• Nali

    Vinterbrudar

    Nyårsafton gifter vi oss, känns ganska nervöst men jätteroligt förstås!

  • Nali

    Nyårsafton gifter vi oss, är jättenervös, drömmer om att jag inte hinner i tid, att det är massa potatis som ska skalas och konstiga saker Vi skulle ju skalat potatis till maten först så kanske därför.

    Just nu syr jag klänningar till flickorna, ena är färdig och en bit på väg på min stora tjejjas klänning. Efter det ska jag lägga till en del saker på min klänning. Annars är det mesta färdigt, stolar och bord ska vi ha tag i nu men alla kläder till våra sex barn är i princip färdiga.

  • Nali

    Var inne på Ica idag, är ju där nästan varje dag och handlar iof. och passade på att beställa 5.5 kg rostbiff som hämtas nyårsafton. Världens mest hjälpsamma och rara man jobbar i affären som frågade om jag förresten inte skulle vilja att dom la upp den direkt på silvriga engångsfat, jo visst sa jag lite chockad över servicen. Han sa även att vill vi ha något mer från affären är det bara lägga som en beställning så lägger dom ihop allt till oss så det blir enkelt att hämta. Så gick jag en sväng i affären och han kommer igen och frågar med ett smil om han får krångla till det lite. Ja får du väl säger jag och då frågar han om vi efter vi gjort potatisgratängerna hemma vill ta med dom till butiken och så förvarar dom gratängerna och värmer sedan upp dom så de är helt klara att hämta precis innan vi ska äta. Han tyckte inte att jag skulle behöva stå och dona med mat på min dag. Ja vad säger man till det? Typ, Jaaaaaa! Helt chockad över att de är så hjälpsamma, hur roligt som helst. Beställer även rosor därifrån så de tar hem rosa och vita rosor så får jag välja vilka jag vill ha två dagar innan.

    Och så har vi bokat en kille som är jätteduktig på att sjunga och som spelar panflöjt till kyrkan, min blivande är väldigt förtjust i panflöjt nämligen.

    Lindahl, jag har fått för mig att man ska låsa kravatterna med en nål, hur gamla är barnen? Vi har fyra pojkar och två flickor som ska kläs för bröllop, blir vita skjortor, svarta västar i jersey faktiskt och så gråa byxor till. Rosa/cerise slipsar med. Flickorna får som sagt klänningar som jag syr.

  • Nali

    Lindahl, vi har sex barn, tre var från innan. Minsta 3, 4, 6, 7, 8 och 10

  • Nali

    Idag hämtade vi våra ringar, fick gå upp två storlekar på min ena ring eftersom jag var svullen om fingrarna sist vi var där. Idag passade förstås den första och den andra var lite stor, MEN, höjdskillnaden mellan ringarna är mycket bättre med den större ringen + att jag kanske svullnar om fingrarna igen + att vigselringen stoppar den inre så det blir helt ok i alla fall

    Vilka fler som skriver aktivt har nyårsafton som datum?

  • Nali
    elisabettan skrev 2010-12-16 20:49:38 följande:
    Detta väder påminner mig verkligen om att jag MÅSTE hitta en varm kappa till bröllopet. Men vill inte ruinera mig. Har ni hittat något bra att ha utanpå klänningen än?
    Jag köpte mig en fuskpälsfilt på Jysk för 299:- som jag kommer sy till bolero/cape. Egentligen väldigt enkelt.
  • Nali
    elisabettan skrev 2010-12-17 14:58:10 följande:
    Tyvärr så klarar nog inte jag mig med en liten sjal eller bolero. Jag måste nog ha en hel kappa. Bara 8 minus i kyrkan samt ett par timmars fotografering ute i förhoppningsvis bara mellan 10-20 minusgrader!
    Vart gifter du dig? Ishotellet?
  • Nali
    elisabettan skrev 2010-12-17 17:04:33 följande:
    Jepp! Skrattande
    Åh, rena drömmen ju!
  • Nali

    Lindahl, gillar nummer två! Jättefin!

    Vad kostar kallorna styck? Vår blomsterhandlare här måste ta hem 20 av den rosen jag vill ha men jag behövde absolut inte köpa alla.

  • Nali
    Ocean Bride skrev 2010-12-20 22:29:23 följande:

    Ni som viger er kyrkligt, vad har ni valt eller vad funderar ni på för psalmer?!
    Så svårt med vinterpsalmer tycker jag..


    Har jättesvårt att välja den andra psalmen, men den ena är "Du vet väl om att du är värdefull" vilken är min absoluta favorit. Funderar på heliga natt till den andra...
  • Nali

    Börjar bli ännu mer nervös nu, och här hemma är de flesta av barnen sjuka och jag känner mig inte superpigg! Idag har jag inhandlat pärlor till buketten, fjärilar och blommor som också är till bukett och dukning. Sen hittade jag två silvriga renar att ställa på bordet där vi ska sitta, massa små glittriga etiketter som kommer bli till bordsplacering och lyktor med snöstjärnor. Silvriga fåglar med vita fjädrar och så rosa presentpåsar till de som åker efter tårtan (har tårta direkt efter vigseln) så de påsarna är nu packade med små askar som innehåller godis och sen är inslagna i cellofan, ovanpå är det sen ett band med våra namn och så en silvrig etikett. På påsarna satte jag också silvriga etiketter och skrev tack och så våra namn på andra sidan. Samma små askar med godis kommer sen stå på borden, hoppas hoppas allt blir bra!

    Lyktor färdigmålade som snöbollar, snöbollsljus, snacks inhandlat, mängder av pynt till borden och 105 marsipanrosor färdiga. Pratade även med musikern som kommer spela panflöjt och sjunga i kyrkan för oss idag, jätteglad och trevlig, han övar in det vi vill, inga problem

    Önskar att min familj blir frisk nu så vi kan fira julafton och sen köra fullt ös så allt blir färdigt till bröllopet.

  • Nali
    Lindahl skrev 2010-12-21 22:04:45 följande:
    Tack!!!

    E nu lite lack på allt som går snett...
    Det ordnar sig tjejen! Jag har en fajt med dragkedjan på min klänning nu! Den ska i snyggt har jag bestämt
  • Nali
    chex skrev 2011-01-03 10:16:37 följande:

    Wow grattis Nali och Lindahl!!
    Maste bara fraga Nali, capen som du har vart kom den ifran? försöker frenestiskt hitta en bolero,jacka,cape att ha pa mig under fotografering/vigsel....och bara en manad kvar....inte lätt när man sitter i sommar värmen att försöka hitta det...vad funderar ni pa att ha för blommor?vi funderar pa tulpaner men vet inte riktigt hur man kan "styla" de snyggt?


    Den sydde jag själv Köpte en fuskpälsfilt på Jysk och sydde en var till mig och flickorna. Toppenbra  var den att ha hela kvällen sen då vi sprang in och ut en del.
Svar på tråden Vinterbrudar