Inlägg från: MrsT2011 |Visa alla inlägg
  • MrsT2011

    4e juni 2011

    Semlorna skrev 2011-01-15 23:25:51 följande:
    Papeterian (tror jag det heter) i nordstan har massor av fina pysseltillbehör. Finns även en pappersbutik som ligger på östra larmgatan tror jag, ungefär vid SOHO. Det är dom jag känner till.
    Åh det är hur länge sen som helst som jag besökte papeterie, tack för påminnelsen! Den butiken är underbar. Tror jag vet vilken du menar vid soho, har aldrig varit där men de säljer väl även konstnärsmaterial etc?
  • MrsT2011
    nsdtr skrev 2011-01-27 17:11:11 följande:
    Hej alla.länge sen man va inne här nu,, hur går det för er?? Jag ska posta inbjudningskorten imorgon:)) vet att vissa kommer bli väldigt glada över att bli bjudna.. Måste ta tag i det här med sambons o bestmens kläder,,vad ska era män ha på sig,,jag vill inte att han ska ha frack,,utan kostym får det bli,,men vet inte vilken färg,,vet bara att han ska ha en vinröd slips. o mina skor,,där behöver jag hjälp,,ska ha vita finare ballerina tror jag,,vill inte ha hög klack då jag blir så mycket längre än min blivande, någon som vet någe bra ställe man kan hitta skor på:)Någon som ska ha knopplakan på borden,,har fått det som tips o det blir ju sååå mycket billigare o det ser visst snyggt ut oxå,, så varför inte!!

    Har sett fina vita ballerinaskor under rubriken "brudskor" på www.have2have.se! Min blivande man ska ha mörkgrå kavaj till svarta byxor med grå kritstrecksränder och en svart väst med mönster i. Hela kitet kallas frockcoat och då kan din blivande ha vinröd kravatt/plastrong istället för slips om ni tycker det är snyggt. Googla så får du se hur det ser ut med frockcoat och kravatt/plastrong!
  • MrsT2011
    Sebastiána skrev 2011-02-08 07:59:51 följande:
    Börjar få lite ångest/stresskänslor. 4 månader kvar, herregud! Vi har inte börjat med ring ännu. Det fanns inga ringar som var exakt som jag ville ha så vi tänkte designa en egen, dvs låta guldsmeden göra en variant till oss. Är det för sent för det nu?
    Det bör funka men räkna med åtminstone 2 mån leveranstid.

    Tycker också att tiden bara springer iväg, extremt glad att vi skickade save-the-date, denna veckan bara måste jag bli klar med de riktiga inbjudningskorten.
  • MrsT2011

    I morse skickade jag inbjudningskorten, wheeee!

    Blev rena farsen av det hela då jag fick för mig igår kväll att de vägde för mycket. Sagt och gjort, ramlar in på ICA i morse, vågen visar 27 gram per kort...! Skit också! Ville inte gambla med dessa viktiga kort så jag ställde mig och klistrade 19 frimärken till, kl halv åtta på morgonen...! Skrattande

  • MrsT2011
    Matilda Bäcker skrev 2011-02-15 15:51:28 följande:
    Jag fick för mig samma sak men vägde dem innan och hade tur - 18g
    Ha ha, ja där hade du tur!

    Kan man förresten beställa frimärken med tjusigare motiv? Tyckte det här med två olika frimärken blev jättefult och tänkte förbereda mig bättre inför tackkorten...! =) Var inne på posten.se och kollade men fattade inte riktigt deras upplägg...
  • MrsT2011
    Matilda Bäcker skrev 2011-02-15 21:59:43 följande:
    När jag skulle köpa frimärken fanns två motiv att välja mellan. Katter eller kronprinsessparet. Jag tog det senare eftersom de var lite tjusigare och kändes lite högtidligt. Nackdelen - att de inte var klistermärken..
    Jepp, sådär kul. Jag fick inte ens välja, i den första butiken blev det katterna och i den andra de senaste märkena med sverige-motiv, typ midsommarstång... Snacka om galet misch-masch av färger!

    Jag som ansträngde mig så med silverpenna och klistrade silverhjärtan i vänstra hörnet, intrycket blev inte riktigt det samma till slut...! Tungan ute

    Oh well, skit samma, det är ju insidan av kuvertet som räknas! Men som sagt, ska kolla upp alla tips om snyggare frimärken. Typiskt vårt postverk att missa tjänsten med egendesign.
  • MrsT2011

    En helt annan grej, har ni  bokat samtalet med vigselförrättaren? Jag vill träffa prästen i god tid då det är han som är den viktigaste "leverantören" under dagen, dvs den som ser till att vi blir gifta! På telefon sa vi april preliminärt, men min blivandes schema sträcker sig bara till 31 mars... Är det för tidigt att ha samtalet i mars?

  • MrsT2011
    kandersson174 skrev 2011-02-16 13:59:06 följande:
    Ska man skriva med alla sina förnamn på hindersprövningen? Det är så dåligt av Skatteverket att de har två sidor med instruktioner för hur man fyller i en sida och två exempel på ifyllningar, men bara med personer med ett förnamn (?)
    Helknäppt, håller med! Finns ju inget sätt att få "blankettmaskinen" att fatta vilket namn som är tilltalsnamnet. Ändå skriver de "fyll i fullständigt namn" i instruktionerna.

    Jag tror jag nöjer mig med tilltalsnamn och efternamn, de får ju personnumret också så då kan de ju kolla upp andranamnen om det är viktigt... Hellre det än att det står fel namn på intyget sen...
  • MrsT2011
    Matilda Bäcker skrev 2011-02-16 09:22:02 följande:
    Vi får inte ens reda på vem som blir vår vigselförrättare förrän några veckor innan, det berodde lite på sommarsemestrar och så sa hon. Det tycker jag är ganska dåligt, tänk om man inte alls trivs med den man får. Jag skulle gärna ha vårt samtal i mars om det gick.
    Väldigt dåligt av dem att inte ha koll på detta förrän i maj. När jag frågade i två olika församlingar i november fick jag besked från båda att schemat skulle spikas precis efter nyår.

    Vi är nämligen medlemmar i en församling och gifter oss i en annan några km därifrån. Egentligen skulle någon från vår församling hållit i vigseln, men när jag var på adventskonsert i vigselkyrkan fastnade jag verkligen för deras kyrkoherde. Ringde sedan upp honom på hans direktnr och frågade om han var tillgänglig den aktuella dagen.
    Visade sig att han ska hålla i en annan vigsel tidigare samma dag, så det löste sig väldigt smidigt!

    Gör som jag, känn av hur de arbetar och ställ frågan direkt!
  • MrsT2011
    Semlorna skrev 2011-02-18 22:43:55 följande:
    Jaha, nu fick jag första upprörda samtalet kring bröllopet...

    Idag pratade jag med ett par som är bjudna på bröllopet och nämnde att jag helst inte vill ha för mycket fotografering eller filmning under dagen, vi har personer som sköter det och vill inte ha spring och kameror i ansiktet. Tilläggas ska att denna person gärna filmar/fotar hela tiden normalt sett (vilket jag såklart inte sa något om). Efter ett par timmar fick jag ett upprört samtal om detta som avslutades med att "är det inte bättre jag säger det nu istället för att störa mig och sen inte komma på bröllopet..." Men fan, kom inte då om det nu är så oviktig att en skitgrej blir så stor!
    Det är ju helt sjukt vad folk ska ta allting personligt hela tiden! Denna människa har väl inte med att göra hur ni väljer att lägga upp er dag? Skulle det vara nån sorts påhopp riktat mot personens fotointresse eller vadå? Så dumt så jag finner inte ord...
Svar på tråden 4e juni 2011