Tips på tårtfyllning
Jag behöver tips på tårtfyllning, jag vill ha chokladfyllning men då säger andra att det inte funkar pågrund av att det är juh sockerkaksbotten så jag vet inte längre så hjälp!!
Jag behöver tips på tårtfyllning, jag vill ha chokladfyllning men då säger andra att det inte funkar pågrund av att det är juh sockerkaksbotten så jag vet inte längre så hjälp!!
Självklart kan du ha chokladfyllning, om du är ( som jag-chokladälskare) kan du ju ha både chokladbotten å chokladfyllning, jättegott!
Jag har min favorit som jag gjort flera ggr, till både bröllop å kalas å som även vi ska ha på vårt bröllop... en given succe brukar de bli =)
Chokladbotten med baileysgrädde å hallon å marsipanlock på det
jag ska göra en testtårta i förväg å testa att ha kladdkakebotten-är väldans svag för kladdkaka så tänkte att det sku gå å kombinera
Nej vi hade sån där sockerpasta (sugarpaste), funderade på marsipan men vi hade mandelallergiker bland gästerna så det kändes lite elakt :P
Kolla in mina bilder där gjorde jag en tårta med kladdkakor och chokladmousse fyllning. Till ett bröllop, dom åt så dom höll formligen på att dö! =)
Jo jag tror att det får bli så (skulle kunna döda bara för att få choklad =)
Min vän älskar min två kladdkakor, fylld med vispgrädde och jordgubbar och sedan täckt med mer grädde och chokladrosor på toppen.
Kladdkakan jag gör är mer som en tryffelkaka än en seg brownie och för att kunna använda den som botten på detta vis måste den stå en natt i kylskåp för ens hålla ihop.
Receptet tack!
Kladdkaka
3 dl socker
110 gram smör
4 msk kakao
2 ägg
1½ dl mjöl
1 msk äkta vanilj socker ( gula paketet från sockerbolaget)
1 nypa salt
1 msk rom, whisky, likör, konjak eller vatten.
Sätt på ugnen på 150 grader. Tag en 25 cm paj form.
Smält smör, vispa i salt och kakao. I en bunken rör ihop ägg och socker med trä slev. Ha mjöl, vaniljsocker. I med chokladsmöret, rör runt tills blankt och sedan i med vätskan. Häll smeten i formen och laga i 25- 30 min . Låt svalna helt och låt stå i kylskåpet till nästa dag.
Det lät inte tokigt alls det inte =)
Tog mig runt 4 år att få detta perfekt, jag gjorde dock inte en kladdkaka i varje dag men men...
Ibland får jag bara rycket och måste hitta det perfekta receptet på saker och ting och ibland får jag göra mitt eget.
Vi brukar oxå lägga två kladdkakor på varandra och lägga någon god mousse emellan. Min favorit är hallon, gudomligt gott
Jag tror det får bli chokladmousse och hallonmousse för min del i bröllopstårtan
Ett mkt bra val tycker jag! Väljer du en chokladbotten till det och hela hallon i hallonmoussen (för extra hallonsmak) så blir det kalas! =)