• Sivalinga

    Umebrudar 2011

    Kunde inte somna i natt.... började fundera över brudklänningen som hänger i klädkammaren. Är de verkligen JAG? Är detta klänningen, som jag ska ha på vår dag? Nu har jag ångest! Måste nog åka och titta på högtidskläder o Änglalikt. Tänk om DRÖMKLÄNNINGEN hänger där! Shit... de e ju snart dags!

    Nån som köpt klänning? Känns de som de är DEN klänningen?

  • Sivalinga

    Jag har varit lite tveksam ända sedan jag köpte klänningen. De beror väl delvis på att jag inte hade en klar bild över hur jag vill att klänningen ska se ut. Just NU känns den bara så fel. Så jag ska kolla runt lite. Hittar jag en annan klänning, som känns perfekt. Då blir de väl blocket eller tradera för den andra.

    När man har drömt om att gifta sig hela livet så borde de ju allt va uttänkt och klart! Men nä... velar om de mesta.

  • Sivalinga

    Senaste nytt på klänningfronten ifall nån e intresserad...

    Jag är KÄR! Tror jag har hittat DEN! Åkte till högtidskläder och första klänningen jag provade satt som ett smäck! Kändes helt annorlund jmf med den som hänger här hemma. Hängde undan den o ska fundera tills på måndag. Men jag har redan bestämt mig för att de är den jag vill ha :) Känns verkligen jättebra! Så nu känns allt bra igen!

  • Sivalinga

    Nu är klänningen köpt och hänger här hemma! Känns väldigt väldigt bra! Så, nu har jag ro i bröllopshjärtat!

    Just nu händer de inte så mkt på bröllopsfronten för oss. Vi ska ta tag i de sista bitarna, och funderar en hel del på hur vi vill ha dagen. Tänker på bla. dukningen, tårta och dekoration av lokalen. Inbjudningskorten postades i söndags, så vi väntar även på reaktion från nära och kära. Svårt att veta när inbjudningskorten dimper ner så här i juletid... men de borde ju komma innan jul?! Har sett ut en ring, som jag e intresserad av. Så förhoppningsvis ska vi åka och spana lite på den i mellandagarna.

    Hur går de för er andra? Har nån av er börjat med festhäftet än? Söker inspiration så har ni material är jag väldigt intresserad! Vet nån vars man kan köpa finare papper i stan? Åkerbloms hade litegrann... men inte så mkt. Finns de nån annan affär? Letar också efter en band att knyta ihop festhäftet med, förslag?

  • Sivalinga

    Hur gör ni med kläder till brudgummen? Hyra/köpa? Kostym/frack? Behöver tips!!

  • Sivalinga
    Cuddly skrev 2010-12-28 10:31:00 följande:
    Åh, jag har inte ens hunnit med att kolla på någon klänning än, men jag känner ångest i alla fall. Jag är rädd för att jag kommer att hålla tillbaka när jag ska kolla... har ni haft med er något smakråd när ni kollat på brudklänningen?
    Jag har haft med mig systrar, mamma och gubben :) De är alltid bra att ha nån att bolla tankar med! Jag har haft väldiga brydderier gällande just klänningen, men nu känns de toppen. Ni kommer att veta när ni hittat DEN klänningen. Och är ni osäker åk hem och sov på saken. De brukar funka för mig!
  • Sivalinga
    Lebendig skrev 2010-12-29 18:42:56 följande:
    Jag är lite bekymrad över klänningen. Jag har strl 50 och det finns inga klänningar i butik i Umeå som har de storlekarna. Jag skulle vilja prova lite olika modeller och så, vet inte om jag vågar beställa min. Har ingen aning om vad jag passar i, egentligen.

    men jag håller med dig cuddly, jag vill inte heller ha med mig fästmannen, lite vidskepelse ska det vara! :)
    Den första klänningen som jag köpte är i stl. 50, och den köpte jag på högtidskläder i umeå! Min tanke var att sy in den då jag annars är stl. 42-44. Men många klänningar går ju att ta ut en aning också! Tror inte alls du behöver vara orolig för att hitta en klänning som passar, De finns väldigt mycket när man väl börjar leta. Den är för övrigt till salu, om du är intresserad ;)

    Jag känner inte alls nån oro över att gubben sett klänningen. De kommer att bli så stor skillnad på dagen D ändå. Men hår å smink, kommer de knappt kännas som samma klänning längre :) Men är ni vidskepliga så ska man ju kanske inte visa klänningen innan.

    Vi hade bara berättat för närmsta familjen då inbjudningskorten skickades ut. Men är väldigt besviken på reaktionen... nästan ingen alls. Nån har tackat för inbjudan på facebook. Men annars nästan ingen reaktion?! Skittråkigt... hade förväntat mig en massa telefonsamtal första veckan. Men men..... Ja de kanske kommer hoppas jag.
  • Sivalinga
    Lebendig skrev 2010-12-29 22:49:30 följande:
    Aha, hur ser den ut? Tidigare när jag besökt högtidskläder för andra typer av klänningar så har den största funnits i 44 och jag har blivit grymt besviken på bemötandet där så jag har lite bojkottat den butiken..

    Jag tror dessvärre att det är ytterst få som reagerar. Vill minnas själv att de gånger vi fått inbjudningar till bröllopet har jag inte hört av mig, men det har iofs varit på min sambos sida.
    Har lagt upp två bilder på klänningen i mitt galleri. Det är en Aspera nr 4344 stl. 50. Jättefin klänning! De skulle inte va nå problem att sy på axelband om man vill ha de.

    Har sett flera här på BT som blivit illa bemött på högtidskläder! Jättetråkigt! Jag har alltid pratat med den yngre kvinnan, som jobbar där. Hon har alltid varit snäll och trevlig. Ägarinnan har jag hört är lite bitsk. Sen finns de ju Änglalikt, som enligt rykte ska va bra. Har dock inte varit där själv. Hon tar bara emot bokade besök på vissa dagar tor o fr tror ja de va.
  • Sivalinga

    Personligen tyckte jag de va jättesvårt att kolla på nätet. För på modeller ser ju de flesta klänningarna bra ut. Sen när man tar på sig dem kan ju allt bli helt annars. Så prova prova prova de e mitt tips!

  • Sivalinga

    Här har de verkligen varit lugnt! Vars håller ni hus?

    Själv har vi fullt upp, den stora dagen börjar ju närma sig med stormsteg! Och just nu har vi stora funderingar kring catering. Har provsmakat den cateringfirman, som vi hade prel, boka. Men de var inte alls nån hit :( Så nu letar vi med ljus och lykta efter en annan firma, Förslag någon???

Svar på tråden Umebrudar 2011