• Fru Hilde

    Äntligen fredag del 23

    anne på grönkulla skrev 2010-11-04 22:29:53 följande:
    Antagligen. En tröst med ökande ålder och vikt är att mitt blodtryck inte är rekordlågt längre utan rätt normalt. T ex.
    Hi hi säger det samma

     


    Fast jag försöker åtgärda min vikt... har gått ner alla gravidkg plus två kg till nu men sedan står det still. JAg gav upp lite ett par veckor, men nu jäklar ska jag bita tag i det igen för jag vill ner mer i vikt. vill inte bli speciellt smal egentligen, men har som riktmärke/målvikt att ha ett BMI på 25. Inte för att BMI är någon ultimat sanning, men det är  ett hyfsat tydligt mål att sträva efter. 


     


    MC vilket helsike du verkar ha med ryggen. Hoppas den blir bättre snart. Det är svårt att ha värk! Krya på dig!


     


    ÄPV jag är lite sugen på att hälsa på.... har du fullt upp?


     


    nähäpp nu kanske man borde ta och somna igen.

  • Fru Hilde

    Hejsan

    Förlåt för lång frånvaro från tråden. MEN NU ÄR JAG HÄR IGEN ! Tomte 

    Hur har ni andra det så här nära juletid?

    På söndag blir det namnkalas för lillen. Ja jag vet det är lite sent, men bättre sent än aldrig typ... Vi har bara inte kommit till skott tidigare. Det blir förhoppningsvis en trevlig middag med släkt och vänner och så tänkte jag bjuda sällskapet på pyssel med marsipan, julapalsiner i snöre och dekoration av pepparkakor. Tänkte det skulle vara både gott och mysigt.

    Imorgon har jag tänkt att klippa håret. Rejält... får se om jag vågar. Cool 

  • Fru Hilde

    *Trött o sliten är det tydligen min tur att vara idag. Sitter i soffan och önskar att maken kunde snabba sig hemåt idag, fastän jag vet att han inte kan. 

    Nähä nu var jag visst opopulär. Måste genast underhålla mina små vilddjur.  

  • Fru Hilde

    Hejsan ! finns det någon mer kvar här??? Jag har varit frånvarande ett tag, men hoppas på bättring.

    Hildan är nämligen med bebis ännu en gång. Synnerligen oplanerat men vi väljer att behålla. Vet inte ens om vi allvarligt övervägde att ta bort, men första veckorna var jag väldigt bekymrad. Nu har jag varit på UL och fått bekräftat att jag är i V10 (fr.o.m. imorgon i V11) Jag har inte mått bra så det är tufft att få allt att fungera för tillfället men jag hoppas att det stabiliserar sig snart.

    Nu har lillpojken vaknat igen . Han är snorförbannad så jag måste kila! Kram allihopa! 

  • Fru Hilde
    anne på grönkulla skrev 2011-01-10 18:53:53 följande:
    ååå, grattis, vad roligt!

    Du måste ha blivit med barn strax efter att jag blev (men jag fick ju missfall då i höstas) - själv tycker jag inte det är så ledsamt men på nåt knasigt vis har det ställt en massa andra saker i livet på sin spets - om vad jag vill o så. Men jag har verkligen ingen aning.
    Har du fått missfall? Jag måste varit borta länge från tråden
  • Fru Hilde
    anne på grönkulla skrev 2011-01-10 21:16:45 följande:
    i november - o tidigt, i vecka 6. O jag vet fortfarande inte om jag vill ha barn. så förvirringen är rätt total. Lagom oväntat var det iaf. Alltihopa.
    Säkert jobbigt även om det kändes oväntat? Själv kan jag visserligen inte annat än rekommendera barn  men jag förstår dig helt och fullt. Det fanns ju en tid då jag själv inte visste om jag skulle välja att bli förälder eller inte.
  • Fru Hilde
    janos skrev 2011-01-11 12:34:37 följande:
    Grattis Hilde! Önskar er all lycka på vägen. Även oplanerade barn kan ju bli bra
    Jag kan förstå om det är svårt att få ihop allt ibland. Är du mycket trött? Hoppas att illamåendet går över för dig.

    Apg, man måste inte vilja ha barn. Jag kan nog bara hålla med Hilde, jag rekommenderar också barn, men velade ju länge själv.

    Själv så ryser jag vid tanken om att bli gravid igen. Vi är klara. Jag skulle inte orka med en graviditet till mentalt. Jag njuter av våra guldgossar istället.
    Nä varken du eller jag hör ju till de som är bra på att bära själva graviditeten. Jag mådde ju jättedåligt första graviditeten, men lite bättre förra, men då hade jag å andra sidan lärt mig bättre vilka läkemedel som kan hjälpa mig med illamåendet. Denna gången däremot behöver jag tydligen ha hela arsenalen av hjälp men ändå mår jag så jag knappt kan röra mig ibland. Tufft är bara förnamnet. Mycket beror det nog på att jag har min tarmsjukdom som förvärras när jag är gravid. Maken kommer behöva åka på en hel del jobbresor denna våren så jag behöver rodda med hushållet själv. Jag har därför bestämt mig att anlita en Rut... Ringde lokala städfirman idag men de hade svårt att komma innan februari och det är ju NU jag behöver dem som mest. Ja ja jag får försöka få tag på ngn annan innan dess för snart vill jag inte leva i mitt eget hem pga alla invaderande dammråttor och köket är så jag vill blunda när jag är där.... och jag brukar ha väldigt rent där. 
  • Fru Hilde

    Det är jobbigt att ha missfall oavsett när det händer, det är iallafall min upplevelse. Vad gäller föräldrarollens ansvar m.m. så är det faktiskt något man växer in i och inte alls något man alltid har med sig direkt. För mig blev omställningen till att vara mamma ganska jobbig och det fick ta sin tid. Tror det där är väldigt olika från människa till människa en del som tror att de är hur förberedda som helst får världens kriser och många som varit väldigt osäkra är lugna som en filbunke när de väl står där med sin bebis. 

    Jag har för övrigt beställt in en Rut. ska a en rejäl genomstädning av huset på måndag (dyrt) och sedan tror jag att jag ska ha städning varannan vecka, fast inte alla rum varje gång. De som inte används så ofta kan jag nog orka med själv. Får se hur länge jag ska ha detta, men så länge jag mår som jag gör så är det ju värt det och maken ska ju vara bortrest jättemycket under våren så han är inte till mycket hjälp här hemma då. Sade till honom att resorna var ok bara han inser att en del av traktamentet går direkt till en Rut.  

  • Fru Hilde

    trevligt med bröllop... och ja det var länge sedan vi diskuterade det ämnet här  

    Janos vet inte om du ska vara så imponerad. Var ju inte så mycket att fundera på liksom. Att göra abort är nog inte något jag tror att jag någonsin skulle klara av rent psykiskt. För mig blir det liksom en bebis redan när jag får ett kryss på provstickan, men visst det är tufft att vara gravid om man inte är frisk. Vi har kommit överens om att efter detta barnet ska maken göra en "snipp snipp" på simmarkanalen... 

  • Fru Hilde

    Trevlig helg allihop. 

    Själv har jag en hyfsat bra dag så jag njuter så länge den varar.  

Svar på tråden Äntligen fredag del 23