• granström

    Umebrudar 2011

    Lebendig: till oss sa dom att den präst som har tjänst den dagen kommer att kontakta oss under våren. Så i vårat fall så skulle en präst från Umeå landsförsamling (backens kyrka) höra av sig. För när jag ringde och bokade kyrkan hade dom inte lagt scheman för nästa år ännu.

  • granström

    Jag skulle gärna ha haft min konfirmationspräst, för han var helt underbar. Men tyvärr flyttade han till södra sverige för ett antal år sedan.
    Vet om en präst jag absolut inte skulle vilja ha, men tror inte han jobbar längre.
    Får väl hoppas det blir bra oavsett vem man får

    Hade ju tänkt göra egna inbjudningskort då jag tyckte det skulle bli alldeles för dyrt att beställa från Calligraphen. Men nu har jag hittat jättefina kort, som passar med temat, på Trycksakstorget. Så nu blir det att beställa färdigtrycka kort i alla fall. Och jag är supernöjd

  • granström

    jag har kort hår. Hade först funderingar på att sätta i löshår till den stora dagen, för att kunna göra en frisyr. Men det kostar ju rätt mycket. Och säkert ännu mer om man har kort hår, för då lär det väl behövas mer löshår.
    Så nu har jag tänkt spara ut håret och se hur långt det hinner bli fram till augusti. Kan tillägga också att jag kommer att ha slöja.

  • granström

    Vad kul att tråden är så aktiv

    Jag ber jättemycket om ursäkt för att jag inte kollat upp vad sömmerskan heter i Umeå som en bekant till mig har anlitat. Just nu kommer jag inte ihåg vem det var som gärna ville veta vad hon heter *skäms*
    Jag har inte träffat min bekant och haft möjlighet att fråga henne. Men ska göra det så fort tillfälle ges

  • granström

    Förra sommaren var jag tärna på kompisens bröllop. och hon köpte sina underkläder på Ingrids. Fick jättebra hjälp av dem.
    Men när hon sedan var och provade brudklänningen med underkläderna så upptäcktes det att BHn syntes i urringningen, och ganska ordentligt.
    Blev till att gå tillbaka till Ingrids och prova ut något annat.

    Men att prova underkläderna under klänningen innan är alltså väldigt viktigt.

  • granström

    Inte så mycket inlägg just nu...
    Hos mig står det rätt still med bröllopsplaneringen just nu. Men idag har jag i alla fall suttit och knåpat med inbjudningskorten. Som vi tillslut bestämde oss för att göra själva.
    Så nu är inbjudningskort klara, och även svarskorten vi kommer skicka med. Och ett informationskort.
    Dom ska läggas på lådan i slutet av nästa vecka. Så att inbjudningarna dimper ner i brevlådan på Alla hjärtans dag.
    Tror jag har snott idéen från någon annan här inne

  • granström

    Har idag varit med blivande tärnan på Högtidskläder för att prova klänningar. Och tro det eller ej, men ägaren (den äldre damen) var jättetrevlig Har ju varit där förut och tyckte inte alls om henne då hon inte var speciellt trevlig. Men idag... vilken skillnad.
    Kom därifrån med inköpt tärnklänning dessutom. Så en riktigt bra dag har det varit

  • granström

    Vi tänker boka GJ Lannér. Har inte pratat med dom än så jag hoppas att dom inte redan är bokade... men med ett halvår kvar så borde det förhoppningsvis inte vara några problem

    Säger som Sivalinga om högtidskläder. Dom har ett bra utbud med relativt många storlekar. Svårare ju större storlek man behöver, tyvärr. Nu var vi där och provade tärnklänningar (balklänningar) enbart. Kollade inte på brudklänning då jag har tänkt beställa min på nätet. Men när det gäller balklänningar så fanns det mycket i varierande storlekar och färger och modeller

  • granström

    Min planering känns som den står still just nu... Vi har ingen festlokal fixad ännu då vi inte har någon aning om hur många vi blir.
    Skickade ju iväg inbjudningarna för 2 veckor sedan. Och har fått tillbaka 2 svar.
    Är lite besviken för det väldigt svala intresset för vårat bröllop. Speciellt för den blivande makens del, då det verkar som att inga av hans syskon kommer att komma på bröllopet.
    Nog för att vi har sagt att vi ska hålla det litet. Vi har bjudit våra familjer, min faster som jag umgås mycket med, och min bästa kompis. Men nu verkar det ju som att det bara blir min familj och släkt som kommer. Från hans sida kommer förmodligen bara hans pappa med fru. Tycker synd om honom, även om han själv säger att han inte bryr sig.
    Vi har tagit ut en symbolisk kuvertavgift på 150 kr per (vuxen) person. Och avsagt oss presenter då jag annars tror att vi kommer få saker vi inte vill ha.
    Än så länge har jag inte hört några protester om kuvertavgift. Dom som har kommenterat den än så länge har sagt att det underlättar, för dom slipper ut och leta present.

  • granström

    dom har väl inte den tätaste kontakten han och hans syskon. En syster bor i södra sverige och har förmodligen inte möjlighet att ta sig upp. Men den andra systern bor här i stan (sundsvall), men har säkert någon väldigt bra ursäkt... har dock inte fått något svar från hennes familj än så det finns fortfarande en möjlighet att dom tackar ja. Men vi har inte den bästa kontakten direkt, tyvärr. Som tur är verkar sambon trots allt inte tycka att det gör så mycket om dom inte kommer.


    Vad bra det lät att kunna träffa catering och diskutera helt kostnadsfritt.

    Skulle också vilja gå på bröllopsmässa. Så jag får lite inspiration. Här känns det som det står helt still just nu.

  • granström

    Måste bara få skriva av mig lite och få klaga.
    Vi skickade ut våra inbjudningar för drygt en månad sedan (på alla hjärtans dag). Och hade OSA datumet igår, söndag den 20e mars. Trots att bröllopet inte är förrän i augusti.
    Vi har nämligen inte bestämt festlokal än och det beror väldigt mycket på hur många som tackar ja.
    Vi hade skickat med svarskort, med adresserad och frankerade kuvert att skicka tillbaka.

    Och... det är 2 stycken som ändå INTE har svarat. Eller... det är egentligen 3 men den 3e ringde faktiskt i torsdags och bad om ursäkt för att han inte hade skickat svarskortet, men meddelade att han skulle komma.
    Men dom andra två (som är sambons systrar) har inte svarat. Nu vet vi (har hört från andra) att dom inte kommer komma. Men dom har alltså inte ens orkat meddela sig via sms och talat om att dom inte kommer.

    Jag är jätteirriterad. Tycker det är otroligt dålig stil att inte ens orka svara på en bröllopsinbjudan. (att dom inte kommer ska man inte ens diskutera med mig!)

    ...ville bara skriva av mig lite Skrattande

  • granström

    Sivalinga:
    Vad härligt det lät. Och att det blev den underbara dag som det var tänkt
    Grattis!!

  • granström

    Nu har vi äntligen bestämt vart vi ska ha våran fest. Det blir i mina föräldrars trädgård.
    Men... någon som vet vart man kan hyra partytält i Umeå?

    Hur går det annars för er med planeringen?
    här går det framåt... men långsamt.

  • granström

    Det finns ju flera sidor på nätet där man kan maila in en bild och så sys klänningen upp i Kina. Kolla på någon av "kinatrådarna" som finns här på bröllopstorget...
    Håller med om att den klänningen var jättefin.

  • granström

    Jag har varit på Högtidskläder. Var dit för något år sedan med min bästa kompis när hon provade brudklänning och tyckte då att dom var så där. Den äldre som äger butiken kunde vara lite otrevlig.
    Men jag var där i vintras, som smakråd när det skulle provas ut tärnklänning. Och dom var hur trevliga och hjälpsamma som helst

  • granström

    Man måste boka tid på Högtidskläder för att få prova klänning. Men det kostar ingenting... vad jag vet. Men helt rätt, det kostar om man vill ha lite extra hjälp.

  • granström

    Jag har precis fått hem min klänning. Beställd på brudklänningar.com, och uppsydd i kina.
    Hur fin som helst och passar jättebra

    Jag hade också bara hört dåligt om Högtidskläder, och efter mitt första besök där (som smakråd) så kunde jag bara hålla med alla som har klagat.
    men då jag följde med en väninna dit i vintras så fick jag ändra uppfattning. Hur trevliga som helst. Tycker dom blev trevligare sen dom började med tidsbokning. Dom har mer tid för varje kund.

  • granström

     



    Jag beställde klänningen  som heter Fröjdh. (bilden lånad från deras hemsida)

    Tog mått efter tabellen som dom har på sin sida. Det tog drygt 7 veckor för mig att få hem min klänning.
    Jag hade mailat med tjejen som har butiken innan jag beställde klänningen då jag ville ha en ändring på den. Jag har snörning i ryggen istället för dragkedja. Och så har jag plockat bort blommorna som sitter i sidan.

Svar på tråden Umebrudar 2011