Inlägg från: Semlorna |Visa alla inlägg
  • Semlorna

    4e juni 2011

    MrsT2011 skrev 2011-02-19 13:34:01 följande:
    Gud alltså! Klart att det är trist om det är någon som står er nära, men man börjar ju nästan hoppas att personen i fråga tackar nej till att komma...!
    Just nu hoppas jag bara att jag slipper höra mer om saken. Jag förstår inte varför personen anser det kännas befogat att ringa och vara förolämpad och ledsen. Jag sa det artigt när vi ändå pratade om bröllopet och utan att göra det till en personligt riktad pik. Ja, personen fotar mycket och det kan kännas jobbigt men ska jag verkligen behöva säga det? Om vi hade valt att ha barnfritt, betyder det automatiskt att alla gästernas barn är terrorister och att man ogillar dom då? Nä precis...

    Vi har ett litet bröllop med 50 gäster så alla inbjudna är nära vänner eller släkt.

    Ursäkta för gnället, känner mig bara så grinig!
  • Semlorna
    Värmland2011 skrev 2011-02-19 13:44:28 följande:
    Herregud vad folk måste bry sig om detaljer... kan de inte bara "rätta in sig i ledet" på ER dag. Jag tycker det är bra att ni talar om vad det är som gäller, alla är inte intresserade att ha en kamera i ansiktet i tid och otid, det ska kännas bekvämt för er.

    Ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Blev helt paff igår och visste inte riktigt hur jag skulle tackla samtalet. Jag bad dessutom inte att dom skulle lämna kameran hemma utan bara att inte filma/ta kort för mycket eftersom vi vill ha lugn och ro runt vigsel och middag. Säger jag inget så vet jag att personen skulle ta massor med kort, springa omkring runt borden osv. Inget fel i det men vi vill inte ha det så och jag vet att många av gästerna också känner sig obekväma över att bli filmade/ha en kamera runt sig hela tiden. Uppenbarligen är det en personlig förolämpning att be om lugn med avtryckarfingret som kräver en förklaring från mig. Dessutom skulle jag förklara varför vår fotograf och dom vi bett filma skulle få göra detta om det nu störde så mycket. OMG känner jag bara! Ska gräva ner mig i ett hål och skrika lite tror jag. Suck!

  • Semlorna

    Idag känner jag mig bara trött på alltihopa. Det tar verkligen det roliga ur planerandet när folk uppför sig såhär. Vi försöker verkligen planera en fest för ALLA och inte bara oss två och jag har anstängt mig massor för att ha roligt och inte stressa. Vi och våra familjer sliter häcken av sig för att få ihop en härlig fest och så tycker vissa att dom har rätt att gnälla. Ärligt talat, stanna hemma då! Just nu vill jag bara bli allra närmaste familjen, ett par vänner vardera och så är det bra så. 

  • Semlorna
    BlivandeFruW. Vi gifter oss 35 mil hemifrån i göteborg. Visst är det en utmaning att få ihop allt men vi har sett till att vara ute i god tid med att kolla upp det mesta och har mina föräldrar där också.

    Vi ska inte ha vare sig vigselprogram eller meny (om jag får välja). Vill hålla det miljövänligt.
  • Semlorna
    MrsT2011 skrev 2011-02-21 21:19:29 följande:
    Oj, miljöaspekten har jag inte ens tänkt på, scrappare som jag är! =)

    För mig är vigselprogram och festprogram jätteviktigt, där framgår musiken vi har valt (vilket enligt mig är det största gemensamma nöjet, att tillsammans välja solosånger, in- och utgångsmusik, psalmer samt bordsvisor). Dessutom känns det kul att gästerna kan sjunga med i psalmerna samt läsa om varandra bland gästanekdoterna! =)

    Jag bokade florist i lördags, är överlycklig, hon verkar vara helt underbar. På fredag blir det inköp av vigselring!
    Fast sjunga med i psalmerna kan dom ändå, för det behövs inga program.

    Vi kommer troligtvis ha en vägg med lite information, bilder på oss, info om mat och dagen men inget som delas ut till alla. Funderar på att ha en lina vi sätter foton och annat skoj på eller ha det i blandade ramar. För min del hade vi kunnat skippa det men sambon vill ha det så nått får det väl bli :)
  • Semlorna

    Vi kommer troligtvis gå in till nyckelharpa eftersom en vän erbjöd sig att spela. Så härligt när mer och mer faller på plats! Just nu diskuterar vi skor och håller på med inbjudningskorten som ska skickas snart.

  • Semlorna
    BlivandeFruW skrev 2011-02-25 13:09:44 följande:
    99 dagar kvar ;)
    Jag veeeet!
  • Semlorna
    mysan33 skrev 2011-02-26 17:22:18 följande:
    hejsan, inte lång tid kvar nu=) har ni andra fått tid till att träffa prästen? tycker det borde vara dags snart att få en tid. vet inte om man ska ringa upp själv eller vänta på att de hör av sig?
    funderar även lite på kostnaden för kyrkan, har hört att man får betala om man inte hör till just den kyrkan, dock sa de inget vid bokningen.
    betalade klänningen idag=) en sak mindre att tänka på. nu försöker jag få till mina festprogram. vill att de ska se fina ut men är inte nöjd med det pappret som jag använder som omslag, ser lite billigt ut. har nån nåt förslag på hur jag kan få omslaget lite elegantare, inte för krångligt då jag ska göra 120st, hur fäster man ihop dom?
    kanske lite knasiga frågor men grubblar lite=)
    Vi fick beskedet att vi inte får veta vem som är präst förrän mars-april eftersom det är då semesterpapprena ska vara inne. Betala behöver vi inte även om vi inte tillför den kyrkan utan dom skickar räkningen till vår församling.
  • Semlorna

    Krångel krångel! Har försökt få till ett möte för att titta en gång till på festlokalen dukning osv i en månad nu. Aldrig fått klara besked och ringt och sms ett par gånger. Jag menar, vi bor 35 mil bort och det är inte direkt så att vi kan varje dag... Idag fick jag besked att vi kan komma, inte den dag vi bestämt utan dagen efter. Fine, bara vi får titta!

    Ska bli roligt att äntligen komma igång med dukningsplanerandet. Måste komma ihåg kamera nu bara!

  • Semlorna
    Tittski skrev 2011-03-03 15:44:13 följande:
    Glöm inte ett måttband heller el tumstock, kan va bra att ha om du vill ha mått på hur lång mellan borden ska va en hur stora fönster där är om de är nått du vill ändra med gardiner mm =0))
    Sant, tack för tipset! Den behöver inte åka med i bilen 35 mil så jag behöver inte packa den idag men ska komma ihåg att be pappa ta med en.
Svar på tråden 4e juni 2011