Inlägg från: kandersson174 |Visa alla inlägg
  • kandersson174

    4e juni 2011

    Sebastiána skrev 2011-02-16 08:40:36 följande:
    Hur är det med hindersprövningen egentligen? Vi skickade iväg ansökan för en vecka sedan. Hindersprövningen gäller ju i 4 månader, men gäller den från det att man får intyget eller från det att man skickade in ansökan? Det spelar väl egentligen ingen roll för oss eftersom vi skickade in ansökan efter den 4/2 - och då var det ju 4 månader kvar till vigseln.
    Ska man skriva med alla sina förnamn på hindersprövningen? Det är så dåligt av Skatteverket att de har två sidor med instruktioner för hur man fyller i en sida och två exempel på ifyllningar, men bara med personer med ett förnamn (?)
  • kandersson174

    Har ni någon koll på hur dags på kvällen det blir mörkt den 4 juni?

  • kandersson174
    MrsT2011 skrev 2011-04-16 18:13:17 följande:
    Bra fråga! =) Varför frågar du förresten, ska ni ha fyrverkerier eller liknande? Spontant känns det som att solen försvinner typ kl nio och att det blir mörkt vid halv tio. Och nu pratar jag södra sverige, längre norrut är det säkert ännu senare, med tanke på midnattssolen.

    Om det är fint väder ska vi ta en liten "extra-fotografering" i solnedgången under en av pauserna. Vår festlokal ligger lummigt i en park vid en stor damm så det skulle kunna bli väldigt vackra bilder. Men frågan är ju när det är bäst ljus.
    Mest intressant att veta, funderar på om man ska ha några marschaller etc överhuvudtaget :) Eller ljus på borden, det kanske inte blir mörkt ute under middagen?!
  • kandersson174
    Sebastiána skrev 2011-04-16 23:20:22 följande:
    Eh... det beror ju på var i lander man bor! I Malmö går solen upp 04.26 och ner 21.45 den dagen. I Sundsvall går solen upp 03.02 och ner 22.36: www.prognosen.se/sol.php
    Såklart. Jag vet det :) Det var en sån där sida jag var ute efter där man kan kolla upp det, tack! Sen är ju solnedgång och mörker inte samma sak heller.
    Jag kan fråga såhär då: När börjar det skymma i mellansverige den 4 juni?
  • kandersson174
    Myskulla skrev 2011-04-30 23:27:53 följande:
    Vi har ingen organist till vårt bröllop, utan vi har nog bestämt oss för att göra som vårt sista alternativ är.

    Fästmannen spelar in sig själv på orgel, ochså spelar vi upp det i högtalare istället.
    Det är ju han som har komponerat brudmarschen och vi kommer nog ha den som utgångsmarsch också,
    det blir ju lite speciellt och personligt. =) 

    Få se om han spelar live på orgeln när det är dags för psalmerna och om han spelar in sig åt solisten, fast där hade han funderat på sin morbrors sambo som är bra på piano om hon skulle spela för/med solisten. 

    Men just detta organistletande har inte varit roligt.
    Vi var nära att få min körledarinna, frågade henne bara en vecka försent, nu spelar hon på ett annat bröllop i annan ort, nära Lund, en timme innan vårt bröllop.

    dessutom är hon den nya organisten i den kyrkan som vi gifter oss i, så det går ju inte då. det hade varit hennes lediga helg, men ville fråga henne, men ibland blir det ju inte riktigt som man tänkt sig.

    Men just brudmarschen är nog bra om den blir på det viset fästmannen vill, då han är rätt kräsen, då det ju är han som komponerat den.

    Nu händer det mycket, på tisdag åker han utomlands ett par veckor med jobbet,  under den tiden kommer jag få samtal från några som fått erbjudande om denna lägenhet, vi ska ju flytta till radhus som vi har köpt.

    Vi flyttar på pingsthelgen, men just då är jag och sonen uppe norrut hos mina föräldrar och firar studentfirande.

    Så det blir 3 helger i rad med en del att göra, sonen fyller ju år helgen före bröllopet, så då tänkte jag ha kalas för honom, sen kommer bröllopet och sen resan upp för oss och flytten för de som är kvar här nere.

    Det som är mer kvar att fixa, är att ringa in beställningen för bröllopstårtan, fixa kläder till både fästmannen och sonen och det är inte lätt. Vi ska ju ha ljusa kläder.

    Han funderade på vit, men jag vet inte riktigt, gillar nog mer sand, beige på honom, vi får se vad det hinner bli. 
    Vill inte lägga mig i, ni verkar ju ha bestämt hur ni vill ha det, men... tror du inte det blir bättre om någon spelar brudmarschen på orgeln istället? Även om den personen inte är alls lika duktig tror jag det skulle bli bättre. Inspelningar ger ju inte alls samma stämning! Det verkar som om ni haft problem att hitta en organist, men det verkar som om ni ska vara i kyrkan ju och då borde de faktiskt hjälpa er att hitta en organist/kantor, det ingår ju liksom :) Fråga på pastorsexpeditionen!
Svar på tråden 4e juni 2011