Inlägg från: Buppielove |Visa alla inlägg
  • Buppielove

    28 maj 2011

    Vad alla står i och fixar! Jag skrev precis följande inlägg i "maj-forumet"... (Lite ändrat här)


    Hur går det för er andra?

    Här flyter allt på förvånandsvärt bra. Kanske FÖR bra?

    Vi skickade ut våra inbjudningskort i måndags. Tidigt kanske (läste någonstans att man inte ska skicka ut sånt förrän typ 2 månader i förväg?!), men.. Vi har långväga gäster som måste boka boende och ordna med resor upp till oss. Med i inbjudning skickade vi "tips på boende" och vi kontaktade hotell i förväg och fått bättre pris, ordnat med bokningsnummer osv. Bara för gästerna att ringa hotellet och tacka ja. Givetvis kan de välja andra alternativ om de inte tycker vårt förslag är bra. =o)

    Inbjudningskorten i övrigt blev vita, med svart text och en ram runt om. Vi har en bild på oss och en på kyrkan. Vi skrev ut dem på finare tjockt A4. I inbjudningskortet satte vi fast "tips på boende och tips på present-lappen" med guldlack och stämpel (två hjärtan). Sedan vek vi ihop inbjudningskortet och satte en rött lack och stämpel på utsidan. För att de inte skulle gå i sönder i sorteringsmaskinen hos posten, så lämnade vi in dem direkt på "företagscentrum". De höll i postgången!

    Idag var vi på möte med cateringfirman. Kändes riktigt bra och vi fick förtroende för dem. Längre fram i vår ska vi åka dit och prova på maten. Pris? 250kr/kuvert inkl. tre-rätters och dukar/servetter. Vi kommer även anlita två personal att sköta servering, 550kr/h.

    Träffade även frissan och manikyrtjejen idag. Håret är en sak, men naglarna! Jag har varit inne på fransk manikyr hela tiden, men tycker samtidigt att det är lite "tanigt" med tanke på att jag kommer vara en lite "tuffare" brud, med svarta band istället för vita i klänningen, en svart "fjädergrej" i håret och storamörkröda rosor i buketten... Manikyrtjejen tycker också att det låter tanigt och kom med förslaget att jag kan ha röda naglar med mönster! Jag som aldrig haft röda naglar! Jag har köpt ett rött nagellack nu för att prova och kanske vänja mig? Hahaha!  Vad tycker ni?

    Vårt färgtema föll sig naturligt efter jag kommit på¨hur jag ville ha klänningen/håret... Det blir vitt i grunden, med mörkröda och svarta inslagg. Inget överdrivet. Förmodligen vita servetter med röda band runtom t.ex.

    Nu blev det mycket... Hahaha!

    Just nu vill jag att våren ska gå lite fortare, för jag längtar efter vår dag!
  • Buppielove

    Tack för svar! Glad Ni får mig att nog "våga". Jag har haft röda naglar sedan igår och jag måste säga att jag gillar dem. Skrattande

    tyralainen: Vi verkar tänka lika. Kul!

    Ja, tänk.. Om fyra månader är vi alla gifta. Woohoooooo!

  • Buppielove

    Elvismor: Smycken är svårt! Jag försöker "förtränga" det själv just nu. Oskyldig
    Ett tips är givetvis att besöka t.ex Glitter och köpa lite olika på öppet köp, sedan prova till klänningen. Det du trivs bäst i behåller du, det andra lämnar du tillbaka. Glad
    Jag har funderingar på något svart, typ som svarta "pärlor"

  • Buppielove

    Ojojoj, vad ni alla fixar och donar! Jag får nästan panik! {#emotions_dlg.djavulsk}

    Det är ganska stiltje här just nu. Provade maten igår, det självklara valet är inte längre så självklart. Helvete! Jaja, det löser sig.

    Om två veckor blir det en tur till stockholm och då hoppas jag att jag hittar skor och underkläder!

    Fick lite panik över klänningen, för sömmerskan lät knas i telefon. Är den inte klar innan mitten av april, tar jag hem den så får mamma eller någon annan fixa klart den. Börjar fundera på om m2b ska kolla kläder på annat ställe så vi slipper tjafs.

    Annars är allt lugnt Flört

  • Buppielove
    tyralainen skrev 2011-03-07 10:06:32 följande:
    Hejsan,

    En liten fråga bara: Tycker ni att man kan ha en rund bukett med enbart röda rosor i maj?
    Passar det på vår/ sommar?
    ABSOLUT! Jag kommer själv ha en rund bukett med mörkröda och svarta(!) rosor. Vi ska behålla stjälkarna och sätta in pärlor och svarta band i buketten. Låter kanske dystert, men jag kommer även ha svarta band i klänningen, samt en svart "fjädergrej" i håret, så... Det kommer bli finfint. Floristen var eld och lågor när hon hörde mina önskemål och sa "äntligen någon som vågar vara lite annorlunda". Spännande är det!
  • Buppielove

    Först det roliga!
    Minns ni att jag berättade att jag skulle åka till Stockholm och träffa syrran å mamma för att köpa skor/underkläder och bara ha det bra? TJI fick jag! Fredagen var det bara vi, men på lördagen, då blev jag grundlurad och möhippad! GALET vad ROLIGT det var! Det var så kul att jag vill bli möhippad på nytt. Glad 

    Sedan huvudbryet...
    Den där sömmerskan jag köpt klänningen av och som m2b ska hyra sina kläder hos verkar inte riktigt vettig. Det gick så långt när vi var där idag att m2b kommer hyra sina kläder på annat håll. Jag hoppas verkligen att klänningen sitter tillräckligt bra vid nästa provning, så att jag kan ta med den hem. Hon är så fruktansvärt virrig och frågar samma sak 10 gånger vid samma möte. Jag har inte nerver till det! Magkänslan har sagt "stopp" ett tag och nu är det verkligen stopp! Ångrar nästan att jag har köpt klänningen hos henne och vet inte längre om den verkligen är så fin. Gråter

    Totalt sett...
    Om vi bortser från sömmerskan så är det mesta helt ok. Lite sena med vissa planer kanske, men allt som måste bokas är bokat och dryck är inhandlat i Danmark efter en snabbtur till Skåne. Förra veckan kunde vi släppa allt och bara njuta av varandra och familjen, toppen!

    mri: Smart med listor! Det borde vi verkligen ha...

  • Buppielove

    Helvetet med klänningen är äntligen över! Igår fick jag så tillslut hem den och nu känns det bra igen.

    Ska snart sätta igång med bordsplacering, vigselprogram och nått häfte till festen

    I tisdags var jag och provsminkade och provfixade håret. Börjar kännas verkligt nu!

    Tänk! Det är bara 36 dagar kvar tills vi är gifta! M2B har fortfarande inte bestämt vad han vill heta i efternamn. Jag vill inte byta, för mitt är sällsynt, men jag har heller inte krävt att han ska ta mitt, han får välja helt själv, även om jag givetvis blir jätteglad om han tar mitt!

    Har börjat lyssna på olika brudmarscher, men shit vad svårt det är! Den ena låter värre än den andra. De där klassiska klarar jag helt enkelt inte av, har nog sett för många filmer som förstört det fina med dem... Hahaha! M2b har fastnad för "Dala-Husby" och jag för "Gotlänskt". Vi tar förmodligen den ena vid inmarsch och den andra när vi går ut. Hur har ni tänkt?

    Hur har ni tänkt med resten av musiken i kyrkan? Solo? CD?

    GLAD PÅSK!

  • Buppielove

    Jag kommer inte byta efternamn eftersom vår släkt har ett taget och blivande m2b har ett betydligt vanligare. Vi har pratat om det ganska mycket. Givetvis får m2b välja helt själv om han behåller sitt eller tar mitt, men jag hoppas givetvis att han byter till mitt. =o) Det e några som inte fattar det där och tycker att namnbyte är viktigt och en del av hela grejen, men.. För mig är det viktigare att man får göra som man själv vill och väljer det som passar en bäst. Det är likadant med våra ringar. Många väljer ringar som matchar varandra, vi har valt de ringarna som matchar oss själva, det är ju viktigt att man trivs i sin/a ring/ar för tanken är att man ska ha dem resten av livet. Hur gör ni med musik i kyrkan? Vi hade bara tänkt ha psalmerna, men.. Återigen kommer folk med invändningar och tycker att vi borde ha en solist. Vi har börjat fundera på musik från cd istället. Har ni någon erfarenhet om det?

  • Buppielove

    Tiden går så fooort nu!


    Idag hade vi möte med prästen. Känns som en bra präst.


    Vi har även bestämt oss för att ha en solist, vilket är ordnat.


    Nästa "grej" är att ordna vigselprogrammen. Skönt att jag har ett att "tjuvkika" på.


    Än har jag inte hittat skorna jag vill ha på fötterna, men det löser sig säkerligen. =o)


     

  • Buppielove

    m2b blir svensexad idag. Glad  Han har jobbat natt, så han kommer få en chock när grabbarna dundrar in här vid 11.30 och drar iväg med honom. Hade det inte varit för att jag redan blivit hippad hade jag varit nervös över mig själv också, men jag e ganska lugn.. Men bara ganska! Man vet ju aldrig vad som händer.. Värdinnan har bjudit över mig ikväll, så... Kanske har de något lurt, eller blir det bara en myskväll. Hursom är jag nöjd. Nää.. Ska ta å städa lite här, så det ser bättre ut när grabbarna dyker in.

    KUL att läsa om era möhippor och att ni verkar ha haft lika kul som jag hade. Jag var också bakis ett tag efter, fick gå hem från jobbet på måndagen, men.. det var nog inte enbart av bakfylla, utan jag hade feber också.

    21 dagar kvar!

  • Buppielove

    Fasen vad arg jag blir! Hade skrivit ett ganska långt inlägg, så bara försvann det och jag loggades ut.
     Ska försöka skriva om det... ;oP

    12 dagar kvar. Galet vad tiden rusar iväg. Det bästa av allt är att jag faktiskt njuter. Jag njuter av tanken att få gifta mig med min drömprins. Tänk att mina känslor för honom kan växa fortfarande efter 7år tillsammans. Underbart!

    I övrigt går det bra med planeringen. Det jag missar eller skjuter på är värdparet snabba att efterfråga. Bordsplaceringen är klar, men vi behöver ordna med placeringskort - har ni några tips? Vigselprogrammen ska göras. Festprogram hoppar vi, men en meny- och dryckeslista kan vara trevligt att ha.

    Jag måste även varna er! Om ni har beställt grejer från shoppingbutiken.se får ni nog tänka om! Jag beställde vårt brudpar därifrån, men efter att "leveransdatum" passerat blev jag fundersam och gick in på hemsidan. Döm om min förvåning! Där står att de har stängt pga sjukdom. Så.. Jag har varket fått brudpar eller pengar tillbaka. Inte svarar de när man försöker kontakta dem heller.

  • Buppielove

    9 dagar kvar!

    Jag har äntligen hittat drömskorna! De fanns inte i någon butik i Sverige, utan jag fick beställa hem dem från Köpenhamn. Jäklar vad nöjd och glad jag är!

    LSJS: Fan vad drygt med jobbet! Det är inte rättvist att göra så där när man ska gifta sig. Hoppas det löser sig.

  • Buppielove

    Hej på er!


    4 dagar kvar! Magiskt!


    Diamanten90: Jag känner igen mig i dig, men jag har både svårt att somna OCH vaknar tidigare. I söndags kände jag panik och stress och bestämde mig för en ytterligare semesterdag, så... Jag är ledig från och med imorgon. Det gjorde verkligen skillnad för stressen måste jag säga. SKÖNT! Jag kommer nog också spy på lördag. ;oP


    Vi kommer göra fler vigselprogram än gäster, minst 10 extra iaf för man vet inte hur många extra som tänker dyka in i kyrkan och jag vill inte heller att de tar slut. Tänk om ickebjudna kommer före bjudna och det inte räcker till de bjudna. Katastrof om ni frågar mig..


    Vi hade också problem med toner som tog slut, men nu har vi köpt ny. =o)


    Om vi inte hinner höras mera... KRAAAAM på er alla och LYCKA TILL!

  • Buppielove

    Diamanten90: Jag förstår ditt inlägg! Min m2b är precis lika. Hatar att stå i centrum och vill helst bara få den här dagen undanstökad. Vårt bröllop blir dock en aningen mindre än ert, vi har 16 gäster. Flört Bara de allra viktigaste från familjen/släkten och närmsta vännerna. Jag tyckte vi kunde bjuda några till, men m2b sa nej och då får det vara så. Han har "ångest" och jag är förväntansfull. Cool

    Den här extra semesterdagen gjorde verkligen susen måste jag säga. Vigselprogrammen är redo för att vikas, bordsplaceringshållare & kort är klara, vi har köpt alla dricka, nattamat och annat som inte här med catering och tårta att göra, presenter till värdparet och till killen som filmar, hämtat ringarna osv osv... SÅ SKÖÖÖNT!

    Imorgon blir det till att fixa naglarna, bättre på solbrännan och städa lite till.

  • Buppielove

    Även vår dag blev långt över förväntningarna. WOW säger jag bara! Helt underbart! Mestadels njöt jag bara, det var en sväng efter frissan/sminket som jag blev lite stressad. Riktigt less blev jag när vi körde ut till kyrkan för att fotas innan vigseln och det fullkomligt ösregnade. KUL att ta bilder ute då? NOT! Men.. Fotografen var lite sen och 5min efter att hon kom så sluta det regna och solen kom fram. Helt underbart, vi kunde till och med åka cabbat till festlokalen. Wohoooooo!


    Det här vill jag göra om igen och igen och igen, givetvis med samma make! En helt underbart fantastisk dag!


    KRAM på er alla!

Svar på tråden 28 maj 2011