Inlägg från: Fårävvör |Visa alla inlägg
  • Fårävvör

    28 maj 2011

    så, nu ligger det en bild på min klänning i mitt galleri!


    SnuttisSessan: Vi funderar också på att göra inbjudningskorten själva, borde gå och kolla i en pappersbutik och få lite inspiration någon dag... =)

  • Fårävvör
    SnuttisSessan skrev 2010-11-09 07:16:14 följande:
      Ja gör det, jag blev verkligen inspirerad :) Men vad ska man ha för storlek på sina kort, vilken storlek har ni tänkt er ?
    Ingen aning! Behöver nog kolla på lite olika varianter... Fick inbjudningskort i våras som var ett a4 vikt, så kortet blev smalt och högt. Det var snyggt, men jag gillar mer kvadratiska kort också. Jättesvårt! =)
  • Fårävvör

    Oj, det här blev visst långt!


    Vi har bokat vigsellokal, festlokal, band till festen, frisör,  fotograf till före vigseln och klänningen hittade jag ju i söndags... Vi har börjat spåna om inbjudningskort. Har kommit fram till att vi gör dem själva (ja, sambon har lovat att hjälpa till!), men tänkte göra dem ganska enkla så att det inte blir alltför jobbigt... Planen är att göra en egen stämpel med våra namn och datumet och antingen stämpla eller embossa det på framsidan av inbjudningskort, vigselprogram, festprogram och tackkort. Jag skulle helst vilja skicka iväg inbjudningskorten lite drygt 3 månader före bröllopet. Jag tror att ganska många av våra gäster kommer att åka tåg och om de får inbjudningskorten så tidigt hinner de ju boka de billiga tågbiljetterna... Runt alla hjärtans dag kanske?


    Jag har funderat en del på vigselring och självklart surfat runt som en tok. Tror att jag vet vad jag skulle vilja ha, men måste såklart prova irl också! Men det kanske blir efter nyår det, inbjudningkorten och sambons kläder känns viktigare att ta tag i. 


    Skor ska jag börja leta efter om två veckor, då kommer min syster och mamma på besök så vi ska gå på lite skojakt :) Hittar jag inga då får jag nog fundera på att beställa någonstans ifrån!


    Vi ska inte ha tärna eller marshalk, men borde nog fundera lite på toastmasters... vigselförrättare försökte jag boka i september, men då hade de inte gjort upp schemat för nästa år än, så jag ska ringa tillbaka om några veckor tror jag.


    När jag tittade på klänningar i helgen frågade hon som hade affären om vi hade bestämt något färgtema... Öhhhh, sa vi... Jag visste väl om att folk har det ofta, men har inte tänkt på det så mycket, sambon blev jätteförvånad över att sånt existerade Men det känns ändå kul att ha någon färg som går i igen om blommor, sambons väst/plastrong samt alla kort... Har ni valt något färgtema?

  • Fårävvör

    Rocktroll och Elvismor: Om ni ska beställa via butik i Sverige så verkar de olika märkena ha lite olika leveranstider (förutsatt att de inte har klänningen inne i rätt storlek). Lillys har två veckor, eventuellt snabbare (beroende på om klänningen finns i någon annan butik eller lager i rätt storlek fattade jag för). Men har för mig att tex nixa och forever yours har beställningstider på ca 14 veckor, men det är ju för att klänningen behöver sys upp i rätt storlek. 


    Sen går det ju att beställa från tex Kina, men där har jag ingen aning om leveranstiderna. Min klänning hade hon inne i rätt storlek, så då behövdes ju ingen leveranstid

  • Fårävvör

    Här funderar vi också på efternamn... Jag är öppen för att ta något annat och vill inte heta det jag heter nu. Men jag vill helst inte heta det som min m2b heter heller... Och han verkar aldrig ha tänkt tanken på att byta efternamn förrän jag tog upp det.


    Någon som vet hur lång tid innan vigseln man behöver skicka in papper för namnbyte (om en ska byta till vigseln och den andra tar namnet efter).


     


    vi har fixat min klänning, festlokal, vigsellokal, fotograf och band till festen. Och funderat en hel del på m2bns kläder, min ring och så inbjudningskort. Däremot började vi fundera på igår om vi inte ska ta och ha vigseln vid festlokalen istället för att flänga mellan olika ställen... Ska kolla upp det, så vi får se hur det blir!

  • Fårävvör
    Diamanten90 skrev 2010-11-18 08:53:12 följande:
    Jag ska och prova klänningar nästa veckas fredag:) Jeij! Det är egentligen bara fotografen som ska bokas nu poch sen är alla större saker klara:) Ska börja pyssla med inbjudningskort och placeringskort så småningom:) Och börja lite med festprogrammet:)
    Åh va roligt! Funderar du på nån särskild modell eller märke?
  • Fårävvör

    6 månader!!!! Om 6 månader är vi gifta hörrni! =)


    Var hemma hos sambons familj i helgen och diskuterade efternamn bland annat. visste inte riktigt hur de skulle ta att vi funderar på att ta antingen ett gammalt släktnamn eller något helt nytt, men det verkade mest tycka att det var roligt. :) men vi behöver ju fortfarande bestämma oss för om vi vill heta sambon son-namn eller ta något annat... Mitt son-namn har vi redan rationaliserat bort. Suck va svårt! Hur ska ni göra med efternamn?


    Dessutom visade jag min blivande svärmor en bild på mig i min brudklänning, och hon blev nästintill rörd till tårar! Så nu har både min mamma, min syster och min blivande svärmor sagt att det är den vackraste brudklänningen de sett

  • Fårävvör
    Diamanten90 skrev 2010-11-29 10:34:54 följande:
    Nu är fotografen bokad och klänningen inköpt!:D Är så otroligt nöjd med den! (www.sinceritybridal.com/eu_en/sweetheart-gown...) Men den ser myyycket bättre ut i verkligheten! Den ser så mörk ut på bilden här. Fick 20% rabatt på den också:) så lite på 7000 blev det:) Är så otroligt nöjd!!:D
    Jättefin! Förstår att du är nöjd!
  • Fårävvör

    Har ni funderat/bokat bröllopsresa än? (om ni ska åka på en vill säga...) Jag funderar och funderar, men sambon verkar inte tycka att det är dags att tänka på det än

  • Fårävvör

    La Litchi: jag tar gärna emot tips om Italien! Letade trådar innan jag startade min, men hittade ingen som var hyfsat ny... Vi bestämde också igår att spåna på det i jul och boka sen. Dessutom lovade sambon att lägga en del tid på att surfa runt och läsa om resmål, det brukar mest vara jag som letar information på internet i vanliga fall


    Elvismor: Härligt med hus! Det går säkert bra! Funkade det bra att ringa PRV? Jag borde också ringa dit och fråga om en efternamn vi funderar på... Suck, det är så mycket man ska göra!


    Jag själv har lite dåliga erfarenheter av att beställa över nätet (en fest/tärnklänning som skulle ha mina mått,  men var i fel färg och alldeles för stor...) men många andra verkar ju bli nöjda! Även om du beställer över nätet, rekommenderar jag dig att prova prova prova klänningar.... Jag upptäckte att en helt annan modell än vad jag trodde när ja kollade på internet var den jag passade bäst i, i verkligheten...  Har du någon väninna, syster, mamma etc, som kan följa med dig och titta på klänningar och under tiden ta hand om eran dotter?


    Åh, härligt att bestämma ring! Jag ska ta tag i det i januari! Jag hade inte tänkt så mycket på budget, men när jag kollade på internet en dag såg jag en ring som jag gillade och utbrast att den kostade 12 000! Sambons reaktion var: Ja, men det kan man väl lägga på en ring? Du ska ju ha den hela livet?! Så våran budget verkar vara ungefär lika stor som din Jag vill ha en alliansring i rödguld, men är lite kinkig med fattningen på stenarna eftersom jag drar mycket handskar av och på händerna i jobbet och vill inte riskera att förstöra några klor eller tappa några av diamanterna... Så jag ska leta upp en guldsmed att snacka lite fattning med någon dag! =)

Svar på tråden 28 maj 2011