Inlägg från: marimekko86 |Visa alla inlägg
  • marimekko86

    Umebrudar 2011

    Gifter mig i oktober 2011. Det finns inte så många lokaler i själva Umeå stad men utanför finns det ju många bugdegårdar, exempelvis i Stöcksjö, Innertavle, Göstas Loge i Yttersjö. Vet inga priser på de lokalerna, men det brukar inte vara så höga, typ 2000 spänn eller så.

    Vi vill ha festen i i Umeå och kommer vara på Fabriken. Där finns även kocken Jösta med personal som fixar kanonbra mat och serverar, porslin och diskning ingår. Lokalen är ganska dyr,men mycket ingår så som stolar,bord, scen med ljud och ljus anläggning, en bar med många kylar och man får ta med eget dricka.! Kostnad för den 8500 tror jag det var, men vi betalar 10 000 jämt, då städar de upp ALLT, man bara tar med det man vill smidigt.! Lokalen är ganska stor, ljus och öppen med stora fönster som vätter ut mot älven, den ligger förbi strömpilen Många brukar ha sina bröllop där, de är erfarna av bröllop.!

    Vet att klockargården som ligger vid backenkyrkan är ganska populär som festlokal, den är inte så stor har jag för mig, och dit måste man ha catering och eventuellt eget porslin om man vill ha annat än det som finns, det är en skolmatsal. Vet att den inte kostar så mycket,men vet inte hur mycket

    Sedan finns det ju restauranger som Sävargården och Hotel Plaza som arrangerar bröllopsmiddagar och bröllopsfester. Då måste man givetvis betala mycket för drickat eftersom man köper det av dem. Vet inte vad det kostar....

    Några tips jag kom på sådär rent spontant en måndagnatt.!

  • marimekko86

    ja det finns ju cateringsfrimor som står för ALLT från mat till porslin och personal. På restauranger blir det dyrare och riktigt dyrt med dryck. Där vi ska vara på fabriken blir drycken "billig" eftersom vi köper den själv och ställer nån bekant att stå i baren och fixa under kvällen. Under middagen serverar kockens personal Vi behöver bara pynta lokalen, ha med tårtan och sitta och njuta
     Det är skönt känner jag att slippa tänka på mat, servering, disk och städ osv.... lycka till med erat bröllopsplanerande. Som tur är bor man i Umeå och här uppe behöver man inte ha brottom med saker och ting då det inte är så många som gifter sig och komkurrerar om festlokaler och annat

    Vilken kyrka har ni hittat då?

  • marimekko86

    Jag har bara hört skit om högtidskläder, att dem är sura och otrevliga MEN har aldrig varit där själv så jag ska inte uttala mig egentligen

    Själv så beställer jag en klänning från Kina i veckan...ska ner till STHLM senare i sommar också och kika och sew om jag hittar nån klänning till bra pris som passar, kanske slår till då ifall kinaklänningen inte skulle passa .

    Nu väntar jag på min vigselring, den skulle kommit idag egentligen men jag råkade vara borta precis när de var här, så jag skulle få den imorgon...HOPPAS de hinner hit på förmiddagen, jobbar eftermiddagen.!

  • marimekko86
    granström skrev 2011-07-05 15:55:19 följande:
    Jag har precis fått hem min klänning. Beställd på brudklänningar.com, och uppsydd i kina.
    Hur fin som helst och passar jättebra

    Jag hade också bara hört dåligt om Högtidskläder, och efter mitt första besök där (som smakråd) så kunde jag bara hålla med alla som har klagat.
    men då jag följde med en väninna dit i vintras så fick jag ändra uppfattning. Hur trevliga som helst. Tycker dom blev trevligare sen dom började med tidsbokning. Dom har mer tid för varje kund.
    Ååååh vad roligt att ha fått hem brudklänningen, hur ser den ut då? Jag ska i helgen gå på jakt och leta skor och BH så jag kan ta mått olch skicka in och beställa min brudklänning till helgen eller nästa vecka.! Känns som att det är på tiden då jag gifter mig nu i oktober.!!

    Men idag fick jag hem vigselringen, den är bara hur fin som helst, helt sagolik.! Kan inte sluta titta på den
  • marimekko86
    kelizaah skrev 2011-07-28 13:51:53 följande:
    Hejsan!

    Jag hoppar in här om det går bra? :) Jag och min sambo har precis bestämt oss för att gifta oss nästa år och har inte hunnit bestämma något alls än, bara att det blir nästa år.

    Vi har dilemma med lokalen..Vi är fortfarande studenter med barn och eventellt ett till barn påväg kommande året så vår budget är extremt begränsad men vi vill väldigt gärna gifta oss nästa år ändå, det blir m.a.o inget pampigt bröllop. Vi är inte troende så vi skulle så gärna vilja hitta något vackert äldre ställe för vigselceremonin men det är svårt! Har funderat på Fabriken, det ställe som känns mest som vi för tillfället men det är också ett av de dyrare alternativen känns det som..

    Nåja, ska bli roligt att följas åt och utbyta tankar och idéer med er! Nu ska jag bänka mig och läsa igenom tråden från början..:)
    Vi kommer vara på fabriken och det är ju ett helt perfekt ställe som har allt och som ligger fint vid älven Där kan man ju helt klart också ha vigseln.! Vi funderade på det först, men tillsist blev det kyrkvigsel ändå.

    Som sagt det kostar en del att vara där, men då har man ju scen, ljud och ljus anläggning, en kock med personal, egen bar, och alla bord och stolar...praktiskt. Man får dekorera som man vill också.! Vi ska dit efter semesterperioderna och mäta och få en bild över hur vi ska ha det på dagen D.

    Annars finns ju bygdegårdar i Innertavle, Stöcke, Göstas Loge....men då ligger ju de utanför stan.
  • marimekko86

    Man får ha med egen mat eller leja annan cateringfirma om man vill på fabriken, men man får inte tillgång till köket, endast Jösta är där.

    Men läkarvillan blir säkert bra, jag har värit där och det är fint

  • marimekko86

    Det där med kuvertavgift är det bara livliga diskussioner om här inne på BT. Man ska inte läsa och tro på allt folk skriver här. Jag är långt ifrån ensam som säger och skriver så

    Vi kommer ha en kuvertavgift på 300 :- och vet MÅNGA andra här på forumet som ska ha kuvertavgift och varken jag eller de andra har fått gnäll och klagomål över det... TVÄRTOM. Alla våra vänner och släktingar tycker det är bra och tycker det är skönt att slippa bekymra sig över presenter. Hade vi skippat kuvertavgiften hade vi önskat oss pengar till bröllopsresa istället. I mina ögon är det nästan samma sak.

    Däremot har vi sagt att våra långväga gäster inte behöver betala kuvertavgift, de reser ju långt och har andra kostnader och vi kommer ha fri bar hela kvällen och liveband kommer spela

    Så bry dig inte om vad andra säger, känn efter själv vad som känns bra. Jag var emot kuvertavgift men min sambo tyckte verkligen att vi kunde ha det. En hel del vänner och mina föräldrar tycket också att vi kunde ha det då allt fler och fler idag börjar ha det och i vår umgängeskrets är det vanligt...så jag ändrade mig och nu i efterhand ångrar jag mig inte då våra bjudna gäster faktiskt bara haft positivt att säga.

    Fundera och gör det som känns rätt för er är mitt råd...om ta allt som har med BT att göra med en nypa salt. Folk kan bli ruggigt otrevliga här inne av att man inte delar deras åsikt.!

  • marimekko86

    Vi kommer bjuda på drickat hela kvällen, men det är för enkelhetens skull. Skulle vi haft festen på ett hotell eller liknande där man inte får ha med drickat själv skulle vi bjuda under middagen och sedan under kvällen skulle folk få betala själva. Men nu får vi ju ha med oss själva så det blir inte jättedyrt för oss att bjuda hela kvällen.

    Jag tror på att våra vänner och familjer inte super till utan tänker på att det är vår stora dag. Man vet ju aldrig, men jag tror på dem

  • marimekko86

    Man kan anlita Jösta utanför fabriken, han kan göra vadsomhelst. Superlyxig mat eller lite billigare mat. Har bara hört gott om honom förr och vi har pratat med honom och han är riktigt trevlig och kan som sagt fixa i princip vad som helst. Vår mat med förätt och buffé kommer kosta ca 250:- från Jösta. Med tårta blir det strax under 300:- för hela kuvertet men tårtan gör inte Jösta, den gör ett konditori här i umeå.

    Har hört annars att Biffens Mat är bra eller Annas Catering... finns som sagt rätt många, bara att söka

Svar på tråden Umebrudar 2011