Inlägg från: Kattpoet |Visa alla inlägg
  • Kattpoet

    4e juni 2011

    Löftena har förnyas!  
    Det var så vackert och när vi stod där började klockorna i Öja kyrka ringa, det var så vackert!
    Det var så skönt att få dela denna dagen med vänner, det som skulle varit där om vi inte hade varit tvunga att gifta oss utomlands.

    Det var en underbar dag och så mycket kärlek i luften.

  • Kattpoet

    Jag är så himla glad idag!

    Den 4 juni gjorde vi en  löftesförnyelse  med alla våra svenska  vänner eftersom de inte kunde vara med i Skottland förra året.

    Enda smolket i bägaren att stället vi hyrde  visade sig ha en möglig och icke funkade kylskåp, så vi fick slita med kylklampar och en kylväska.

    När jag lämnade tillbaka nyklarna idag  berättade jag om felen på lokalen och  jag behövde inte betala ett enda öre i hyra!  Jag tycker det är väldigt snällt av dem, jag var bered att betala halva kostnaden.

     

  • Kattpoet

    Jag kan glädja er med att ni inte har samma problem som jag hade,  jag var gift med min man i juni medans han inte var gift med mig föränn i oktober.

    Och jag hade status  gift och  skiljd på samma gång tills oktober, det var intressant. 

  • Kattpoet

    Kan du gå ner till Skattekontoret om ni har ett där och fråga dem?
    Ring också er vigselförättare och kolla om papprena har blivit inlämmande. 

  • Kattpoet

    mikita, överklaga och ring och säg att de sa att ni skulle göra så här så att ni kunde ha samma efternamn.

  • Kattpoet

    Jag har varit med om det förr en  gammal bekant fick överklaga 3 gånger för att få samma namn på alla i familjen.   Deras första son är född i Norge men det är båda svenskar och så är sonen men sonen fick pappas efternamn där, inga problem tänkte de.
    Sedan när  nummer två kom så fick hon mammas  efternamn av någon skum anleding här i sverige fast de hade sagt att barnet skulle ha pappans namn.

    Nåja,  de skulle gifta sig och fick chansen att  föra  ett väldigt fint släktnamn vidare så mamman bytte till detta och sedan skulle  resten av familjen få det samma.

    Det gick bra för henne, maken och dottern  men sonen det gick det inte,   han var ju född i Norge och namnet  skulle bytas där, vilket  Norska mydnigheter tyckte var konstigt.   Så överklagning på gick  och   runda två fick pappan möjlighet att adoptera sitt eget barn  så att sonen  kunde få samma namn.  Men då fick de nog och skaffade en advokat och efter mycket om och men heter de nu samma sak allihopa. 

Svar på tråden 4e juni 2011