Inlägg från: ClaraH |Visa alla inlägg
  • ClaraH

    Vi intensivtränar på vår tango. Annars så letar vi efter en ny dikt (den första blev dissad av hon som ska läsa en). Om det är några som ska ha diktläsning på sin vigsel så är jag intresserad av vad ni har valt!

  • ClaraH
    SnartFruSir skrev 2011-07-28 20:09:23 följande:
    Åh, nu minns jag inte vad den heter men tror det är Kärleken kommer, kärleken går. Den går nått i stil med " ditt hjärta är mitt, mitt hjärta är ditt och gråten är min när du gråter" som avslutning på varje vers. Om det låter bekant så rekommenderar jag den :)

     
    Det är Nils Ferlin och den har vi i vårt festhäfte. Vi hade från början tänkt ha "Så skimrande var aldrig havet" av Evert Taube, men hon som ska läsa dikten menade att den var förstärkt förknippad med sin melodi för att läsas bra. Så är det nog också med Ferlins, annars är den också jättefin.

    Tack för förslaget i alla fall!
  • ClaraH

    Sjutton också! Jag som var så glad över att det skulle bli fint väder, men det kan mycket väl ändra sig till nästa vecka. Hoppas, hoppas!

  • ClaraH
    Helena brud 20 aug skrev 2011-08-12 15:07:47 följande:
    Fanfanfan, nu har de ändrat till regn, massa regn den tjugonde... :( skiiit!!! Hoppas de hinner ändra bort regnet innan dess igen...
    Nu har de ändrat igen till molnigt och 23 grader, perfekt! Mendet hinner säkert ändras igen...
  • ClaraH
    bumbibjörn skrev 2011-08-13 12:32:30 följande:
    Här har vi sol idag så jag hoppas den lyser på alla er brudar som gifter sig idag! Liten fråga hade tänkt fota oss ute efter vigseln men va gör man om det regnar??? Inte så kul att bli blöt i brudklänningen...
    Vi ska i och för sig fota oss före vigsel, men då har vi förberett en plats som är under tak fast ute, om det är stark sol eler regn. Just nu verkar det vara molning i Stockholm på lördag.

    Nu om  en vecka är vi gifta!
  • ClaraH
    Helena brud 20 aug skrev 2011-08-14 09:43:38 följande:
    Molnigt? Vart jag än tittar är det regn regn och regn.. Uppåt 20 mm tom så ganska mycket regn.. Vet inte hur vi ska göra med fotograferingen... Måste hitta nått ställe under tak alt får det väl bli under paraply... Har köpt två fina genomskinliga på Clas Ohlsson... Och vigseln får väl kanske bli inne i festlokalen då, men det kommer bli trångt... Blä och dubbelblä... Just dåligt väder var min största fasa redan från början. Det eller att någon av oss el barnen blir sjuka... Nä usch, känner att humöret är på botten pga detta just nu...
    Ja, nu är det prognos på regn igen. Suck! Vi har ett ställe att fota oss på under tak. Vi har redan bestämt oss för att vigas inomhus, men minglet hade vi velat ha utomhus.
  • ClaraH

    Nu verkar vädret i Stockholm visa på uppehåll i helgen, det är bra. Idag ska vi ha en mysdag på stan så vi kommer bort från alla förberedelser ett tag. Vi tränar på vår tango och upptäckte i går kväll att den satt riktigt bra första gången vi försökte, och då hade vi missat att träna dagen innan. Vi ska ju dansa till levande musik och jag är lite oroig att de ska spela för fort, men de säger att de ska dra ner på tempot mot hur de spelade när vi spelade in dem.

  • ClaraH

    Idag har vi haft paus i förberedelserna, så vi var inne i Stockholm och gick på museum och åt i Gamla Stan. Men jag har haft himla ont i magen de senaste dagarna. Sambon tror att jag är stressad men själv tror jag att jag är nervös, det är en sådan känsla i magen. Hoppas det blir bättre på lördag. Nu verkar vädret bli bra också, t.o.m. sol på kvällen.

    I morgon är et nya tag igen. Ska göra första momentet på efterrätten då, och marinera köttet.


  • ClaraH

    Har fixat naglarna idag och ska börja med efterrätterna och marinera oxfilén. Igår började vi fila på ett gemensamt tal till gästerna. Ett tacktal som vi håller efter middagen. Vi hade jättekul när vi satt och filade kl. 2 på natten. Det blir nog bra när det är klart. angon går allt bättre när vi övar men vi är lite oroliga att de som ska spela spelar för fort.


  • ClaraH
    Summer loving skrev 2011-10-02 20:59:51 följande:
    Hur går det med TACKKORT???

    Är de påbörjade?
    Ivägskickade?

    Här är det inget av det.
    Tänker kanske försöka komma igång till nästa helg.

    Hur utformar ni era?
    Tips och idéer är välkomna!
    Jag började med tackorten igår. Vi gifte oss den 20 augusti och det har nu legat över mig ett tag. Men samtidigt tar det ju tid att få bilderna från fotografen och sedan beställa kopior. Vi kommer att använda samma kort som vi använde till inbjudningskorten, 15x15 cm. Vi trycker monogrammet utanpå (två stämplar i olika färger) och har en foto på oss på höger sida när man öppnar kortet. Kortet är i storleken 10x10. Sen har jag skrivit ut fyrkanter i excel, med vår hemsideadress längst ner i fyrkanten. Sen satt jag och gjorde ett fotoalbum på vår hemsida så att de kan se fler bilder där.Sen ska jag för hand skriva ungefär: Tack för uppvaktningen i samband med vårt bröllop! Vi kommer snart att går på chokladprovningen (eller Tack för den vackra vasen etc...) och under det våra förnamn.
    Så nu ska jag hem och skriva efter jobbet. Jag vågar inte skriva direkt i kortet utan vill för säkerhets skull klistara in papperet. En poäng med att göra det är att hemsideadressen kommer med lite snyggare då också.

    En present har vi tyvärr inte hittat någon avsändare till och det gick inte med uteslutningsmetoden, så den kommer nog från några som också gav något annat. Vet inte riktigt hur vi ska göra med det.

    Hur gör ni andra?
  • ClaraH
    Wedding2012 skrev 2011-12-21 09:50:36 följande:
    hur är det med er alla agusti brudar? har ni vant era öron när ni hör eller uttalar ordet: min/din man?
    det pirrar till i kroppen på mig fortfarande när jag säger det, känns lite overkligt fortfarande ibland när man säger så =)
    Det känns fantastiskt att vara gift och känner mig väldigt "vardagslycklig" om ni förstår vad jag menar. Härligt att säga min man. Sen har det varit lite svårt att byta namn. Jag har ett rätt stort kontaktnät på jobbet och fortfarande får jag höra att folk inte vet vem jag är och faktisk får jag fortfarande gratulationer.
  • ClaraH
    TheD skrev 2011-12-22 13:04:47 följande:
    Tycker fortfarande att det inte är någon skillnad mot innan bröllopet. Mer bling på vänster hand men annars är det ju som vanligt.
    Vi har ju inte bott ihop så länge, så det kanske är därför jag känner så starkt. Jag är ju omgift och trodde efter min skiljsmässa inte att jag skulle gifta om mig igen. Så jag är väldigt glad över att vi hittade varandra och att vi kände så starkt att vi ville gifta oss. Jag trodde min chans var borta, men det var den inte.
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2