Inlägg från: Lapinette |Visa alla inlägg
  • Lapinette

    Tur & retur

    Ja, matmässigt kan det bli lite trist att vara på samma ställe för länge. Håller helt med! Antar att du fått tips från C gällande Istrien. När ni stannar i en vecka, har ni då hyrt lägenhet?

  • Lapinette

    Pietra Ligure får mig direkt att tänka på en semester med en väninna i Diano Marina. Åhhh.. ät en massa pesto!

  • Lapinette

    Debe - Asien är stort, ska ni åka runt?


     


    Tinga - ska kolla in vingårdarna du länkade till. Hamnade nu efter lunchen en liten stund i Bordeaux. Har sagt åt maken att han ska kontakta favoritvingårdar där för att höra om de har öppet. Jag fixade det jobbet i Toscana så jag tycker han kan fixa Bordeaux.

  • Lapinette

    Muffin - när kommer du hem eller är du redan tillbaka? Hur länge är/har du varit borta sammantaget? Antar att det inte blev Japan utan Malaysia/Singapore istället. Som jag förstod det på din beskrivning så är Singapore väl värt ett besök medan du inte blev helt såld på det du såg av Malasyia.

  • Lapinette

    Sitter här och tittar på hur vi ska lägga upp våra besök i Bordeaux . Det är nog den enda tiden jag vill planera så att vi inte kör i onödan. I Biarritz tänker jag mest slöa vid havet och så blir det en dag över till San Sebastian och Saint-Jean-de-Luz. Mmmm... semester, smakar gott på tungan .

  • Lapinette

    Attans vad najs med San Francisco! Själv har jag precis fått veta att det blir kick-off med respektive i Berlin i slutet av augusti ... även om jag ropade högt för Budapest.


     


    Jag arbetar i två veckor till! Mol alena! Kommer og inte ta i så jäkla hårt men har faktiskt kundbesök inbokade. Vi bir bara borta i 16 dagar och de sista 5 hos släkten så vi kommer att klara oss fint på tvättfronten men visst är man bort i 3 veckor så behövs lite tvättmedel. Brukar alltid ha lite liggandes i necessären.


     


    Annars gällande hösten så har vi lite semester kvar (för första gången!). Vi får se om det blir en tripp till Japan, dock något förkortad.

  • Lapinette

    Nedräkningen till semester har börjat för de flesta. Själv sitter jag kvar (ensam) på kontoret ett par veckor till och under tiden (eftersom det är så lugnt) så googlar jag mig vidare och ut i världen .

  • Lapinette

    Muffin - har du redan planerat in en nästa resa?!


     


    Själv har jag den senaste veckan suttit själv på kontoret (eller som idag hemifrån) och då kan jag bara inte låta bli att googla runt på nya semesteridéer. Det känns lite som att resa . Har tittat på gamla planer som bl a Cornwall och kom då på att en av tjejerna som alltid var inne här på restråden förut hade tipsat om ett ställe i Wales. Tittade på hotellet de hade bokat för en weekend och blev sen "lost" på den webbsidan med hotell hon rekommenderat. Tänk vilka bra tips och råd man fått här genom åren.


     


    Sen hamnade jag en liten stund i USA/Canada. Skulle kunna tänka mig att besöka Chicago och sen har vi Montreal och Quebec som jag tittat på tidigare. Älskar verkligen googlemaps så det blev att kolla om man kanske kunde hyra bil och köra däremellan.


     


    Men allt detta är bara lite lösa drömmar ... vi kanske åker någon helt annanstans. Vad vi däremot måste ta ett beslut om är huruvida vi ska åka till Japan i höst eller kanske skjuta på det ytterligare 1,5 år i samband med att vi förmodligen ska till Korea. Blir det i samband med Korea så får vi inte lika många dagar i Japan (typ en vecka) men att kombinera innebär tid och pengasparande. Om vi inte åker till Japan i höst så har jag föreslagit maken att jag ska hänga med honom på hans businesstrip (han åker regelbundet) till Israel istället. Han jobbar ett par dagar och sen tar vi resten av veckan till att besöka Jerusalem, Haifa etc.

  • Lapinette

    Muffintönt - menar du att din favvoplats är Hong kong? Jag var inte speciellt begistrad men kanske berodde det mer på att jag även var rätt sjuk när jag var där. Har inte heller haft någon större längtan till USA mer än att jag ville besöka Kalifornien och New York och nu så har vi gjort det .. så kan jag tänka mig att åka även till andra ställen.

  • Lapinette

    En kompis på den andra tråden tipsade mig om Vagabond som den här månaden bl a har en artikel om Biarritz. Köpte den igår och förlorade mig i Italien, Venedig, hyra hus, Malta, Sydafrika. Hmm... har varit ute och "rest" hela natten .


     


    Det jag gillade skarpt var en artikel om Venedig - staden bakom turiststråken. Jag har själv inte varit sugen på att åka dit och trott lite på de myter som de även nämner i artikeln dvs:


    - kanalerna luktar skit


    - allt är svindyrt


    - hela stan är en turistfälla


    Sen upptäckte jag en massa mysiga gränder, tyystnad (inga bilar!!!), kanaler som slingrar sig igenom staden överallt. Vi åt massor med god och inte alls dyr mat! Visst var det krimskrams och en massa turister men det var nere vid Rialtobron och St Marcusplatsen. Promenerar man bort därifrån så hittar men gränder utan folk.


     


    I tidningen så gav man även 5 förslag på Fly and drive. Komiskt nog har vi redan gjort 3 av dessa (med lite små förändringar) och en har jag redan lagt ned en plan för (en vacker dag). Det är ju lite vårt koncept att resa just nu. Flyga iväg, hyra bil och sen upptäcka området.


     


    Men som sagt, snart nalkas semester och denna gång är det sydvästra Frankrike som ska utforskas. Vi kommer nog inte att åka runt allt för mycket utan faktiskt ta semester också . Det blir en hel del vingårdar de första dagarna men sen när vi kommer till Biarritz så ska vi nog mest ligga still på sandstranden (hoppas jag) förutom en dag som vi ska besöka matmetropolen San Sebastian.

Svar på tråden Tur & retur