställning, men icket! De var fest från början till slut! Alla våra släktingar och vänner var på plats och stämningen var kanon! Hade inte kunnat drömma om en bättre dag!

     Vi hade anlitat Daniel från Biffens mat, som tillagade en helt fantastisk middag på plats. Alla gäster var grymt imponerade över maten! Han skötte allt! Sittar, förrätt, huvudrätt och kvällsvickning. Otroligt skönt att leja bort allt! Jag kan verkligen rekommendera honom!

    Även Tony och Henrik från Windfall var helt fantastiska! De anordnade musiktävlingar under middagen, och såg till att stämningen var på topp hela kvällen! De var kvar till sista man, och gjorde ett fantastiskt jobb! Är så glad att vi valde att anlita live-musik! Så funderar ni på att ha live-musik kan vi verkligen rekommendera Windfall!

    Är de nåt ni undrar över, så fråga gärna! Jag vill gärna dela med mig av tips och trix, om de är nåt ni grunnar på!

    Är så lycklig över att äntligen ha fått min man <3

  • Sivalinga

    Windfall spelade väldigt blandad musik. De mixade låtar under hela kvällen och alla gäster från 15-68 år var nöjda och rockade loss på dansgolvet :)

Svar på tråden Umebrudar 2011