• Cuddly

    Umebrudar 2011

    Slania skrev 2010-12-04 10:01:01 följande:
    Tack :) Nu är det ju vårt andra vi väntar, har redan en dotter på 2 år så jo, jag kan håll med dig om att det blir lite enklare rent byråkratiskt om man är gifta när man får barn. Men vi måste nu försöka hitta en större lägenhet, byta bil (vilket vi iofs tänkt göra ändå) osv. Vi diskuterade redan i somras huruvida vi skulle satsa på ett bröllop eller ett syskon nästa år och då bestämde vi oss för bröllop. Nu blir det tvärtom istället :) Känns tyvärr som om det blir för mycket om vi ska planera både och, inte minst för att det blir samma datum ungefär för både bröllop och BF isf.
    Jag förstår det där resonemanget. Det finns ju så mycket mer än bröllopet. Det kostar en hel del och för depengarna kan man också göra mycket annat nyttigt och roligt för.

    Du får gärna titta in här så vi får höra hur det går med graviditeten :)
  • Cuddly

    Varför är det så viktigt för många att ha långt hår som brud. Det måste ju finnas massor med härliga bröllopsfrisyrer som man kan ha om man har kort eller? finns det inte?

    Jag har halv långt hår och det känns som att jag har kört fast i att ha det långt när vi gifter oss, men det kanske finns anledning till att klippa det... hmmm... Något tufft och vågat kanske.

  • Cuddly

    Kanske en liten tuppkam... skulle det inte få hakorna att falla till marken så säg... kan bara tänka mig farmors min.

  • Cuddly

    Jag gick förbi en skylt på stan igår... Astas syjour stod det på den för er som eventuellt tänkt fålla och sånt :)

  • Cuddly
    Sivalinga skrev 2010-12-16 19:11:29 följande:
    Kunde inte somna i natt.... började fundera över brudklänningen som hänger i klädkammaren. Är de verkligen JAG? Är detta klänningen, som jag ska ha på vår dag? Nu har jag ångest! Måste nog åka och titta på högtidskläder o Änglalikt. Tänk om DRÖMKLÄNNINGEN hänger där! Shit... de e ju snart dags!

    Nån som köpt klänning? Känns de som de är DEN klänningen?
    Åh, jag har inte ens hunnit med att kolla på någon klänning än, men jag känner ångest i alla fall. Jag är rädd för att jag kommer att hålla tillbaka när jag ska kolla... har ni haft med er något smakråd när ni kollat på brudklänningen?
  • Cuddly
    Sivalinga skrev 2010-12-28 21:55:55 följande:
    Jag har haft med mig systrar, mamma och gubben :) De är alltid bra att ha nån att bolla tankar med! Jag har haft väldiga brydderier gällande just klänningen, men nu känns de toppen. Ni kommer att veta när ni hittat DEN klänningen. Och är ni osäker åk hem och sov på saken. De brukar funka för mig!
    Jag vill ha med mig någon, men inte fästmannen. Är förmodligen bara lite vidskeplig, men det skulle kännas bra att få se hans min när han får se mig i den för första gången. Dock måste det vara någon som kan hålla tyst, för vi vill inte att det ska vara helt känt förrän folk får sina inbjudningskort och de tänkte vi inte skicka förrän allt mer eller mindre är helt klart. Saknar min allra närmsta väninna. Hon skulle vara perfekt att ha med mig, men hon bor i ett helt annat land just nu. Suck!
  • Cuddly

    Var har ni köpt underkläder till bröllopsklänningen? Ingrids, Change, Twilfit ? Jag tycker att det är så svårt. Jag vill gärna ha något lite raffigare, men jag börjar nu tänka att det kanske blir så att jag får köpa ett set att ha till bröllopsklänningen och ett till bröllopsnatten. Hur gör ni? Jag menar också... Man vill väl ha på sig underkläderna man ska ha till bröllopsklänningen när man ska prova klänningen så att man får en bättre helhetsbil. Jag läste någonstans att de rekommenderade detta eller är det bara för om man ska sy upp den?

  • Cuddly
    Ealin skrev 2011-01-29 11:56:20 följande:
    Hej!
    Jag är ny umebrud och vill gärna vara med här! Vi gifter oss i Backens kyrka 30/7-2011!
    Är det någon som vet när (om) det är Bröllopsmässa i Umeå i år? Jag har inte lyckats hitta någon information om det.
    Jag och fästmannen funderade också på detta, men jag har faktiskt ingen aning än.. NÅGON SOM VET?
  • Cuddly

    Tack för de bra råden om underkläder till klänningen... Ja, då får vi väl se hur det blir ... än är det ett tag. Men jag kämpar på med träning.. ska lägge på ett par pass i veckan.

    Jag vill känna mig helt i synk med mig själv den dagen. trivas med min kropp och mitt utseende. allt annat är ju redan klart. Underbar man, underbar dotter och ... vad mer är egentligen viktigt under dagen... så länge vi får fira och må bra med vänner och släkt och ha det bra med dem så är väl allt som det ska.

  • Cuddly
    Sivalinga skrev 2011-02-22 17:18:47 följande:
    Vi blir ca 80 st på bröllopet och kommer nog att landa på ca 80 000 kronor, men vi har valt att ta kuvertagift på 350 kr per person, så ur egen ficka ca 50 000 kr.  Allt beror ju på vad man vill ha. De drar tyvärr lätt iväg när man summerar alla delar. Exempelvis: lokalkostnad, mat, dricka, ring, klänning, live-musik, fotograf osv. Och ändå tycker jag vi har valt de lite billigare alternativen.

    Just nu känns de faktiskt som vi hade kunnat dra till thailand och gifta oss på en strand istället. För de är mycket jobb, och tiden börjar bli knapp. Sen är jag så less på allas åsikter kring ditt o datt. Och så fruktansvärt snåla vissa människor är! Helt otroligt!
    350 kr i kuvertavgift är väl inte så farligt mycket kan jag tycka. Det är ju typ vad det kostar om man ska gå på resturang själv. Ofta blir det dyrare än så dessutom. Kanske tycker de att det blir dyrt om ni inte har avsagt er presenter? Förstod int riktigt vad de är som skulle vara så jobbigt enligt gästerna.. menar, är det inte lite av en ära att få bli bjuden på bröllop... eller? Det är ju inget tvång att gå på bröllop, så man måste ju inte tacka ja om man tycker att det blir belastande. Behöver ju inte hacka ner på brudparets val av tillställning.
  • Cuddly
    Lebendig skrev 2011-02-11 20:21:23 följande:
    Kanske har deras rykte nått fram? Jag ska också ge dem en ny chans... Hade de ett bra utbud?

    Vilken fotograf tänker alla anlita?
    GJ lannér lutar det åt för oss... vi har itne bokat än, men kommer nog att göra det. Är ju ett tag kvar till bröllopsdagen för vår del.
  • Cuddly
    Sivalinga skrev 2011-02-21 12:35:55 följande:
    Måste bara få tipsa om att:

    På söndagen den 27 februari är de Fest och Bröllopsmässa i Obbola folketshus. Klockan 12-16
    "Visning av Obbola folketshus, fest och konferanslokaler, provsmakning av Annas fest & mat´s menyer, visning av kläder och hår. 25 st utställare med anknytning till fest och bröllop samt musikunderhållning"

    Vi var inne på Kjellins guld och då hittade jag en liten lapp, med denna info. Hade inte alls hört nåt om de förrän då. Upptäckte sedan att de va reklam på tv4 om denna mässa. Vi tänkte gå! Även fast de bara är en månad kvar så kanske man kan få lite tips!
    åh, fästmannen visade lappen för mig via mms idag.. synd att vi är uppbokade på annat... vill så gärna gå!
  • Cuddly
    Lebendig skrev 2011-02-24 15:08:28 följande:
    Det hade vi också tänkt. Men vi ville ha fotograf för en dag. Nu börjar jag backa lite på det. GJ ska ha 14500 för en dag, det är jäääättemycket pengar! Har nu funderat på att hyra att proffs till porträttbilderna och sedan anlita en kompis dotter som går media och nu praktiserar som bröllopsfotograf till övriga delar av bröllopet... Samt att vi kommer ha engångskameror på alla bord till gästerna att fota med.
    Super smart. Menar fotograf är inte allt liksom... för det priset gj tar kan man göra mycket annat också :)
  • Cuddly
    Sivalinga skrev 2011-02-25 11:32:48 följande:
    Men de som gör att jag blir lite frustrerad är allas åsikter kring allt! Exempelvis svärmors åsikter kring vem som är bjuden på gubbens svensexa! Mammas åsikt kring varför inte jag skulle bjuda min morbror...  Ja sånt där som jag inte ens vill diskutera. Och trodde inte heller vi skulle behöva förklara/diskutera. Men men,,, små bekymmer ja vet,

    Igår var jag och pratade brudbukett med en vänninna, som ska hjälpa mig med buketten. Känns helt overkligt att planera hur MIN brudbukett ska se ut :) Annars så är de mycket nu. Men jag hoppas de mesta ska lösa sig under nästa vecka. Har en del funderingar kvar... men de löser sig nog. HHar svårt att förstå att de snart e dags!!!
    Har förstått att det inte är så ovanligt med sådana där åsikter. Jag vet tyvärr med mig att min mor skulle ha åsiker .. min blivande svärmor med, så därför planerar vi allt själva och kommer inte att knysta ett ord förrän det är dags och inbjudningarna redan är utskickade.
  • Cuddly
    Lebendig skrev 2011-03-01 08:58:47 följande:
    Men va trist! Varför ska ingen från hans familj komma? Jag skulle bli grymt besviken ifall ingen av mina syskon skulle komma...

    Sedan var vi på bröllopsmässan ihelgen och då bokade vi i en tid med Annas fest och mat så hon kommer hem till oss på måndag för att diskutera catering till vårt bröllop. Helt kostnadsfritt och utan köptvång!
    Va det helt kostnads fritt och utan köpstvång pga av att ni bestämde det under bröllopsmässan eller är det alltid så? Vi kunde inte åka eftersom jag hade feber och var sängliggandes. Suck.. hade varit så roligt att åka dit.
  • Cuddly
    Pinkgrape skrev 2011-03-05 09:53:31 följande:
    Hejsan

    Ursäkta att jag hoppar in såhär, men fick inget napp i Skellefte-tråden, så tänkte göra ett försök här.

    Jag undrar om det är någon som ska vigas av, har blivit vigd av eller varit på en vigsel som Charlotte Lundgren förrättat? Isåfall är jag väldigt nyfiken på era erfarenheter, vad ni tyckte om det osv?

    Vi vill inte viga oss kyrkligt, men borgerligt kändes lite väl tråkigt :/
    Det är hon som viger borgligt visst... Jag har träffat henne ett par gånger, men inte fått ett så bra intryck av henne. Vi funderade ett tag på att ha en borgligvigsel men ändrade oss senare. En väninna till mig gifte sig borgligt och hade henne som vigselförättare. Deras bröllop var oerhört fint, men Charlotte var i mitt och min fästmans tycke inte den bästa... Hon glömde bland annat bort namnet på en av deltagarna i cermonin och presenterade en av brudens älsta väninnor med fel namn när hon skulle fraföra ett musikstycke. Kanske att hon hade en dålig dag, men hennes framförande gav inte ett så bra intryck på mig och min blivande man. Jag vet inte hur mycket det kostade att anlita henne, men jag förstod att hon var väldigt tillmötesgående när det gällde att ta sig till stället där brudparet skulle gifta sig. Det låg ett par mil utanför Umeå. I övrigt vet jag inte hur hon har varit på andra bröllop. Någon annan här som vet något?
  • Cuddly

    Har inte någon aning om hur jag kommer tt göra, men jag tror att jag kommer att låta någon annan visa mig hur jag ska göra, köpa smink och sedan öva och göra det själv. För så dålig är jag inte på att sminka mig själv. Jag vill inte ha för tung smink. Brukar känna mig så instängd med för mycket smink. Vill se naturlig ut, men bara framhäva mina finare drag. Tycker om min hy, mina ögon läppar och kindben, så dem ska nog framhäva... hyn sk ajag nog mest ta hand om tror jag... sedan har jag förstått att det finns rätt bra mineralmake nu som skulle fungera bra. Tror att jag ska gå till makeup-store och be dem hjälpa mig.

  • Cuddly
    Sivalinga skrev 2011-03-23 12:33:08 följande:
    Hej Brudar!

    Tänkte bara meddela att nu e vi man och hustru!!!!! Vi gifte oss i lördags, och dagen blev så otroligt mycket bättre än vi någonsin kunnat drömma om!

    Vigseln var i stadskyrkan, och vår präst Björn Kling var otroligt duktig! Han träffade oss minuterna innan och beskrev precis allt, så vi kunde känna oss lugna. Han talade även lite fritt och gjorde själva vigselakten lite mer personlig! Vi hade anlitat Tony och Henrik från Windfall i kyrkan,  och de sjöng och spelade 3 låtar. Otroligt duktiga killar! Vill även ge en eloge till vaktmästaren i stadskyrkan, vilken kille!

    Själva bröllopsfesten hade vi i Göstas loge, Yttersjö. Och hela kvällen var som en dröm! Sååå mycket bättre än vi någonsin kunnat drömma om! Vi hade innan varit lite oroliga över att de kanske skulle bli en stel och tradig tillställning, men icket! De var fest från början till slut! Alla våra släktingar och vänner var på plats och stämningen var kanon! Hade inte kunnat drömma om en bättre dag!

     Vi hade anlitat Daniel från Biffens mat, som tillagade en helt fantastisk middag på plats. Alla gäster var grymt imponerade över maten! Han skötte allt! Sittar, förrätt, huvudrätt och kvällsvickning. Otroligt skönt att leja bort allt! Jag kan verkligen rekommendera honom!

    Även Tony och Henrik från Windfall var helt fantastiska! De anordnade musiktävlingar under middagen, och såg till att stämningen var på topp hela kvällen! De var kvar till sista man, och gjorde ett fantastiskt jobb! Är så glad att vi valde att anlita live-musik! Så funderar ni på att ha live-musik kan vi verkligen rekommendera Windfall!

    Är de nåt ni undrar över, så fråga gärna! Jag vill gärna dela med mig av tips och trix, om de är nåt ni grunnar på!

    Är så lycklig över att äntligen ha fått min man <3
    Stort stort GRATTIS! Låter som om allt var otroligt. Hoppas att jag kommer att känna likadant efter vårat bröllop :) Vad spelade Windfall för typ av musik?
  • Cuddly

    Jag har sett drömbröllopsklänningen på tv ... var får man tag i den, hur dyr är den och om den är superdyr, varfår jag tag på en väldigt liknande klänning. Klänningen jag talar om är den tärnklänningen på tjejen som hjälpte kate (inte längre middelton) med släpet. Den var ju hur fin som helst! Kates klänning var väldigt fin den också, men inte min smak.

Svar på tråden Umebrudar 2011