• Pinkgrape

    Umebrudar 2011

    Hejsan

    Ursäkta att jag hoppar in såhär, men fick inget napp i Skellefte-tråden, så tänkte göra ett försök här.

    Jag undrar om det är någon som ska vigas av, har blivit vigd av eller varit på en vigsel som Charlotte Lundgren förrättat? Isåfall är jag väldigt nyfiken på era erfarenheter, vad ni tyckte om det osv?

    Vi vill inte viga oss kyrkligt, men borgerligt kändes lite väl tråkigt :/

  • Pinkgrape

    Okej, tack så mycket för era svar :)

    Nu har vi dock bokat vigsel i Stadskyrkan i Skellefteå, då vi kände att det blev bäst så :)

  • Pinkgrape

    Vi har också valt kuvertavgift och INGEN gäst har gnällt över det eller tyckt det varit det minsta konstigt. Vi har två gäster som åker ca 100mil och vi tänkte att de kanske... men nej, de sa att det var en självklarhet att de ska betala för sig själva. Kan ju tillägga att vår kuvertavgift dessutom är rätt saftig på 350kr. Det täcker maten, enbart maten. Vi kommer betala brudskålen, drickat till maten, kaffe och tårta. Vi ska ha middagen/festen på hotell och därför kommer de gäster som vill kunna handla dricka i deras bar under kvällen om de vill.

    Här inne på BT finns många som blir helt rabiata när kuvertavgift kommer på tal, tyvärr. Det är dock också enbart här inne som jag hört något negativt angående det. Vi har ju också gjort så att vi vänligt, men bestämt, sagt att vi inte vill ha några presenter. Vi vet dock redan att vi kommer få bröllopspresenter ändå, trots en kuvertavgift, och det helt och hållet gästernas val!

    Jag tycker man ska strunta i vad folk, speciellt här inne, säger och köra på det man själv tycker blir bäst.


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape

    Vi kommer ju låta folk handla i hotellets bar efter middagen om de vill dricka något mer. Vi kan ju inte ta med oss själva och betala de priserna för dricka till 60 personer.. ja, det blir rent ut sagt svindyrt!!! Det är ju också ett sätt för oss att hålla nere mängden alkohol också, för nog blir folk snålare om de ska bekosta drickat själva :P

    Vi la nivån på kuvertavgifter efter vad vi hade kunnat tänka oss att betala om vi hade blivit bjudna. Vi lever på en inkomst (som inte är specieltl hög) och flera av våra vänner är studenter eller arbetslösa. Vi blev aningen snopna att ingen av dom tyckte kuvertavgiften var för hög, utan tvärtom! Hade jag faktiskt aldrig kunnat tänka mig.

    Hur man ska göra med drickat efteråt är en bra fråga, som vi tampades med innan vi valde hotellet. Vi hade tänkt fråga syskoner till våra vänner eller liknande om de villa tjäna några hundralappar och jobba som bartender och sedan ta betalt för drickat på kvällen. Inte så att vi gick med någon vinst, men så att det täckte inköpspriset. Vi trodde att det skulle bli lättare att hålla reda på pengar och mängden dricka då.

    Kelizaah - Tack, jag är jättenöjd med ringarna :) Det är precis sådär jag vill ha mina ringar, men vi skulle aaaldrig haft råd med det om vi hade valt vitguld och äkta diamanter. Vi tänker därför ha en liten ringcermoni när vi firar 10-årig bröllopsdag och då byta till dyrare ringar. Ja, om vi fortfarande vill det då :P Ingen av oss använder direkt smycken (min blivande kan inte ha smycken på jobbet bla.), så det var lite därför vi inte ville lägga någon stor summa alls nu.


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape

    Haha ja, jag hör ju inte till Umeå egentligen, utan är en Skelleftebrud ;P
    Hoppas det är okej att jag skrev här ändå :)


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape
    kelizaah skrev 2011-08-05 23:29:14 följande:
    Äsch, fick svar nu från Läkarvillan. Dels har de ingen verksamhet där på somrarna så det går inte, men även om vi är okej med att gifta oss på en annan tid så får man bara vara där mellan 18-02 och så måste man ta all alkohol via dem. Då går ju det förslaget bort också. Vi har verkligen inte råd att ta alkohol från ett annat ställe för då får man ju räkna med mer än dubbla inköpspriset MINST..

    Man blir ju less på att försöka planera ett fint bröllop med låg budget, känns som om det är OMÖJLIGT att hitta en trevligare lösning än en kvartersgård typ..
    Det beror ju lite på hur pass villiga ens gäster är att "hjälpa till" med betalning för sig själva. Vi kommer ha vår bröllopsmiddag/fest i en festvåning på hotell här, 3-rätters med kuvertavgift, tårta tar vi från ett bageri + betalbar (vilket alla gäster är okej med). Det blir vårt drömbröllop och vi spenderar själva kring 35 000kr allt som allt (kläder och sådant inräknat). Då bjuder vi på dryck till maten, brudskål, kaffe och tårta för 60 personer. Vi får ju visserligen inte vara där längre än till kl.02.00 heller, men det räcker, för alla gamlen har ändå lämnat festen innan och skulle vi mot all förmodan vilja fortsätta senare går det att dra efterfest hemma hos någon :P Vi tror att vi kommer vilja åka hem och sova då, man är ju uppe rätt tidigt den dagen och är hyffsat spänd och nervös ett bra tag, vilket ju tär på krafterna.

    Vill man dock bjuda på allt och har låg budget, så är det svårt att pussla ihop något. Nu lägger ju alla ribban för "fint" väldigt olika högt också. Endel tycker ett trädgårdsbröllop med buffé är det absolut finaste som finns och andra vill ha slottsmiddag med frack och 5-rätters :P
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
Svar på tråden Umebrudar 2011