• Semlor­na
    Äldre 10 Nov 11:02
    94886 visningar
    768 svar
    768
    94886

    4e juni 2011

    Åh, har undrat om det funnits en tråd jag missat! Roligt att tråden är igång igen så jag får mer koll på vad jag ska göra.

    Vi har gjort en del:
    *bokat lokal+kyrka
    *gjort spellista: spotify
    *fixat fotograf: kompis
    *bestämt mat till buffen
    *färgtema: lime, citrongul och vit (ska försöka få in mörklila eller rosa men sambon är motvillig)
    *hittat florist
    *gästlista

    Just nu håller jag på med:
    *inbjudningskort, morfar ska designa
    *klänningen, svärmors som måste kemtvättas. Går den inte att få ren får jag ge mig ut efter en.
    *planerar vigselringen med hjälp av en guldsmed

  • Semlor­na
    Äldre 10 Nov 11:08
    #5

    kapellösa
    Två olika kort låter pyssligt men har ni lust och ork att göra det extra jobbet så. Vi vill ha personliga kort så har bett morfar vilket känns helt rätt för oss och blir dessutom billigare. Vad som passar er och er budget är en annan fråga :)

  • Semlor­na
    Äldre 10 Nov 11:11
    #6

     


    4Juni2011 skrev 2010-11-10 10:50:31 följande:
    När har du tänkt skicka inbjudningskorten?Funderar på om efter nyår är lagom då 4 juni är på långhelg och när ska man sätta osa så att folk inte glömmer bort det?

    Vi hade tänkt skicka ut dom till jul och slå två flugor i en smäll men nu verkar dom inte bli färdiga tills dess så i januari är nya planen. Vi ska ha osa ett par veckor efter att korten skickats ut just för att folk inte ska hinna glömma bort det. Behöver nån mer tid för att kunna svara så är det inga problem men jag tror dom flesta vet tidigt.

  • Semlor­na
    Äldre 10 Nov 11:43
    #9

     


    Jessika81 skrev 2010-11-10 11:24:07 följande:
    Hur skriver ni då? Jag tycker också det vore bra med någon slags flexibel gräns, vill gärna få ut inbjudningarna typ i slutet av januari men vill inte sätta OSA redan i feb/mars! Å andra sidan vore det ju nice med tid att bjuda folk på återbud om det nu blir några sådana. Och OSA en månad innan bröllopet blir för tight.  

    Vi kommer sätta ett datum för osa i februari/mars beroende på när vi får iväg inbjudningarna. Tror det lätt kan bli att gästerna tänker att det inte är så noga när man svarar om man har ett flexibelt datum. Men om nån hör av sig och säger att det är svårt att veta så är vi flexibla och meddelar att dom kan vänta med att osa till eh, säg en månad innan eller så.

  • Semlor­na
    Äldre 10 Nov 11:46
    #10

     


    4Juni2011 skrev 2010-11-10 11:33:09 följande:
      Med att få in färger är inte lätt, men jag gjorde en smart sak utan att ha planerat det, när jag pratade med min smabo sa jag att jag ville ha vitt och silver som färgtema så att det inte skulle bli så tjejigt, han sa då dirakt men rosa då? Du (jag) e ju rosa alla förknippar dig med det och så blev det bestämt att vi ska ha rosa...När vi var och prova kläder till han,var han noga med han skulle ha rosa kravatt =)

    Smart! Ja, alltså om det skulle vara viktigt och jag sa att jag verkligen vill så skulle jag säkert få både rosa, bebisblått och ljuslila men nej, jag vill att det ska kännas bra för oss båda. Tänkte vi skulle ta det lila eller rosa när vi kikar på dukar och dekorationer så han får se hur snyggt det blir :)

    Däremot skulle jag behöva bra tips på hur jagmed kvinnlig list får sambon att gå och prova kläder, han vet inte om han vill ha jaquette eller kavaj än så kan inte fundera vidare.

  • Semlor­na
    Äldre 10 Nov 13:52
    #13

     


    kapellösa skrev 2010-11-10 12:44:37 följande:
      Härligt med en så bra morfar! För vår del lutar det mer och mer åt köpta inbjudningskort. Vi gjorde ett tappert försök att göra egna för ett tag sedan, men de såg så j*kla fula ut att vi skulle skämmas att skicka ut dem till folk. Däremot har jag hittat visaprint.com som verkar ha hyfsade inbjudningskort till en rimlig penning. Caligrafen och dyl är tyvärr för dyra för oss.Jag tror vi kommer skicka inbjudningarna i slutet februari/mars nångång. De flesta som blir inbjudna vet redan om att vi kommer gifta oss och vilket datum, så för oss finns det ingen orsak att skicka inbjudningarna jättetidigt.  Är det förresten någon av er andra som ska göra maten själv? Eller har några bra recept till en buffé med medelhavstema?  

    Vi ska göra buffe själva men har egengravad lax med fransk potatissallad och tjälknöl med potatisgratäng + lite matigare sallader.

    Ja, morfar är toppen! Han och hans sambo målar mycket och har fotoskrivare så jag litar på dom (och är inte så hemskt noggrann med detaljerna heller).

  • Semlor­na
    Äldre 13 Nov 01:09
    #21

     


    nsdtr skrev 2010-11-10 21:29:11 följande:
    Härligt med en ny 4 Juni tråd igen,, Har köpt min bröllopsklänning nu, det roliga är att jag skulle absolut ha en kritvit och inte ha slöja,, vad kom jag hem med då?? joo en ivory och en supersnygg slöja...:) Är sååå nöjd med den.. sitter annars o försöker göra klart gästlistan,, har igentligen några för mycket då det kan bli för trångt i lokalen,, jättesvårt hur jag ska sålla bort några :( måste åka till lokalen o duka fram bord så jag ser hur det blir..

    Haha, känner igen det med klänningen bara det att detta gäller vigselringen för mig. Skulle definitivt inte ha en prinsesslipad sten, inte en diamant och gärna en så enkel ring som möjligt... Och nu sitter jag och skissar ihop en ring med hjälp av guldsmed och ja, det blir prinsesslipad, naturfärgad diamant med vitguldfattning och rödguldskena :oops:

  • Semlor­na
    Äldre 13 Nov 18:36
    #24

     


    4Juni2011 skrev 2010-11-13 16:43:13 följande:
      Samma här, var inne på en gulguldring med en hjärtformad diamant och absolut inte allians... Men har nu fallit för en vitguldsring, allians men med en upphöjd diamant typ Schallins Himla, är så kär i den så jag fantasierar att den redan sittar på fingrat =)

     

  • Semlor­na
    Äldre 13 Nov 18:37
    #25

     


    4Juni2011 skrev 2010-11-13 16:43:13 följande:
      Samma här, var inne på en gulguldring med en hjärtformad diamant och absolut inte allians... Men har nu fallit för en vitguldsring, allians men med en upphöjd diamant typ Schallins Himla, är så kär i den så jag fantasierar att den redan sittar på fingrat =)

    Haha, ja det visar ju bara att man inte ska bestämma sig innan utan vara öppen och prova sig fram!

  • Semlor­na
    Äldre 23 Nov 14:04
    #31

    Min klänning är nästan 40 år gammal och hade lite småfläckar på sig som är lika gamla. Lämnade in den för kemtvätt förra veckan och är så nervös för att den inte ska gå att få ren... Tänk om jag måste ge mig ut och leta en ny *biter på naglarna*.

    Hjälp mig hålla tummarna?!

Svar på tråden 4e juni 2011