Inlägg från: Piggelin1 |Visa alla inlägg
  • Piggelin1

    Tur & retur

    Vad kul med wallies förresten - vi har pratat om det, men inte komit till skott. Fast just nu är vi hyfsat nöjda med A's rum ändå, efter en del fixande & den ommålade stringhyllan som vi köpte på loppis nyligen.


    Spännande med tillbygge, Koko! Men ta er inte vatten över huvudet, så att ni hamnar i Arga Snickarn   Planerar ni att leja bort eller göra mkt själva?


     

  • Piggelin1
    _koko_ skrev 2010-10-28 12:19:59 följande:
    piggis - Vilken underbar tapet!Tyvärr gäller följande för båda: Min sambo skulle titta på mig som om jag trillat och tappat hjärnan i fallet om jag föreslog någon av dem...
    Det var precis det som var lite kul! Pirr berättade att hon varit på Engelska Tapetmagasinet (affär här i stan som har hur mkt fint som helst) med en kompis & hittat denna tapeten & beredde sig på diskussioner hemma med maken. Men han hade konstaterat att deras kök var så "stiff" i övrigt nu när det var renoverat, så då funkade det med en sådan tapet för att bryta av "allt det stiffa" lite

    Jag är superglad över de tapeter vi har här huset - i lägenheten pratade vi om att måla/tapetsera fondvägg(ar), men när vi flyttade ut fyra år senare hade fortfarande inget hänt, så då tyckte vi det var lika bra att köra på det från första början här i huset. visa av erfarenhet


    När Kängu var här förresten förra veckan, så kommenterrade hon just vårt röda glaskakel i köket, "visst var det den som det skrevs om i tråden?" Är fortfarande supernöjd med det! (& du skulle gilla det med, Telis!)


    Vad skönt koko, att ni lejer bort menar jag, blev lite orolig för er ett tag där


    Tinga, så det finns påslakan med det mönstret?! Hmm, kanske måste kolla in det?! Fast är rädd att jag inte får med maken på det plus att det noig blir lite väl "oroligt" i vårt sovrum då, eftersom vi har en blommig fondvägg vid huvudänden av sängen...

  • Piggelin1

    Ojdå - jag skrev "maken"?! Freudiansk felsägning eller? Hmmm....

  • Piggelin1

    Lappis, kan du inte länka till soffbordet ni köpte?!


    Senaste inredningsköpet för vår del var en taklampa från BSweden i somras - kostade en rejäl slant, men åh, vad nöjda vi blev över att ÄNTLIGEN hitta en lampa vi ville ha!


    Åh, vad roligt med Gordon Ramsey, Tinga! Lova att rapportera när ni varit där! Körde förbi Swedish Taste när jag var på stan innan idag & längtade tillbaka till vår middag där Ser fram emot matlagningskvällen där så småningom - det lär nig bi grymt det med!


    Här blir det lammfärsbiffar med ugnsrostade rotfrukter ikväll. Har inte bestämt ännu om det ska vara fetaost i biffarna & tzatziki vid sidan av, eller köra biffar utan feta & & istället en röra med fetaost till, istället för tzatziki. I-landsproblem Är sugen på att testa Lappis plommondessert också - både plommon & mynta & honung finns hemma, så det är väl egentligen inte mkt att tveka på

  • Piggelin1

    Koko. Åkerblads har jag bott på - kanonmysigt minns jag!


    Sen så fick jag via Leilas sida på FB tips om detta, som inte ligger så långt från Sthlm:


    inmygarden.se/sweFrameset.html


    Fast nu ser jag att ni vill ha med lite aktiviteter också, men kanske ngt för en annan gång?!

  • Piggelin1
    Lapinette skrev 2010-11-04 09:44:19 följande:
    Tinga - var det inte du som bodde i en fyr i Kalifornien? www.smygehukhostel.com/index.html
    Lappis - vi var precis intill här häromveckan, ism Österlenturen! Mannen hade aldrig varit i Smygehuk förut, så vi passade på att ta den vägen när vi ändå var i krokarna. Har haft planer på att lägga upp lite bilder på FB, men som vanligt har jag så himlans svårt att komma till skott...

     


    Muffins, sen kommentar, men OJ, vilken grej med din mamma när ni var ute & åt häromveckan! Jag gillar sniglar förresten!


    Använder nästan bara kort när vi är ute & reser, men brukar gardera mig med att använda kreditkort istället för bankkortet som är kopplat till kontot. Om ngn skulle hitta på ngt fuffens så kan inga pengar plockas från kontot iaf. 


    Brukar också ha lite euros liggande & tror att vi har dolares liggande med, om inte så brukar jag växla till mig en mindre mängd på Forex innan vi drar.


     

  • Piggelin1

    Ja just det, Lappis - funderade just på vad det där stället hette - vill minnas att Rosen var en av de som brukade prata sig varm för det.


    PÅ tal om matupplevelser senaste tiden, denna recensionen fanns i Gp häromhelgen


    www.gp.se/matdryck/krog/lyx/1.477887-swedish-taste


    Lite annat kul på samma tema - läste att det var Restauranggala förra veckan:


    Årets Krögare: Swedish Taste.


    Årets Förnyare: Bastrad i Malmö (vi hamnade ju där lite av en slump i maj - en grym kväll!)


    Årets Matsalsteam: Kock & Vin (kul att Gbg:arna håller hög profil!)

  • Piggelin1

    Det var det säkert, fast jag brydde mig inte om dem så mkt

  • Piggelin1

    Lappis, Telis - vi har samma erfarenhet från flera av de guest houses vi bodde på i Sydafrika, speciellt Bickley House, då vi bla pratade mkt med ett gäng sthlmare som var där & fotade för en kokbok (som kom ut knappa året senare & numera återfinns i vår kokbokssamling).  Just det, på safarin i Madikwe pratade vi mkt med de andra som var där med, speciellt ett två engelska män, som var grymmetrevliga. Eller förresten, australienasare var de nog. Åkte ju ut i Landrover på safariturer med dem flera ggr också & då blev det att vi började prata en massa. Kul!

Svar på tråden Tur & retur