• Vidatilda

    Äntligen fredag del 23

    Hej allihop! Jag ser att tråden är väldigt aktiv nuförtiden *not* Cool

    Jag tappade bort mig ett tag, men nu är jag tillbaka fastän med nytt namn. Får se om någon annan här kan gissa vem jag är.... om ni tittar in någon gång dvs Skrattande

    Tada.... det är jag som är den vankande ankan i mina bästa år....

  • Vidatilda

    Japp, så rätt så rätt.


    Emelie 87 skrev 2012-04-24 22:51:36 följande:
    Fru Hilde! :D

     
    En man, två barn, oändligt med kärlek
    Jag blev helt av med inloggningen och så hade jag glömt både vilken mail jag kan ha angett och lösen. Jag hr en släkting som gifter sig i sommar också så det känns bäst att börja på ny kula...

    Ha det gott! {#emotions_dlg.flower}
  • Vidatilda

    Letar bostad? Ska ni köpa?

    Jo det är väl lite trevligt med släktingar som gifter sig, men jag vill helst få det avklarat.

    Vi kommer bara vara med på vigseln. Efter vigseln ska de ha grillning och barnfritt. Gästerna ska ta med sig köttet och några bl.a. jag själv ska göra tillbehören till köttet. känns minst sagt sådär att göra mat till en fest jag inte kommer närvara på och jag antar att det är tänkt att vi ska pröjsa ur egen ficka. Hade kanske varit fine om jag bara vetat att detta skulle ses som en bröllopspresent, men jag är osäker på det. Eventuellt förväntar hon sig även en gåva för hon har hintat om att de önskar sig bidrag till en reskassa.

  • Vidatilda
    janos skrev 2012-05-05 13:05:21 följande:
    Välkommen tillbaka "ankan", även om den är i ny skepnad.

    Här springer livet förbi. Det har varit en intensiv höst och vinter. Jag återkommer om anledning om någon vecka.

    Idag snöar det och regnar om vartannat. Mycket trist! Längtar efter sommar och värme.

    Hur går det i bostadsletandet Emelie?

    Någon som hör av dom andra fredisarna??? Saknar alla. Kram
    hejsan Janos Hjärta Hörru du jag hoppas det är intensivt av en positiv anledning? Håller tummarna för det.

    Vet inte var de andra fredisarna huserar. skulle gissa på fejan, men där är inte lika ombonat som här Kaffe

    Emelie vad gäller bröllopet så var det tänkt som ett knytkalas från början. Nu är det tyvärr så att vissa upplever det som mer knytkalas än andra och bruden vill ha presenter även om man gör potatissallad till 60-70 personer. Nä jag och maken är lite trötta på en del av upplägget. Det är inte särskilt dyrt med potatissallad, men det hade iallafall kännt mer rätt om hon erbjudit sig att betala för ingredienserna. Det är väl mer än principsak att vi tröttnat. Idag fick vi reda på att vi eventuellt skulle kunna få barnvakt den dagen, men maken vill inte längre gå på festen efter vigseln. vi får se om han ändrar sig eller inte.
  • Vidatilda

    Emelie jag tog upp det idag igen och jag tror tyvärr att maken är kompromisslöst besluten att inte gå på festen. Vi kommer närvara på vigseln sedan åker vi hem.

    Jag har påbörjat ett kul projekt här nu. Ska sy mig en festblåsa i nyckelpigaprickigt tyg. Nu när jag vecklat upp mönsterbitarna insåg jag att där är över 20 delar som ska sättas ihop Foten i munnen  Det är riktigt spännande .... får se om jag får ihop alltihop.

    Godnatt!

  • Vidatilda

    Vink vink tebax allihop Me lööv jo ål ! Hjärta

    Anne trevligt att se dig här igen du med!

  • Vidatilda

    Oj Janos vad jobbigt.  Hur kom det sig att ni utredde? Ni måste haft det kämpigt?

    APG, grattis till pyret i magen! Då begriper jag notiserna angående bostadssök   Barn är trevliga och omvälvande varelser. Märkligt givande verksamhet att vara förälder. Dåligt med sömn får man , men också vansinnigt mycket roligare. själv tycker jag att de blir roligare och roligare ju äldre de blir. 

  • Vidatilda

    Här utreder vi om sonen har allergi. Vi utesluter just nu mjölk från kosten så får vi se om det förändrar något. Det har varit väldigt synd om honom och han har haft svåra eksem och haft svårt att sova. Nu fick han äntligen medicin mot klådan och sover som aldrig förr. Bra för både honom och hans föräldrar.   nu går jag på inlärning om mjölkfri kost... om ni har tips är jag tacksam. Jag är så förbaskat ovan att inte använda mjölk.

    Apropå kost så kör jag viktminskning för mig själv. Har tappat 6 kg än så länge. är ju visserligen en kort knubbis fortfarande, och midjemåttet är än så länge oförändrat, men skam den som ger sig! Mitt delmål är 74 kg. Då kommer jag inte längre räknas som kraftigt överviktig. Vad jag har som mål efter det vet jag inte än. Jag får se hur jobbigt det blir. Jag är så förbaskat hungrig fortfarande så det kan vara en riktig plåga.

  • Vidatilda

    Vi försökte också lite LCHF för några månader sedan. Jag mycket halvhjärtat, men maken läste på och informerade. dock tyckte jag det blev väldigt tråkig mat och alldeles för dyr för så lite vinning på hälsan. Jag gick inte ner något iallafall och inte mådde jag bra heller. Maken går ju några kg upp o ner bara han andas... så han rääknas inte Foten i munnen

    Vad gäller sonen så verkar han må riktigt bra på nya dieten. Jag pratade med läkaren idag och testerna hade inte visat något, men det hade jag nog inte väntat mig heller. På en tvååring är det inte så stor chans att det är värt att testa överhuvudtaget. Det är uteslutning av kost som gäller. Vi ska fortsätta utesluta mjölkprotein i två veckor till och därefter testa att återintroducera för att ta reda på om mjölken spelar roll eller inte.

    Jag gillar havremjölk när jag lagar mat. Den har en snällare smak än soya tycker jag. Sedan äär jag lite nojig också för det är så många barn som blir allergiska mot soja och jag är rädd för att introducera en massa soja om hans mage är känslig... ingen läkare som nämnt det, så fullt möjligt att jag själv bara är nojig i frågan Obestämd

    nähäpp flickor och brudar nu ska jag återgå till mitt bubbelspel på fejan... bubblor är livsfarligt bara så ni vet det!  Död ...

  • Vidatilda

    Hej Janos!
    Jag skriver med vänsterhanden idag så jag ska fatta mig kort.... höhersidan av mig upptas av amning just nu...
    Janos vad bra att du känner dig bättre med utredningen ni gjorde. Det är tungt att få veta men å andra sidan kan ni gå vidare och göra livet bättre i framtiden för er allihop. 
    Nähäpp nu ska jag hysta ner dottern på golvet.
    Ha det gott!

Svar på tråden Äntligen fredag del 23