Inlägg från: Julibrud2011 |Visa alla inlägg
  • Julibrud2011

    Bröllopsgåva -till bröllopsresan, skriver man det i inbjudningen?

    Be den som tar emot anmälan upplysa om kontonummer! Smidigt tyckte ialla fall vi när vi var gäster på bröllop, då det stod att brudparet önskade sig en resa. När man då anmälde sig fick kontonummer.


    Mycket att fundera på, och uppenbarligen tycker folk olika

  • Julibrud2011
    MrsT2011 skrev 2010-11-03 16:50:56 följande:
    Jag var på ett bröllop där detta problem löste sig ganska smidigt:Brudparet skrev inte i inbjudan att de ville ha pengar till resan utan skrev bara "för info om bröllopspresent kontakta toastmaster XX".Toastmastern fixade då en lösning som innebar att gästerna på bröllopsdagen hade med sig ett så kallat "gåvobrev" där namn på givaren samt valt belopp framgick. Antar att gåvobreven var kopplade till ett nystartat konto som brudparet fick tillgång till efter bröllopet.Detaljerna kring hur detta praktiskt gick till har jag ingen aning om tyvärr, kolla med er bank om de känner till något sådant! (Vi gav brudparet en tavla, köpte den på en resa långt innan vi fick inbjudan.)
    Det var ju bra! Men på ett sätt kanske gästerna känner sig tvingade att ge större belopp än de eg. önskat... Fy så svårt det ska vara!?
Svar på tråden Bröllopsgåva -till bröllopsresan, skriver man det i inbjudningen?