• konvaljen

    Tantvarning – om igen!

    Hej hej,tassar in med nybakade chokladmuffins,är väl liite tantvarning på det?? Har följt Tanttråden ett tag,men inte vågat mig in.(lite som att vara ny i klassen,vet inte hur man blir mottagen..;) )är iaf en nygift 40-åring med man,inga egna barn men maken har en 16 årig dotter som nu är tonåring maximus.. Här i Götet är det busväder med regn,storm och åska,tur att det finns dator.. Hoppas alla har det bra härute i tant (och gubb)världen.:)

  • konvaljen

    Toblerone,yummi. Vet inte vad det är med höst och rusk,chokladmonstret får verkligen ny fart........

    Tinker,jobbigt med både ärke ex och  nu maken,får erkänna att jag läst lite om det i "gamla" tråden. Jag har just nu fullt upp ,ed att förklara för mitt ex varför jag INTE vill ha honom som "vän" på facebook.. " Varför då" blev frågan,öhhhhhhhhh..

    Det konstiga är att jag alltid inbillat mig att när man blir äldre så blir man lite klokare,men det gäller tydligen vissa karlar.

    Makens 16-åriga tonårsdotter frågade häromdagen: "när blir killar vuxna?" kan man verkligen fråga sig.

    ghaa,hur gör man smilegubbarnaförresten?

  • konvaljen

    Märker att vissa tangenter inte riktigt hänger med,kan bero på att jag åt knäckebröd och smulorna lagt sig mellan knapparna....är det bara att vända datorn upp och ner då tro för att ruska ut dom??? Maken är mer pedant än mig och skulle bara sucka..:)

  • konvaljen

    projectx,nä mitt ex är inte svartsjuk iaf,han har bara svårt att förstå varför man inte vill ha honom i sitt liv mer.

    Åh,måste byta kanal på tv.n, Arge snickaren är på och jag klaaarar inte av honom,snusförnuftiga mäniska.(ooops,hoppas ingen av er känner honom..).Håll dig till att snickra och skit i psykologibabblet...

  • konvaljen

    Nu vankas promenad med hunden innan jag ska bänka mig med popcorn och Gordon Ramsey. HAN hade jag gärna haft kontakt med även som ex.....

    På tal om att testa klänningar,testade en klänning från iaf tio år tillbaka i tiden och KOM I DEN. Total lycka tills bonusdottern krasst konstaterade att: "den kan du ju inte ha,ser löjligt ut med korta klänningar i din ålder"..:-0   Är väl sant iofs.men ändå....

    Ha en bra kväll alla tanter.

  • konvaljen

    God morgon på er alla. Scones någon?  Förstår mkt väl att man inte ska klampa in i trådar hipp som happ,bara för att man följt dom i smyg... Kruxigt att vara "ny" dock,man vill så gärna "vara med" och stötta,vräka galla över livet i allmänhet och glädjas över alla lyckoämnen men man vågar inte riktigt av risk för att känna att man klampar in på ngn annans revir.

    Tanttråden verkar sååå mysig och ni verkar alla vara riktigt "goa"(och starka) kvinnor..

    Som Flamman tex,hoppas din makes polett snart ramlar ner och han märker vilken otroligt kärleksfull och stark kvinna du verkar vara. Är väl så att ibland ver man (männen....) inte vad dom har mitt framför näsan förrän det är försent..

    Äsch vilket riktigt töntinlägg det blev,skyller på att jag bara fått i mig en kopp kaffe ännu...

  • konvaljen

    Flamman,det förstår jag mkt väl. F.låt om det lät annorlunda. Min makes bror har just fått diagnosen adhd med en släng av aspergers och det var en oerhörd lättnad för hela familjen. Han har mått sååå dåligt för en mer kärleksfull man och far finns inte och frugan har på sitt håll tänkt "om jag bara gör si eller så,så kanske det går bättre". Dåligt samvete i massor från båda håll alltså. NU när medicinering och samtal kommit igång märks redan en liten ljusning. Det har dock varit väldigt svårt för mannen att erkänna att det faktiskt finns hjälp att få och att man inte behöver klara allt själv (och att det inte är honom som person det är fel på.)

    Det är väl själva insikten som är jobbisgast ibland. Men att han älskar sin fru och barn,Det råder det inga tvivel om.

  • konvaljen

    Hoppas det är ok att som "nyis" börja gnäla redan... Men fy vad folk kan vara okänsliga/tanklösa ibland! Mötte en bekant i affären nu,har inte så mkt kontakt längre men pratar ju såklart när vi möts. efter lite ditt och dattsnack så kläcker människan ur sig "Men du,nu när du är 40 mååste ni skynda err att skaffa barn. Det är en gudagåva att bli mamma och lite konstigt är det ju att du inte skaffat några..." SAY WHAT,visste inte om jag skulle böla,bli förbannad och flippa totalt.

    Hon har ingen aning om våran situation (4 missfal,otaliga utredningar och sedan ett besked att jag inte kan fullfölja en graviditet) och att bara kläcka ur sig en sådan sak är ju helt otroligt. Visste inte vad jag skulle svara uan stod och såg ut som en fågelholk. ja ja,lycka till säger hon och traskar därifrån. Vad säger man eg om en sådan människa.

    Förlåt det kanske lite väl utlämnande utlägget men behövde bara spy lite galla.

    Nu får det bli mys med hunden och en rejäl kopp kaffe.

  • konvaljen

    Tack TinkerBelle   charmigt med din make at han är stolt även om sättet kanske var lite väl entusiastiskt.. Ja,jag tröstar mig nu med Hula hoops (ett gryymt gott snacks som jag packade hela resväskan full med när vi var i London för ett tag sedan.) Tulltjänstemannen som av ngn anledning ville kolla i mitt handbagage såg lätt konfunderad ut när han öppnade väskan och det bara dröste ut påsar......  

  • konvaljen

    Tack Passionsblomman,brukar intala mig när folk kommer med dumma kommentarer att dom har så tist i sina egna liv att dom måste lägga sig i andras....
      Ja,det är en sorg men som tur är har jag världens bästa bonusdotter (som iofs nu vid sexton års ålder mest tittar på en med höjda ögonbryn och svarar "typ" och "ahh,sa ju det" på det mesta.. )och världens bästa man.(oftast.

    Vet inte om du fått höra det ngn gång men det måste ju vara minst lika irriterande att höra "ja,men du har ju iaf ett barn" när man försöker skaffa ett till. Har en bekant som fått höra det till leda. Naturligtvis är hon överlycklig och älskar sin dotter över allt annat men det är ju två olika saker. Ja ja,åter,Vissa folk.(skakar på huvudet och suckar.)

  • konvaljen

    Då är vi lika,din dotter och jag..Att sätta dom på fingrarna är en del av grejen ju..  

    Är din man engelsman? Älskar London efter att ha bott där i min ungdom och försöker åka iaf en gång om året. Love It!

    Ja,goda råd och klämhutiga kommentarer  är en del specialist på,har dock med åren börjat lära mig att fräsa ifrån istället för att försöka verka oberörd..

    En helt annan fråga nu,vad göra med massor av köttfärs? har hela frysen full och börjar bli trött på: köttbullar,köttfärssås,tacos och pannbiff. Blä,har total idetorka just nu,vill inte se en enda köttbulle mer någonsin.....

  • konvaljen

    Tack för tipsen,hm kåldolmar lät inte fel,var evigheter sedan. Även köttfäslimpa var inte i förregår som jag åt det.  

    Tack till er alla,för era kramar,det behövs ibland.
    Nu är det nog dags för mig att förbereda inför tvättstugan,tråååkigt!

    Kram till er alla!

  • konvaljen

    Gokväll!   Det blev kåldolmar till middag,supergott tyckte jag,sådär tyckte mannen......Osis för honom,hsn får ingen lunchlåda med sig om det ska vara på det viset utan jag sparar det till mig själv,så det så..;)

    Tinker: What? Det var det fånigaste jag hört,mucka gräl för en sån sak..   Ligger väl annat bakom också kan jag tänka mig? (säg ifrån om jag låter för nyfiken..)

    Jag blev f.ö blockad på F.b av en gammal "klasskompis" för att jag glömde gratta hennes man....ja hennes MAN på 40-års dagen. Det kan man också kalla moget. Ibland undrar jag varför jag är med på f.b överhuvudtaget...

     
     

  • konvaljen

    God morgon alla (eller god förmiddag kanske...) ÄÄÄntligen fredag och här har det slutat regna med en lite blek sol som tittar fram.
    Idag är jag ledig,whiiiii och ska bara såsa hela dagen tills maken kommer hem.
    Vi har två månaaders bröllopsdag idag (hm,är det ens en bedrift att fira och vad räknas de som,tändsticksbröllop,tops eller vad. ). Sa till mannen igår att det är lika bra att fira nu i början för sen kommer han säkert att glömma av det framöver...Så en 2 dl flaska skumpa får det allt bli. Räcker utmärkt,efter mer än ett glas slocknar den här tanten i soffan och så blir det slutet på det firandet.

    Såg vad årets Blossaglögg är i år -saffran!!!! Vet inteom jag tycker det låter somen höjdare men pröva får man väl göra.

    Väldigt mkt alkoholprat det blev nu. ÄÄÄr måttligt,jag lovar.

    Snö minsann,skulle nog iaf ha lite snö än den förbenade blåsten och regnet här i Göteborg. Fast en repris på i vintras,nej tack!

  • konvaljen

     God kväll på er!

    Hoppas eran helg har varit bra,här har det varit röjning,eller ja,maken hade lovat att sålla bland sina böcker så jag också kanske kumde få liiite plats ii bokhyllan.
    Han har svår separationsångest vad gäller att slänga saker eller t.o.m som i detta fall,lägga ner böcker i källaren.

    Efter fem....timmar hade högen till källaren resulterat i sju böcker som han kunde tänkas skiljas ifrån. SJu....av ca 200!!!!!! Ärligt talat
    Jag är mer en sån som tänker att har jag inte ens tittat ellr ens kommer ihåg vilka böcker jag har framme så åker dom i källaren. Ja ja fortsättning följer nästa helg.

    Fjosok - festernas fest,det är väl inte Nobel? Isf blr jag grymt avis!!!

    Hej Aleta,låter som du haft en jätteskön resa,bra tips ang maten. Låter "sådär" mumsigt.

    Nu väntar sängen,så god natt på er!

  • konvaljen

    Aleta igen- såg om dina matupplevelser i en annan tråd,en liten smygtitt i andra trådar blr det allt  ibland..  

    En råga om tempraturen bara,hur varmt var det? Om man vill ha varmt men inte FÖR varmt är denna årstiden något att satsa på då? Har varit mkt runtomkring oss nu,så vi funderar på en liten resa.

  • konvaljen

    Hemma från en tuff dag med b.l.a rättegång (i jobbet,jobbar på en kvinnojour i västsvergie och vi får ju ibland följa med våra tjejer tll rätten.),känner mig alltid lite dränerad efter en sådan dag och vänar  nu på att maken ska komma hem och kramas lite. Det är vid dessa tillfällen jag känner mig riktigt lyckligt lottat över att bara ha fjantsaker att gnälla om och att jag kan känna mig trygg i mitt hem och med min man.

    Aleta- det är lite det som är kruxet,jag har ju hela källaren full med mina böcker och det hade ju varit trevligt att få ha iaf sisådär två........i lgh ;-D  Orkar dock inte tjata på mannen utan får väl ha mina där tills vi får ett större boende. Min dröm är att ha ett hus där ett helt rum BARA är till för böcker.Just nu bor vi pyttefnytt,så dom får helt enkelt inte plats.

    Fjosok- såå kuul att få gå på Nobelfesten. Vem vet,du kanske får ta en svängom med Silvia när dansen kommer igång... Är riktigt grön av avund faktiskt!

Svar på tråden Tantvarning – om igen!