Inlägg från: Miceme |Visa alla inlägg
  • Miceme

    4e juni 2011

    Jag hoppar in! Vi gifter oss den 4 juni. Har Kyrka, lokal, klänning, inbjudningar och lite smågrejer klart.
    Min största oro ligger i att jag aldrig varit på ett bröllop själv, inte min sambo heller. Så jag vet inte vem som gör vad och när. så jag hoppas att jag kan få svar på en del av mina ? i denna tråden.
    När brukar man ha bröllopsdansen? Och vem "ser till" att den blir av? Är det detta man har en toastmaster till? Eller kanske värdpar?
    Konstig fråga kanske men jag har faktiskt ingen aning

  • Miceme

    Tack så jättemycket MrsT2011!!
     Fler frågor lär dyka upp efter hand =)

  • Miceme

    Hej tjejer!

    Jag hoppar in här


    Ja nu närmar det sig med stormsteg!! Jag har precis suttit ner med min sambo och gjort en to do lista för vad som är kvar att göra.


    Jag ska skicka injudningarna nästa vecka så fort jag får frimärkena jag beställt. Hoppas att jag slipper några otrevliga samtal, då flyger jag nog i taket. Det känns som att jag har att göra ändå utan att hantera surisar.

  • Miceme

    Jag tycker också det är konstigt när man kan med att ifrågasätta någons bröllop??
    Det verkar heller inte spela någon roll vilken realation man har till varandra för övrigt. Utan är det bröllop då har alla rätt att högt och ljudligt tycka och tänka?
    Hoppas att "fotografen" respekterar er önskan semlorna och att ni kan känna er avslappnade och bekväma på ER bröllopsdag

  • Miceme
    Tittski skrev 2011-02-21 12:05:31 följande:
    Idag är de bara 103 dagar kvar brudar!! =0D
    Usch! Nu blev jag nervös!!!!!!!
    Men visst är det en sån där härlig nervositet!!
    Dock kommer jag inte vara rolig att ha och göra med dagen innan när allt ska fixas till. Stress kan locka fram minst sagt obehagliga sidor hos mig {#emotions_dlg.djavulsk}

    Och så har jag för stort kontrollbehov för att låta andra hjälpa mig.....

    Annars så tror jag att jag köpt det mesta nu. M2B kläder är inte klara, han vill vänta lite ifall han lyckas gå ner några kilo.

    Så väntar jag på att myheart ska få in de rosa och vita hjärt nonstopsliknande godisarna...
    Och så finskor till äldsta sonen, clip on örhängen till dottern , hon vill ha rosa blommor och det har jag inte hittat än...... Kanske har en del att köpa ändå.... Men handla det gillar jag =))

    Hur långt har ni kommit?
  • Miceme

    Ja verkligen, tycker att det har gått jättefort, Skönt att du har tärnorna som kan hålla allt  under kontroll =)


    Ha det så skönt utomlands!

  • Miceme
    MrsT2011 skrev 2011-04-05 07:10:40 följande:
    Har medvetet försökt undvika att greja för mycket själva. Festvåningen står för mat & dryck, trubaduren tar med sig all musik etc etc. Men vid vigselsamtalet blev jag stressad över vigseln, finns en massa detaljer där som jag inte tänkt på... Och i stort sett allt pyssel är kvar. Ska sy två tygblommor till klänningen, de blommor som följde med vid köpet var fula och det ser tråkigt ut utan blommor. Sedan är jag van vid att scrappa egna kort och har därför valt att göra egna trycksaker. 40 vigselprogram och 35 festprogram är inte ens påbörjade, endast placeringskorten är klara. Inga dekorationer till dukningen är inhandlade heller.

    Vet inte hur mycket ni andra har kvar, jag kanske borde vara lugn....? För mig känns det skitmycket. Allt ska ju stämmas av med folk också, provuppsättning hos frissan, detaljplanering med fotografen etc etc.
    Jag har kvar som jag vet;
     festprogram och de ska jag göra själv,
     montera ihop favorboxar jag har köpt de som är som en stol så det sitter även placeringskort på de
    Inköp av ögonskugga
    Provfotografering med vår fotograf
    Kläder till min blivande man
    Bordsplacering men det får bli när jag vet vilka som kommer
    Beställa tårtan och brudbuketten

    Vi ärockså på ett ställe som står för allt och vi sparar nog mycket jobb på det, jag kommer dock att vara med på dukningen för jag vill få in våra färger mer så jag har köpt rosa löpare och creme färgade rosblad, de står för enklare blomsterarrangemang.
    Det här är som det känns att det ser ut nu, säkert flera saker jag glömt

    Hur står det i era vigselprogram?? Jag har aldrig varit på ett bröllop så det känns som att jag inte vet någonting!
  • Miceme
    MrsT2011 skrev 2011-04-05 09:35:38 följande:
    Låter som att vi kommit lika långt ungefär, skönt att höra att man inte är ensam...

    Vet inte om det går att länka till ett pdf-dokument men här finns textförslag iaf:

    www.romance.se/images/sweden/subpages/printin...

    Börja annars på startsidan romance.se och klicka dig fram till "textförslag" längst ner på sidan.

    Vid vigselsamtalet förklarade prästen i vilken ordning man ska ha psalmer, sånger, vigselakt, förbön etc, så när jag är klar med layouten ska jag maila detta till honom så att han får godkänna. Känns väldigt bra, kolla med er präst om h*n eller kantorn kan hjälpa er!
    Tack för länkarna, jag skulle gärna beställa vigsel program i samma som inbjudnigskorten då ska jag ta mig anteckningsblocket till vigselsamtalet! Vi har inte haft det än, kvinnan på pastoratet sa att man brukade ha det ganska tätt inpå vigseln. Hoppas jaghinner få dem i tid isåfall. Får väl ring atill honom annars
  • Miceme
    Myskulla skrev 2011-04-12 20:45:55 följande:
    Idag är sista anmälningsdagen och igår och idag har några hört av sig, vissa verkar vänta till de sista dagarna.

    Ett par av de närmsta vännerna ringde samma dag som de fick inbjudan, men man kanske behöver veta om semester och annat.

    Det tråkiga är att min syster som jag inte har sett alls i Skåne, idag fick reda på att studentbalen är samma dag, så hon och familjen inte kan komma. Min systerdotter var jag införstådd med att hon inte kunde komma med alla studentfiranden som är i närheten, men de andra tre hade jag velat se.

    Sen är man förkyld och när någon har sagt att de kommer och sen får reda på att de inte kan, då man sitter lite småförkyld, det gör inte bättre för humöret. De andra tre syskonen kommer och det är väldigt sällan vi alla fem är samlade och vi kan ta syskonkort, nu kommer det nog dröja några år till.

    Vi saknar fortfarande svar från några på bådas sidor, så nu får vi ringa runt de närmsta dagarna.
    Just nu är vi 32 som kommer och 12 som inte kommer.
    ***************
    Hur är det mer era gästlistor, ni som nu har passerat sista datum, har ni fått svar från alla, eller har ni också fått ringa runt? 
    Vi har fått svar från alla utom en familj och några kommer men har inte bestämt sig för om de ska stanna över natt, och det behöver jag veta för att kunna fördela stugorna på bästa sätt och beställa antal personer till frukosten.
    Men jag tänker faktiskt inte ringa runt, inte för att vara "hård" utan för att jag känner mig lite dum att dubbelfråga de som inte svarat är min farbror med familj, vi har ingen kontakt mer än på högtidsdagar vi själva ställer till med. Så har man inte hört av sig så räknar jag med att de inte kommer.
    Vi har OSA på söndag så de har ju gott om tid
  • Miceme
    Moemoe skrev 2011-05-20 17:10:14 följande:
    Vi kommer ha caketoper, blivande valde t.o.m ut den när jag fick med honom på bröllopsmässan. Glad

    Förövrigt loggade jag in på vår bröllopshemsida idag för att kolla lite, och där finns en nedräkning till bröllopet, 15 dagar! Weeeee! Drömmer
    OH FYY 15 dagar!!! Det lät inte alls långt, va nervös jag blev nu!
    Visst låter två veckor och en dag lite längre =)
  • Miceme
    Matilda Bäcker skrev 2011-06-02 08:03:40 följande:
    Idag är det dan före dan före bröllopsdan brudar! Sååå nära nu, känns overkligt men helt fantastiskt underbart samtidigt!
    instämmer! Det känns verkligen overkligt! Och ibland kommer det över en som en stor våg, men vad kul det ska bli. Vart någonstans ska ni andra gifta er, vi gifter oss i Brahe kyrkan på visingsö kl 15:00
  • Miceme
    MrsT2011 skrev 2011-06-02 09:39:27 följande:
    Här blir det Hagakyrkan i Göteborg kl 15.30! Vågar knappt ta in att det verkligen är PÅ LÖRDAG, då blir man väl helt överväldigad! Men bara detta med att vara ledig känns helt fantastiskt! Sov oväntat bra i natt.

    Jag har också sovit som en stock! Det blir nog mer på allvar imorgon för då är det mycket att göra, stryka alla kläder, min syster ska provsjunga i kyrkan, vi ska plocka liljekonvaljer, allt ska packas, vi ska duka och så är det en hel del småpyssel och så kanske vi behöver äta emellanåt. Ska göra potatissallad idag så vi inte behöver laga någon mat inne jag är rädd att det ska lukta matos om kläderna För jag lär ju garanterat bränna mat i stekpannan eller liknande om jag ger mig på det imorgon.


    Vill att allt ska bli klart så vi på lördagen bara kan njuta av frukosten, den ser jag fram emot har handlat massor till den, frukter jag aldrig ens provat så det ska bli jättegott och sedan bara ha sig själv att göra iordning.


    Hur har ni lagt upp de sista dagarna

  • Miceme
    Sebastiána skrev 2011-06-02 11:22:30 följande:

    Brudklänningen satt perfekt i söndags. Nu har jag gått ner ett kilo till av ren nervositet, men det fixar sig nog ändå.
    Jag har gjort ett nytt brudpar till tårtan, så nu har jag en reserv. Jag vet inte vilken vi ska ta - det som är stilfullt eller det som ser lite klumpigare, men mer förälskat ut... lutar åt det senare.


    Jag har hämtat nycklarna till festlokalen idag Min blivande är just nu på väg från Umeå till norra Skåne Jag tror att allt till festlokalen är nedpackat Idag ska jag packa väskan jag ska ha på bröllopsnatten I morgon ska min blivande och min mor ordna björkris Jag och min far ställer i ordning borden Sedan går jag och mamma och plockar blommor i en närbelägen skogsdunge/äng

    Jag är såååå nervös att vi glömt något!!!


    Men visst är det en härlig nervositet!
Svar på tråden 4e juni 2011