• Vidatilda

    Äntligen fredag del 23

    tillbaka igen

    Jag har löst "the little pröblem with the potatissallad on the wedding" jag har verkligen ingen lust att stå och göra detta dagen innan. Äldsta dottern fyller år och nu är vi även bjudna på jättekul grillkväll och på bröllopsdagen ska vi ju ha barnkalas först innan vi åker iväg.... så jag har gjort en beställning på den lokala Ica-affären där brudparet bor. jag förbetalar och de hämtar själva.  ... och så blir det detta plus en blomma som är presenten. Känns mer rätt att det blir tydligt för dem att potatissallad faktiskt kostar en liten slant när den ska smaskas av många.

  • Vidatilda

    Grattis till färdigt exjobb!

    Vad gäller förbränning är den nog ganska hyfsad. Jag inser att jag rör mig betydligt mer än jag räknade med när jag gjorde mina beräkningar på hur många kalorier jag ska äta per dag. Jag har gått ner betydligt mer per vecka än jag planerade. Denna veckan kommer jag nog å andra sidan stå still för nu är jag krasslig och orkar inte späka mig igen innan jag blir frisk.  Jag tror säkert LCHF funkar om man håller sig till det, men just nu när vi ska utesluta så himla mycket för sonen orkar jag inte gå in för min egen kosthållning mer än nödvändigt.

    Aha nu kommer sotaren. Jag skriver igen senare. Ha det gott!

  • Vidatilda

    Här ekar det tomt

    Jag spammar på lite då. Ligger i sängen, har ont i halsen, maken går tunt och huttrar och mår illa och de små barnen står och skakar galler och diskuterar livets orättvisor.

    Nu har jag sytt färdigt nästa helgs festklänning. Lite krångligt, men resultatet blev himla bra. Stilrent men ändå iögonfallande och kurvorna hamnade på rätt ställen i den här modellen och tyget. Ganska skönt eftersom jag har mååånga kurvor. Både framåt och bakåt... Fast jag har faktiskt tappat 10 kg nu. Det är så himla skönt att det här viktprogrammet funkat så bra som det gjort. Dock händer det numera att jag blir grymt godissugen på kvällarna, Ett sockersug som jag inte kännt på evigheter.

  • Vidatilda

    Glad midsommar ! Glad

    Vi hade stora planer, men de lades på is. Nu är vi hemma och har det mysigt med barnen  och tittar på sommarregnet utanför.

    Emelie skönt att bli färdig med studierna. Hoppas du får ett riktigt bra jobb snart. Kul med tvååringar. Min lilla är väldigt trotsig och full med bus mest hela tiden. Nu när han mår bättre och har orken så sinar aldrig busigheten. Han är lugn när han sover Nalle

    KRAM

  • Vidatilda
    Emelie 87 skrev 2012-06-28 15:14:32 följande:
    Vidatilda - Ja, det känns helt underbart att vara färdig. Inga fler tentor och inga fler inlämningsuppgifter. Det kan inte bli bättre. :D Men jobbfronten får vi se hur det blir när de hör av sig. Än har det inte blivit något, men det kommer väl till slut. :) 
    Båda våra små är riktiga busfrön faktiskt, men det är mer spring i sonen än i dottern. Sedan sover de som stockar efter en godnattsaga av mamma. :)

    filibustern - Jag har hört otroligt mycket bra om airebra. Funderar på att skaffa några själv. :)

    Kram! 
    En man, två barn, oändligt med kärlek
    Emelie jag håller tummarna för att de hör av sig!

    Airebra..... ??? hmm jag håller mig till stadiga från Miss Mary... för mina hör till storlek... tja kanske honungsmeloner eller nåt
  • Vidatilda
    Gable skrev 2012-07-02 14:21:03 följande:

    Nu, en timma senare, har jag läst ikapp.


     


    Janos, gumman! Vad jobbigt för er!! Men kanske bra att han har fått en diagnos så ni lättare kan hantera vardagen. MÅNGA KRAMAR!!


     


    Apg - GRATTIS!! Oh, vad glad jag blir för er skull!


     


    Emelie, välkommen till tråden. Jag var rysligt aktivt förr i tiden, men sen tappade jag bort den. Det är varmt och mysigt här. De flesta dagar är fredagar faktiskt


     


    Och till er övriga - F*N vad jag glad jag är att tråden lever! Ska snart hämta på dagis, men uppdaterar er imorgon med allt roligt som har hänt, t ex svårmor och det faktum att vi ICKE talar med varandra längre


     


    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!!!


    HEEEEEJJJ !!!! massa bokstäver här, men lika bra att köra hela arsenalen när man blir glad Hjärta

    Vill givetvis veta allt om din svårmor. Min är ju ett kapitel för sig men vi har det hyfsat ok nu..... däremot inte jag och min svåra moder... vi talar icke med varandra och det är ett ganska bittert kapitel för tillfället. Jag hoppas det blir bättre så småningom, men det beror på om hon inser att vissa saker är värda att ändra på.

    och så måste jag erkänna något styggt... jag blir avis på alla människor som skriver på fejan att de åker härs o tvärs på restresor. Själv sitter jag fast i regnet med mina tre barn och har inte ens barnvakthjälp en gång per halvår... eller nåt sånt. Jag känner mig bitter och misunnsam idag
  • Vidatilda

    Oj oj oj vad mycket ni skriver nu! Trevligt, men jag blir snurrig för jag vet inte vad jag ska svara. Hjärta

    Janos nu har jag visserligen inte en son med samma problem som din, men min son ger mig också stora svarta hål av oro när han blir dålig av ngt och vi inte vet av vad. Vi vet att han inte tål mjölkprotein, men det är ngt mer också för rätt vad det är blommar eksemen upp och han mår illa, har ont och är helt peronlighetsförändrad.  blir speedad, trotsig, grinig och göra saker som inte är ok. Jag blir helt nojig varje gång jag lagar mat för risken är att jag matar i honom ngt han blir sjuk av.. Dessa små älsklingar är det bästa och det svåraste utmaningar vi har.

    Gable svårt med din svårmor. Jag håller på dig bara så du vet det! Den personen som gått bort är det någon som stod dig nära?

    APG hur mår du nu? kämpigt, eller mysigt?

    Vad gäller fejan inser jag också att folk inte delar med sig för ycket av det dåliga i livet... eller nja vettiga människor gör ju inte det... somliga grannar delar med sig alldelse för mycket så man nstan vet när de går på toa Kräks Det jag satt och var missunnsam på var min svårsyster... dvs makens syster. Hon har ju alltid så ont om pengar (säger hon) men har ändå råd att åka utomlands två/tre gånger sedan januari. Jag klagar inte på min ekonomi men har antagligen betydligt mindre över varje månad. Äh, jag var smått uppretad, inte svårsysterns fel heller, jag surar helt enkelt över varats villkor ibland och tycker det svider i mina mussunnsamma ögon när hon skriver om sin fina resa på fejan.

    Nu ska jag sova, Jag återkommer när jag kan. Ha det gott allihopa!

  • Vidatilda
    anne på grönkulla skrev 2012-07-04 18:43:43 följande:
    Jotack, jag mår nog helt ok, faktiskt, efter omständigheterna. Jag är fortfarande rätt skeptisk till konceptet barn och tanken på att vara barnfamilj - men just denna bebisen vill jag ju förstås ha. Även om den var hyggligt oväntad och oplanerad så betyder det ju inte att den är ovälkommen. Jag fyller ju 38 snart dessutom, så så mycket sen kvar att vänta på fanns det ju inte heller. Egentligen.

    Jag har nog gått precis 24 fulla veckor nu och beräknad ankomst är i slutet av oktober. Utom att jag är galet trött så har jag i huvudsak mått bra under tiden - med 2 undantag - en redig släng av kräksjuka ungefär i vecka 12 och ett anfall av myom på livmodern i vecka 20 (det visade sig ofarligt men otroligt smärtsamt - jag var mest rädd för urinvägsinfektion...) som ledde till ett gäng timmar på gynakuten innan vi rett ut vad det var och jag skickades hem med smärtstillande. Jag har rest en hel del i jobbet hela våren fortfarande, även om jag berättade för mina chefer väldigt tidigt för det var också resor som jag inte kunde eller ville göra. Vi får se vad barnmorskan säger nästa vecka, i juni hade jag gått upp 3 kilo sen i mars, fast jag tycker magen är gigantisk (och ivägen för det mesta...).

    Vi vet inte vad det blir för sort, men vi vet en massa andra saker om hen, som t ex att hen verkar riktigt sprallig av sig, iaf av volterna i min mage just nu att döma. Ooch så tror vi att hen (likt både maken och mig) är pratsam - kanske tom på flera språk, vem vet? Och berest, magen o jag har ju flängt en del under våren.

    Just nu är jag gräsänka dessutom, maken reser i hela 10 dar o kommer hem till helgen. 
    Gissar att oddsen för att hen i din mage är lik både dig och din make är ganska höga   Låter som om du faktiskt har en ganska dräglig graviditet då kan det vara ganska mysigt att i lugn och ro komma i kontakt med förändringarna. Vad gäller bebisen är min erfarenhet att man trots allt inte känner dem det minsta förränn de är på utsidan... och det är då som den verkliga föräldrakärleken skapas/uppstår... åtminstone är det så för mig. När mina legat i magen har jag mest haft drömmar och önskningar, men föräldrakärleken har växt i takt med närheten och kontakten som man får när de kommer ut. Mycket kärlek blir det!
  • Vidatilda

    har just blivit erbjuden timmar på ett jobb jag egentligen inte vill ha mitt över semestertiderna och ikväll startar makens semester.   Grejen är ju den att jag troligen måste ut och söka jobb till hösten om jag inte kommer in på sökt utbildning och jag har varit hemma så länge med barnen att jag börjar få ont om referenser m.m. IDet  finns  ju heller inte ofantligt mycket arbeten för det jag egentligen är utbildad till.... . Detta är vikariattimmar som personlig assistent, men jag vet inte hur kräsen man får lov att vara egentligen.... jobb behövs ju trots allt oavsett i vilken form. hmm hur ska man tänka egentligen?

  • Vidatilda

    mmm finns många föräldrar helt utan utbildning.... på föräldrabiten dvs. man måste lära sig på vägen och oftast går det ju faktiskt alldeles underbart bra.

    Det här jobbet som jag blev erbjuden är egentligen av en sort som jag tänkt/lovat mig själv en gång i tiden att jag inte ska ha igen. Jag har erfarenheten, och själva jobbet är oftast ok, men det är ett ensamjobb och brukaren är din chef, men den chef som egentligen avgör saker och ting basar över alltihopa är ju en helt annan och många brukare jag varit hos blir med tiden ganska manipulativa. Ligger oftast i systemet att de blir det av ren självbevarelsedrift antar jag, alla människor vill ju få det så bra som möjligt. som assistent hänger man ofta lite löst mellan stolarna. Å andra sidan kan det vara ganska soft att få kånka runt med en brukare i sommar och slippa mina snoriga och ofta lite griniga barn

    Jag håller tummar och tår för att jag kommer in på den utblidning jag sökt. Då skulle jag så småningom kunna jobba med något jag gillar och där det finns gott om jobb i framtiden.  Jag skrev inte högskoleprovet i år så jag kan bara söka på betygskvoten och till HT 2013 ska den bli 1.5 år istället för som nu 1 år. Ett halvår som jag inte behöver ha för jag vill inte jobba med de bitar som de ska lägga till.

Svar på tråden Äntligen fredag del 23