Inlägg från: simple |Visa alla inlägg
  • simple

    4e juni 2011

    Ska ni alla ha vigsel program, meny, festprogram?? Vi hade inte tänkt ha nått av de...

  • simple

    är de bara jag som vet att man inte kommer bli hippad?? =0( Sambon kommer få en kanske två svensexor dock.. så är de när man är ny i stan..

  • simple
    MrsT2011 skrev 2011-05-06 11:22:31 följande:
    Hur vet du att det inte blir något? Har tjejerna sagt det? Jag trodde knappt det skulle bli nåt heller med tre hög-gravida och fem som bor långt bort, men ALLA satte sig på tåget och var med! Vi hade den i mars några veckor innan bebisarnas ankomst, väldigt smart måste jag säga!
    jag har tjej kompisar men ingen så pass nära att de skulle orda en hippa inte ens mina tärnor skulle fixa de..och skulle de fixa en hippa så finns de inte så många som kommer känner ju typ bara de två...
  • simple
    MrsT2011 skrev 2011-05-06 11:38:45 följande:
    jag vet många som bara varit tre personer på hippan inkl bruden! men visst, det är kanske onödigt att bygga upp förväntningar ifall det nu inte skulle bli något. Men om du känner att du nästan aldrig träffar dina tjejkompisar och att hela fritiden går åt till umgänge med blivande mannen, då kan du väl säga nåt till tärnorna i den här stilen:

    "Jag förstår om det är knepigt att få ihop en möhippa, men kan inte vi tre ha en mysig tjejträff, det vore toppen. Kanske bowla eller bada bubbelpool eller bara äta brunch ihop."

    Visst, då går överraskningsmomentet förlorat, men jag tycker att denna variant är bättre än att du ska bli besviken.
    ja de va rätt bra förslag faktiskt, kan ju försöka få dom två till att vi ska göra nått...vet den ena pratat om att komma hit någon lördag innan bröllopet..kanske kan få henne sova över då och dricka lite vin el nått...
  • simple
    Matilda Bäcker skrev 2011-05-06 12:38:50 följande:
    Du är inte ensam, jag har exakt samma! Har bara bott i Norrköping sedan mitten på augusti. Visst, jag har flertalet kompisar här (inkl min tärna) men har också många kompisar på gamla orten. Och min tärna har ganska uttryckligen sagt att hon inte tänker ordna nån möhippa, isf blir det bara vi två för hon vill inte blanda in några andra sa hon. "De andra får ju göra vad de vill" tror jag var hennes ganska exakta ord. Och de andra som jag känner här, känner jag inte så bra, plus att de inte känner varandra så då är det svårt att få ihop nåt. Trist men sant
    Samma här då typ, vi har vänner som ska gifta sig på annan ort samtidigt hon har fått hippa och killarna ska med..men jag har en rätt bra känsla av att jag inte kommer få någon just för att de finns ingen som skulle samordna det lixom...ja jo jag känner ju folk här men ingen så pass att just någon skulle känna sig manad till att dra igång en hel möhippa lixom...
  • simple

    Oj vad många som blivit hippade, vad kul för er att ni har så underbara vänner.. =0)

    Själva håller vi på att göra ordning trädgården inför bröllopet börjar faktiskt se bra ut nu =0)

    Men de svider att läsa om alls hippor, men men är glad för eran skull =0) Kanske helt enkelt ska sluta läsa bröllopstroget hehe 

  • simple

    Jag tror att alla brudar som inte blir hippade känner lite avund faktiskt, men jag är oandra sidan inte helt en sån brud som älskar lekar el skämma ut mig..men hade kunnat tänka mig en vanlig tjejkväll bara =0) Men som andra sa att bröllopet är de viktiga och det är de ju. Att bli hippas är nog mera ett roligt minne på vägen...

    Vi som inte blir hippade kan ju faktiskt säga till våra barn el andra om några år att vi själva valde att inte de blir, låter bättre ;) Sen att unna er något istället, spa, naglar, kläder el nått till bröllopet..unna er nått istället för hippan tycker jag..hade vi haft pengar hade jag gjort de direkt.. =0) 

  • simple

    Hur mycket har ni kvar att planera brudar? =0) Här är de mest att vi ska handla in mycket när vi får pengar, städa klart ute, plocka undan och städa inne..sen är de mesta klart..mamma och familjen kommer hit en vecka innan och hjälper oss med allt vi behöver hjälp med då..det är ju mycket de sista dagarna men då är vi 7 st här..så de är jag hel lugn för =) längtar mest nu tills allt är klart vi ska göra innan och mamma och de kommer..då börjar bröllops veckan på allvar =)

  • simple
    mikita skrev 2011-05-09 18:49:13 följande:
    Vi har bordsplacering och festhäfte kvar (forfarande!!!). Sista handlingen blir samma vecka som bröllopet, då ska vi köpa snacks, alkoholfri dricka och lite extra på bolaget. Annars känns det ganska lugnt. Jag ska öva mer på hår och smink och vi behöver göra ett körschema för dagen, så vi ser att vi inte missat något :)
    bordsplacering och festhäfte ska vi inte ha så de behöver jag inte tänka på..men de är som här då, de som ska handlas kommer göras samma vecka typ =0)
  • simple

    jag blir lite nervös när jag läser alltså, vi har ingen toastmaster el värdar..vi har bröllopet hemma i trädgården med ca 20 gäster..kanske behövs ändå?? =0S sen vad är detta körschema? med att plocka fram maten och sånt löser sig väll har vi tänkt..nu börjar jag bli nervös..

  • simple
    Moemoe skrev 2011-05-10 19:12:34 följande:

     


    Att ha körschema kan jag tänka mig mest är skönt om man är manisk planerare (som jag självDrömmer) och man vill ha koll på hur dagen ska gå med lite hålltider och så. Jag har körschema med lite tidpunkter på förmiddagen innan vigseln (tid hos frisören, lunch, taxi till stadshuset) och även för att blivande kan vara lite seg så han behöver lite schema haha. Men efter vigseln kommer det att rulla på av sig självt så då släpper jag allt sådant. Men om man är mer easygoing eller kanske inte har så många stopp på sin dag så behöver man ju inte ha en ett kanske. Tänk igenom hur du vill att det ska gå till så märker du om det är skönt att skriva ner lite hålltider eller om det kommer att ge sig. Glad 


    jag är mest fundersam på vem man ska ha som denna, jag vill ju att alla ska njuta avdagen lixom....
  • simple

    bara 22 dagar kvar nu tjejer... =0D vad tror ni på för väder? =)

  • simple
    MrsT2011 skrev 2011-05-12 10:12:37 följande:
    Ja herregud vad tiden går fort! Glad

    Börjar få allvarliga problem med att hantera nervositeten! Men samtidigt otålig som tusan, har planerat ihjäl mig känns det som, nu får det minsann ta och bli verklighet, ha ha!
    Ja jag känner lite likadant, tills nu har jag kunna hantera stresser och nerverna men nu börjar de bli jobbigt *ler* Min familj ska komma hiut en vecka innan och svärmor och hjälpa oss med allt och jag längtar bara tills dom kommer nu och hjälper oss och vi får familjetid innan bröllopet =0))
  • simple

    jag hoppas med på upphålll ialla fall...vi ska ju va ute hela dagen....håller tummarna massor för bra väder nu..längtar tills man kan börja se 10 dagar prognoserna..

  • simple
    Matilda Bäcker skrev 2011-05-13 09:59:23 följande:
    Yay, ser onekligen bra ut!!
    Japp de gör ju de, så nu är de bara hålla tummarna =0))
  • simple
    Sebastiána skrev 2011-05-13 10:55:57 följande:
    Om vi håller tummarna allihop så blir det kanske fint och soligt i hela Sverige den dagen!

    Vi ska ha grillat till huvudrätt som det är tänkt att gästerna ska gå ut och hämta själva. Inte så kul om det ösregnar direkt, och vi vill såklart fotograferas ute också.
    Vi ska ha allt ute den dagen.... så jag hoppas verkligen på bra väder med.. =0)
  • simple

    Ska ni ha nått spex, lek, sång mm el nått på festen efteråt sen?

  • simple
    prinsessanogrodan skrev 2011-05-14 19:13:19 följande:
    Vi ska ha tipspromenad mellan varmrätten och tårtan så får gästerna röra på sig lite och det blir en naturlig paus för toabesök och om nån vill smyga iväg och röka tex. Vi har två barn under middagen och för deras skull kan det vara skönt att få springa av sig lite energi efter att ha suttit still
    Bra grej men inte helt våran grej kanske, vi ska ha rätt många barn på vårat bröllop...men vi ska ju va hemma i trådgården så dom kommer nog springa av sig ändå.. =)
  • simple
    MrsT2011 skrev 2011-05-17 16:20:12 följande:
    Hur ska man tänka kring allt som är kvar?? Ska man sitta uppe riktigt sent några kvällar och få undan allt pyssel eller ska man ta lite i taget med följden att det aldrig känns tillräckligt? Tiden räcker verkligen inte till nu, hur gör ni andra? Eller också är det bara jag som är extremt stresskänslig...

    Har påbörjat allt pyssel i denna lista men har minst hälften kvar på allt...!  Hmm, lite dålig på att avsluta saker kanske...? Vi har åtminstone bara ca 30 gäster som tur är.

    -          Bordsdekorationer (servettringar och enklare ljuslyktor)


    -          Festprogram inkl gästbeskrivningar


    -          Bordsplacering, färdigställa + printa i litet och stort format.


    -          Vigselprogram, insidorna ska printas och sättas ihop med de färdiga omslagen.


    -          Kartongtårta till presentbordet, allt material är inhandlat, hattaskar i olika storlekar ska dekoreras.


    Tänk om man ändå hade varit lite mer stresstålig... Helst hade jag velat göra klart allt det här redan i mars, men fick skjuta upp det på grund av sjukdom i familjen. Sånt kan ju ingen hjälpa eller förutse, det är ju bara att vara tacksam att alla är friska nu.


    kan ju bara prata för oss så klart men vi har allt de där klart, festprogram gjorde jag på en kväll, bordsplacringar har vi inte inte heller vigselprogram....vad är de för katrongtårta du ska ha på presentbordet? Förstår inte helt de =) 

    Men mitt tips är att sätta dig och få så mycket gjort du kan direkt, jag är sån att jag vill ha saker gjorda. Jag hade heller suttit upp ett par nätter och gjort allt..och de jag inte orkar el hinner hade jag helt enkelt gett över till folk runt om mig =)
Svar på tråden 4e juni 2011