Inlägg från: Sebastiána |Visa alla inlägg
  • Sebastiána

    hur mkt pengar på vad?

    Mat - 22.000 (tvårätters, tårta, spettekaka, nattamat, dricka till)


    Lokalhyra - 1100


    Dekorationer - 0:- (plockar blommor och sätter i vaser vi redan har)


    Inbjudningskort - 100:- (gör själv)


    Meny- & infoblad - 100:- (gör själv)


    Klänning - 5600:-


    Kostym - 2000:-


    Ringar - 6000:- (men det är inte bestämt vilken ring, kan bli dyrare eller billigare)

  • Sebastiána
    MrsT2011 skrev 2010-12-14 21:15:02 följande:

    Det handlar väl för tusan bara om prioriteringar?? Vadå "hur får ni ihop så mkt pengar"? Ja till skillnad från dig lägger vi båda undan 2000 kr varje månad vilket jag tycker är normalt med tanke på att vi båda jobbar heltid! Dessutom bidrar mina föräldrar med ungefär 25% av den totala kostnaden, vilket också är rimligt med tanke på att de sparat till nåt sånt här i typ tio år. Vi bor i hyresrätt och har valt att satsa på bröllop innan vi skaffar barn. Hur svårt kan det vara att få ihop 50000 med vår helt normala och inte alltför ovanliga livsstil undrar jag?? Sen att ni snålar in på middagen (vilken jag anser är nån sorts tack till gästerna för att de vill komma), det får stå för er.


    Jag håller med att det till stor del handlar om prioriteringar. Vi sparar också 2000:- per månad. Vi har sparat i snart ett år och skippar dyra julklappar till varandra - blir något mer symboliskt.

    Vi tänkte, INNAN vi började kolla vad allt kostade, att vi skulle lägga 50.000:- på bröllopet, men det kommer säkert att sluta på 70.000:-. Vi vill inte lägga allt för mycket men ändå inte snåla. Min klänning blir medeldyr och hans kläder är inte ens inräknade i budgeten eftersom han kan använda sin kostym fler gånger sedan. Middagen och festen vill vi inte spara in på. Vi vill ge våra gäster en god middag och en härlig fest som kan njuta och ha roligt av. Många av dem kommer att ha rest långt för att närvara. Eftersom de flesta av dem kommer att sova över på vandrarhem där man måste fixa egen frukost bjuder vi på enkel brunch dagen efter. Vi kommer också att hyra en minibuss till min BM:s familj så att de kan ta sig runt i trakten. De tar ju knappast sina bilar med på flyget.
  • Sebastiána

    De dyraste posterna för oss är maten och drickat såklart. Därefter fotografen bandet och ringen... eller ja, vi vet inte vilken ring det blir ännu. Jag hittade en fantastisk ring i somras som kostade 19.000:-. Min BM hade mer räknat på c.a 5000:- . 19.000:- vill jag inte lägga på en ring och jag har sett liknande ringar som är betydligt billigare. trycksakerna gör vi själva. De trycksaker som finns är inte alls så som jag vill ha dem, alltså gör jag det själv i stället. Jag har designat en väldigt personlig inbjudan och skrivit ut på en bra färgskrivare. Kostnaden för alla trycksakerna hamnar väl sammanlagt på 500-600 inklusive porto

Svar på tråden hur mkt pengar på vad?