• Vidatilda

    Äntligen fredag del 23

    Hej allihop!  Västkust är trevligt, speciellt den halländska... tycker jag.

    Vi har haft fullt upp med barn och släktbesök. Min syster med make och tre barn har bl.a. gästat oss. Sex barn varav flera sjövilda gör även den luttrade väldigt utmattad.

    Vi har den här sommaren insett att vi själva inte orkar med tältlivet med tre barn, varav två småbarn, så idag har vi efter några veckors letande slagit till på en liten husvagn. Jag har aldrig gillat iden med husvagn tidigare och maken har fullständigt avskytt tanken, men nu sitter vi alltså här med en liten Polarvagn från 84    Imorgon ska vi provcampa med den. Kommer vara lyxigt att inte behöva sova ute när nattempen är 10 grader...  och nästa sommar kanske jag kan förverkliga min dröm att åka upp till Narvik och vidare över till Norrland och så hem igen. Vill så gärna se hur det ser ut i norra delen av vårt land och Norge älskar jag att campa och vandra i.   Vagnen vi köpte är tillräckligt liten för att utan problem klara norsk terräng (vägnät) 

    Anne att vara ängslig går aldrig riktigt över, åtminstone inte för mig, jag hittar nya ängsligheter jämt  

  • Vidatilda

    äntligen här trevligt att du också skaffade nytt login och namn. Jag har ju också bytt fast i mitt fall var det även så att jag kände att det var bättre att b yta namn eftersom jag hade en svägerska som gillade att vara härinne. Nu har hon gift sig och jag tror inte hon bryr sig om att titta på ett bröllopsforum mer än nödvändigt längre.

  • Vidatilda

    Åh nu bara måste jag hoppa tillbaka till bröllopsämnet igen.... många år senare Var nämligen på ett helt underbart bröllop denna helgen. Riktigt riktigt trevliga bröllop är nog det bästa kalas som finns. Var av ett enklare slag utan stenhård bordssittning och med barn som fick lov att hoppa omkring utan att det störde någon. Var ärligt talat massor av barn där och vet inte om det var stämningen eller typen av föräldrar eller vad det nu var, men inte en enda unge urartade eller behövde avledas. Papptallrikar och engångsbestick och dukar i ett sammelsurium från loppis, massor av livemusik lagom långa tal med många skratt osv osv.  Helt underbart och jag går och filinar inombords fortfarande. Solig

  • Vidatilda

    Hejsan Äntligen här Hjärta

    Håller på att försöka ansöka till vuxengymnasiet igen kom inte in på utbildningen jag sökte och nästa år är det helt andra krav på behörigheter... så nu behöver jag spendera tid på att läsa in matte och naturkunskap... varför i hela friden alla dessa ändringar i behörighetskrav hela tiden... jag blir matt.

    Ja ja hursomhelst min kommun ska tydligen behaga bevilja mig att läsa, men kommunen där jag kan läsa kursen vill först få veta från min hemkommun att jag får lov att läsa.... men min hemkommun vill först få veta att jag får en plats på kursen före de beviljar kostnaderna för den... moment 22 i ett nötskal...

  • Vidatilda

    Åh Anne låter som om ni gjorde ett bra val i att lata er i skärgården Solig  Vad blir det för storlek på nästa lägenhet?

    Vad gäller studier så bidde jag student idag.  fick ordning på intygen till slut och idag åkte jag till komvux som halvtidstudent men kom hem som heltidare... eller nja snart heltidsstudent.  Jag behöver egentligen först och främst läsa upp matte och naturkunskap för att få rätt behörigheter för utbildningarna jag vill söka, men jag har faktiskt fått beviljat att läsa in två kurser till för att kunna bli heltidare.

    Kändes faktiskt lite märkligt att sitta i skolbänken igen. Jag är ju mer van att vara den som står framför Lite knepigt kändes det också att inse att man nu är på gymnasienivå igen. Tror inte att där går så jättemånga som redan har en examen...  är mest yngre studenter som nyligen slutat gymnasiet. När läraren gick igenom materialet och beskrev hur mycket som behövde läsas in blev jag ju inte heller direkt mörkrädd inför sidantalet, det blev däremot min bänkgranne.   Tror han hade svimmat om han visste vad som kommer krävas av honom på universitetet en vacker dag...  Hursomhelst, Den enda av kurserna som kommer vara verkligt krävande är nog matten. 

  • Vidatilda

    APG grattinerar till det "sorgliga" iallafall


    Jag behöver skriva av mig. Höll på att förlora min SGI idag. Jag fick avslag från CSN på min ansökan om studiebidrag. det går visserligen att söka på ska synnliga skäl, men för dessa är jag antagligen ett halvt år för ung. Man får lov att läsa upp igen när man fyller fyrtio.... men inte tidigare om man tagit ett visst antal veckor redan. Jag ringde försäkringskassan och fick då reda på att de bara räknar mig som studerande enligt studerandevillkor om jag får beviljat studiebidrag från CSN. Det blev en jäkligt snabb ansökan av mig om ny föräldraledighet efter det. Lillan har bara hunnit göra inskolningsveckan och då får man ju vara föräldraledig.... Så imorgon får jag ta hem henne och så måste jag sluta studierna på stående fot. Livet är ovanligt pissigt idag!


    Det känns som om ödet hela tiden hoppar på mig och hånflinar åt mig. Jag har fått kämpa så jäkla hårt för varenda del av mitt liv och verkligen fullt ut rest mig från dyn... bildligt talat... och att då ramla mellan stolarna i olika regelsystem, varenda förbannade gång jag försöker starta om.... bittert är vad det är.

  • Vidatilda

    Tack för kramen! Hjärta

    Jag gav inte upp. Nu har jag lusläst regelverk plus andra undantagsfall och insett att jag har ett trumfkort kvar.  Jag är ju halt o lytt Oskyldig , dvs har ett dokumenterat funktionshinder (dyslexi). Om högskoleverket anser min utredning giltig ska väl CSN också göra det kan man tycka... så nu har jag överklagat. Jag anser inte att jag har fullgjort mitt gymnasie,, hade jag gått i skolan nu skulle jag blivit utredd för dyslexin redan under grundskolan. När jag gick i gymnasiet (stenåldern) räknades det som slutbetyg även om där nästan bara fanns ettor och tvåor.... i dagens läge hade jag aldrig fått påbörja gymnasiet med de grundskolebetyg  jag då hade.... ja ni fattar. Hursomhelst har man inget slutbetyg får man lov att läsa 120 veckor gymnasie, har man ett får man bara lov till 80 veckor och de har jag tydligen redan använt någon gång under bronsåldern.... eller järnåldern eller nåt....

  • Vidatilda

    Här vare slött Foten i munnen

    Jag studerar iallafall. Skapade mig en lösning mitt i eländet. Med andra ord: livet fortsätter även utan CSN

    Hoppas ni andra har det gott idag. Jag sitter och borde läsa en novell, men njuter av stillheten i mitt kök med en kaffekopp och lite helt EGEN tid vid datorn.

    Inser dock att jag behöver skapa mig en studieplats någonstans i huset där jag har koll på mina böcker och scheman men där barnen inte når fram med sina fingrar.  Låst rum med nyckal vore att föredra... innebär att jag behöver måla en dörr och montera in ett lås till mitt bibliotek. Då kan jag låsa in både mig och böckerna

  • Vidatilda

    Hej Janos ! Aha du knep ett jämt också !

    förstår att du har det himla kämpigt. Önskar att du får det bättre snart för du verkar ha det väldigt tufft att få allting att hålla ihop. *beamar styrkekram*

    Jag sitter uppe och hoppas på att John blund ska komma snart. Vet inte vad det är, men jag har för mycket i min hjärna så den vill inte sova.

    Hjärta

  • Vidatilda

    APG du kommer få massor av tid till att tvätta Flört tvättande blir en egen konstart när man får barn.

    Vad kul att du mår bra och oro för bebis är definitivt helt normalt, åtminstone var det så för mig. Tycker du gör rätt som jobbar på om du mår bra av det. går man hemma kan det säkert bli så att man har svårt att få tiden att gå, de sista veckorna kan blir lite vidriga när man bara vill få allt att starta så man får träffa den där inne till slut och få bort den där ofantliga kulan mitt fram. Gravid

  • Vidatilda

    oki Glad

    Jag sitter och pluggar kretslopp och flöden. Inte det roligaste, men inte heller det tråkigaste jag gjort. Svårt bara för jag är ganska nollställd så länge jag har barnen omkring mig.

    Sitter och surar också.... min oömma moder har just ringt. Jag blir så förbaskat trött på mig själv över att jag aldrig kommer på att säga rätt sak , eller för den delen säga vad jag egentligen tycker om saker och ting. Jag är så förbaskat sårad så jag håller inne med saker som jag borde säga. Hon frågade om vi är hemma nästa helg, jag inser att hon antagligen menar om vi är hemma på söndag kväll när hon kommer insvischandes med bilen och sitter i vårt kök högst en timme och sedan åker vidare hemåt igen. Oftast säger hon att hon ska komma på eftermiddagen, att hon ska komma förbi på vägen hem från min mormor. Sedan kommer hon inte förränn barnen precis hunnit gå och lägga sig, eller strax ska lägga sig. Svårt och jag tycker det är mer och mer tungt med en mamma som inte finns mer än på hennes villkor, eller andra människors... för hon är väldigt mån om att vara alla till lags, mer än mig. Min kusins barn har hon bättre kontakt med än med mina. Hon träffar dem ungefär dubbelt så ofta fastän hon inte bor i närheten av dem. Överlag är jag ganska bitter på henne och det förvärrades i somras... och ibland känns det som om det gnager inom mig.

  • Vidatilda

    vinkelivink tillbaka Emelie Flört

    Har varit på möte angående ny översiktsplan där jag bor.... mycket intressant hur en del inte kan ge upp att vara på atackoffensiv även när de skulle vinna mer på att låta bli. Vi hade några som är livrädda för vindkraft som fullständigt dominerade hela mötet. Efter ett tag skulle vi sitta och surpla kaffe och diiskutera gruppvis. Självklart hamnade jag bland de två som dominerade i "våga hata vindkraft" klubben. vi skulle skriva in på ett kartark vad vi vill med orten. En av frågorna handlade om vad som gör oss rädda för framtiden..... då ville en av vindkraftmotståndarna att jag skulle skriva in varg och vilda djur som svar japp det mest relevanta att vara rädd för i vår del av mellansverige är givetvis varg och vilda farliga djur.... *not*

  • Vidatilda

    Anne du behöver inte förstå.... det gjorde ju inte jag heller Foten i munnen men jag var snäll och skrev in deras svar på frågan iallafall så nu vet kommunen att några av dess invånare är rädda för varg och vilda djur

    Låter som om du har en hyfsat ok graviditet trots allt. Kan väl visserligen vara ett hett tips att vila lite någon gång ibland ?

Svar på tråden Äntligen fredag del 23