Inlägg från: fru2011kanske |Visa alla inlägg
  • fru2011kanske

    Augusti 2011 - del 2

    SnartFruSir skrev 2011-06-29 14:50:20 följande:
    Jag är väldigt nojig över att folk ska bli fulla redan under middagen, så vi kommer inte ha vin som flödar. Vi har serveringspersonla som fyller på, men i regel innan glasen blir tomma. Vår tanke är egentligen max 1,5 glas per måltid, så det kan ni ha i åtanke:

    Till maten räknade vi med 84 gäster varav 70 är alkoholmogna och först serveras en alkoholfri bål och lite tilltugg innan vi kommer, men sedan har vi köpt:
    24 flaskor mousserande vin - en flaska räcker till drygt 5 personer = 15 cl/glas = 120 glas.
    24 flaskor vit vin (förrätt) - en flaska räcker till 4 personer = 18- 20 cl/glas = ca 96 glas
    24 flaskor rött vin (huvudrätt) - en flaska räcker till 4 personer = 15 cl/ = 96 glas
    16 flaskor porlande vin (alltså väldigt lätt kolsyrat och sötare, men inte lika sött som t.ex. Asti, till efterrätt) - en flaska räcker till drygt 7 personer = 10 cl/glas = 112 glas

    Vi har även köpt 2 flaskor whisky (2x1 liter) och 1 flaska Xanté (1 liter) till avecen lite senare. För de som dricker alkohol, men inte vin, har vi köpt Staropramen på flaska (48 st)

    Sedan har vi köpt alkohol till vår bar också, men känner att detta blir lite långt, så säg till om du vill ha den informationen också :)

    Tack!! Vi kommer inte bar, utan kommer bara servera öl, vin, alkoholfritt och ev cider.


    Men nu har jag något att utgå ifrån!

  • fru2011kanske

    Beautiful disaster, tråkigt med Hippan Låter som en mysig kväll, men kanske inte riktigt vad man väntar sig..


    Vi är nu hemkomna från Týskland. Vi fick en mysig barnfri dag och alkoholen blev 7 000 kr billigare än på systemet


    Jag har nu skrivit ner det som är kvar på en lista för att slippa bli så himla stressad.. Ska jobba nu i två veckor och tänkte passa på att skriva ut festprogrammen, så det blir till att lägga på ett kol med gästbeskrivningarna..

  • fru2011kanske

    SnartFruSir: *Kramar om* Fy vad trist när det blir så! Jag hoppas ni kan fokusera på Er kärlek på bröllopet!!

  • fru2011kanske

    SnartFruSir: En stor Cyberkram till dig!

    Vi kommer ha ris (har öpt 100 rispåsar), men funderar på att köpa lite bubblor åt barnen.. Men BM blir väl galen snart om jag fortsätter köpa prylar

    Idag ska vi träffa prästen, det blir ett hembesök så vi ägnade gårdagen åt att städa kan jag säga

    Annars börjar jag känna att jag har planeringen under kontroll, vilket gör mig lite orolig att jag glömt något..

    Ska boka bröllopsnatten idag. Vi tar den mellan mån-tis och har velat lite om var vi vill vara och hur mycket det får kosta. Det slutade med att vi tar kryssning med Birka.

    Sista stora lite tunga posten är helt klart festprogrammen, och de måste jag göra klart i helgen då jag tänkte skriva ut dem på jobbet och jag jobbar bara några dagar nästa vecka, sedan har jag semester fram till efter bröllopet
    Har "bokat upp" fredagen med BM för att komma på sista beskrivningarna. Jag hoppas på en rolig kväll och att kunna bocka av en punkt till i att göra listan..


    Lääängtar
  • fru2011kanske

    Nu har vi träffat prästen, en underbar kvinna som verkligen mötte oss på vår nivå (inte så kyrkliga..) Men NU börjar jag bli nervös tjejer!! Jag fick ju tårar i ögonen för känslorna svallade när vi satt och pratade om vigseln..


    Hur ska det gå på bröllopet tro...


    Ska ringa kantorn imorgon för att höra om han kan spela de låtar vi vill ha som in- och utgångsmusik.

  • fru2011kanske

    Vi har oxå några med samma förnamn och första bokstav i efternamnet, på dem kommer vi skriva ut smeknamn (ex Andy ist för Andreas.

    Har stämt av cateringen idag, ska träffa båda toastmademerna i kväll.

    Det är bordsplacering, gästbeskrivning och dukning som stressar lite.. Men på det hela taget har jag ganska bra koll och nu börjar snart ledighet fram till bröllopet

  • fru2011kanske

    SnartFru Sir, vad skönt att bitarna börjar falla på plats!

    Själv har jag hittat den perfekta gästboken för oss. Hittade den dessutom akademibokahandeln där jag hade 20% rabatt Så jag tror jg betalade 140 kr för boken (blå ringpärm med svarta sidor) och en guld-märkpenna )

    Och hade möte med Toastmadamerna igår, och då föll många små pusselbitar som jag stressat lite över på plats!
    Ska träffa floristen i etfermiddag och har bokat tid för naglarna på en salong här i området.

    Så kontentan av dessa två dagar är att jag fått mycket gjort och rätat ut frågetecken, men blir nästan mer nervös och stressad för det börjar verkligen bli konkret..

    Hur är det med nerverna hos er andra?

  • fru2011kanske

    Det vart min gamla klasskompis som fixar buketten. Eftersom det var lite svårt att hitta blåa blommor blir det en ganska lite bukett med blå Hortensia, vita rosor och någon/några blommor i fuchsiafärg (som kommer matcha dotterns färgstarka klänning )
    Ska bli spännande att se..

    Känner att jag inte är så mycket kontrollfreak som jag trodde

    Tänkte jag skulle få ihop några ord (kortare tal) min älskade blivande man, men vet inte riktigt var jag ska börja och är rädd att jag ska bli så känslosam att jag inte får fram något..
    Någon som ska hålla tal för sin blivande? Några kloka tankar kring hur man ska klara det?

  • fru2011kanske

    Jag var och provade klänningen idag, köpte den ju januari, men det var lungt! Den satt som en smäck och längden passade Perfekt med skorna


    Men jag bestämde mig för att inte ha slöjan, gammelfarmors diadem/tiara och mitt (på bröllopet) lockiga hår kommer bli så fint att det blir för mycket med en grej till.


    Skumboll, jag har också bokat tid för att fixa naglarna, och jag är helt novis på detta.. Min nagelteknolog pratade om något material som var som glasfiber (?) Hon var i alla fall väldigt säker på att det skulle bli ett bra resultat och det skulle hålla 6-8 veckor, vilket känns bra då jag gissar att kollegor och andra kommer vilja titta på ringarna sedan efter bröllopet..


    Knåpar som bäst på festhäftet annars, har bett om en offert för att få dem tryckta, får se vad det kostar, vore ju lite skönt att få den monterade och klara

  • fru2011kanske

    helena Brud 20 aug, tråkigt! Jag har nästan gått och trott att det ska bli så här hemma med, vi har lite olika syn på vad som är i god tid.. Men det har liksom blivit tvärtom, vi klev över någon tröskel av gnäll och känner oss nu nykära <3 Och vi har ändå varit förlovade sedan 1997 och har tre barn ihop.. Så mitt råd är att ta ett djupt andetag, låt irritationen rinna av och prata sedan när det inte är så laddat. Det har funkat för oss.


    Skumboll, det låter tryggt


     

Svar på tråden Augusti 2011 - del 2