• linnis83

    Skelleftebrudar 2011

    Åh, vad roligt! Äntligen en tråd för Skelleftebrudar! = )
    Har planerat sen slutet av maj förra året och gifter mig 30/7 i år. När jag började hänga här fanns inte en enda aktuell skellet-tråd...

    Har precis insett att det bara är typ 5 månader kvar tills det smäller... Det är ju ingenting! och sååå mycket kvar att fixa! men dom stora grejerna är på plats i alla fall; kyrka, festlokal, klänning, hår och smink, catering.
    Har pysslat ihop inbjudningarna i helgen så snart finns det ingen återvändo.... = )

  • linnis83

    På inbjudningslistan står 109 personer... Men då har vi räknat på 2 personer för dom som är singlar, så strax under 100 tror jag vi hamnar på. Sen vet man ju inte om alla kommer.

    Vi fick ett ungefärligt pris på 345:- per kuvert från Din Fest. Vi funderar dock på att göra efterrätten själva, så då blir det ju billigare.

    Nymamnsgården  tror jag blir jättebra! Kändes som det bästa alternativet i närheten av centrum, med bra kök och så. En aning långsmal lokal dock, kan bli klurigt att få till det med alla bord... Förhoppningsvis hinner vi dit och mäta lite i helgen. (Bor inte i stan så gäller att passa på när man är på besök...)

    Senaste dagarna har jag suttit och googlat efter fina tårtdekorationer, typ blommor och sånt som går att äta. Nån som vet nåt ställe i stan som säljer nåt fint?

  • linnis83

    Hade en otroligt effektiv planeringsdag igår! Kom till stan vid 10, då åkte vi raka vägen till Nyhamnsgården och mätte och fotade och grejade, så nu känns det som att vi har kläm på lokalen. Tror att det blir bra som vi har tänkt.

    Sen lunchmöte med cateringfirman, kändes också jättebra!
    Vi kommer att ha 3 rätters middag med tallriksservering. Krävs ju mer serveringspersonal och blir mer jobb för de som fixar maten, men känns ändå lyxigare att ha det så tycker jag.

    Sen fick jag tips om en florist som vi hälsade på efter det, så nu har jag i princip bestämt buketten oxå. = )

    Min mamma ska göra tårtor, princesstårtor på ställning med vit marsipan är det tänkt. Ska ha rosor i buketten så blir nog det som dekoration på tårtorna oxå. Har kikat på kakbruken.se faktiskt. Fanns mycket fint, men just rosorna blev jag inte så förtjust i tror jag... men man kanske kan kontakta dem och få saker gjorda efter egna önskemål.
    Har nåt minne av att Godisvågen har sålt marsipanrosor och sånt förut, nån som vet om de fortfarande gör det?

    J och J: Var ska ni ha festen nånstans?

  • linnis83

    Jag har precis lagt en beställning på hårsrmycke och halsband som jag ska ha till klänningen. = ) Hoppas dom är lika fina som dom ser ut på bilderna... = )

    www.jewel.se/shop/pc/Lavish-Design-Halsband-Tree-67p964.htm

    www.jewel.se/shop/pc/Lavish-Design-Diadem-Leaf-67p1049.htm

    Jag har haft beslutsångest över frisyr, slöja och hela den biten... Har inte några egna idéer direkt. Är ganska korthårig oxå så det är svårt att hitta inspiration... Men förra helgen var jag och klippte mig hos min frisör sen typ 7 år tillbaka, som oxå ska fixa brudfrisyren, och hon gjorde en jättefin lite mohikaninspirerad frisyr på mig som nog kan bli fint. = ) Men nog hade man önskat att man hade långt, böljande hår som man kunde göra fina korkskruvslockar i...

    J och J: Ven tar ni maten ifrån?

    Ja, ringar är verkligen inte billigt.... Vi köpte billiga förlovningsringar i silver som vi ska byta ut till nya i vitguld, så blir ju extra dyrt pga det... Sen fastnade jag direkt för Capella, som jag har som profilbild, helt underbar!

  • linnis83
    blommor80 skrev 2011-03-05 19:50:44 följande:
    Får man vara näsvis och fråga om måttena på Nyhamnsgården?? Vi ska också vara där, hade tänkt ringa och kolla om vi kunde låna nyckeln och åka förbi och mäta lokalen och kolla hur långa bordena är.
    Skön känsla när man känner att något är "bortgjort" och kan läggas i högen färdigt! :)
    Det finns 12 st bord som står utställda i lokalen som är 50x120 cm. Dessa står placerade 2 st mittemot varandra, oc då ryms det 4 st vid varje "par" av borden.
    I förrådet finns 14 st bord som är 80x180 cm samt 6 st stora bord som vi inte kom åt att mäta. Längden är uppskattningsvis 230 cm, bredden kanske 80-100 cm.
    Stolar finns drygt 100 st.
    Den större salen (närmare entrén) mäter 10,5 m på längden och 7,4 cm på bredden. Den mindre är 7,3 m lång och 6,75 m bred. Där skjutdörren mellan salarna går är det smalare, 5,6 m om dörren är helt uppskjuten.

    Kikade in i din bakblogg lite snabbt och såg dina fina dekorationsblommor. = ) Hur knepigt är det att lyckas med sånt om man har noll erfarenhet och inte är särskilt konstnärlig...? = )
  • linnis83
    Pinkgrape skrev 2011-03-07 18:19:41 följande:
    Okej, jag byter fråga.

    Vi har nu bokat tid för vigsel, i Stadskyrkan i augusti.

    Middagen blir efteråt för närmsta familjen, ca 18 personer, är det någon som har ett bra tips på en mysig lokal att hyra eller liknande för det? I centrala Skellefteå. Kvartersgårdar och liknande går bort.
    De lokaler jag känner till i centrala stan är t.ex. Lions-lokalen (källarlokal, inte jättefräsch senast jag var där) och Odd Fellows (tror jag det är...) typ vid Balderskolan. Sen finns ju Nordanågården och Stiftsgården, men dom måste man ta maten från om man ska vara i deras lokaler.
  • linnis83

    Jag har bestämt mig för en rund bukett bukett med cremefärgade rosor, pärlor instuckna i knopparna och smala gröna blad som är fästa tvärs över "bollen". Skulle kosta runt tusenlappen hos en florist i Skelleftehamn. Buketten skulle ta ca 1500:- för samma.


    Säsongsblommor är jag usel på dock... Har överlåtit övriga blommor till min mamma och önskat mig vitt, får se vad hon lyckas åstadkomma. = )

  • linnis83

    Hjälp!
    Fått brev idag från PRV, min ansökan om byte till min mormors efternamn som ogift har gått igenom! = ) Gick betydligt fortare än jag trodde... Känns konstigt att redan heta något annat, fast det är 4,5 månad kvar tills vi gifter oss. Ska ju inte börja använda namnet officiellt förrän efter bröllopet, men antar att man måste fixa nytt pass och körkort och sånt....

  • linnis83
    Moas skrev 2011-03-27 11:16:37 följande:
    Har ni förresten hört av vigselförrättaren?
    Jag funderar bara på när prästen ska höra av sig så man ska börja planera vigselakten.
    Moas skrev 2011-03-27 11:16:37 följande:
    Har ni förresten hört av vigselförrättaren?
    Jag funderar bara på när prästen ska höra av sig så man ska börja planera vigselakten.
    Vi ska vigas i Landskyrkan den 30/7 och jag har fått besked via mail att de ska ha det klart inom ett par veckor.

    Fick även glädjande besked om att den planerade fasadrenoveringen skjuts fram till nästa sommar. Yay! = )
Svar på tråden Skelleftebrudar 2011