Inlägg från: fru2011kanske |Visa alla inlägg
  • fru2011kanske

    Augusti 2011 - del 2

    Nu har vi varit och kollat lokalen igen, och den var fräschare än vad jag mindes, och låg närmre vattnet än jag hade för mig


    Det kommer däremot inte funka med min tanke om att duka i "öar", utan det får bli en klassisk "E" dukning (eller om det blir 4 tungor)


    Sedan var vi och provsmakade bröllopstårtan. Mums! Chokladmousse tårta och Therese på cateringen gav verkligen ett bra intryck.


    Känner mig betydligt lugnare nu, och ser fram emot sommarens pyssel med rumsfördelning och bordsplacering

  • fru2011kanske

    SnartFruSir, det låter som ni kommit långt ni med! Vi verkar vara i precis samma fas.


    Idag kom dotterns klänning från China, superfin! Hon blev så glad! Så nu är det bara BM som inte har kläder än.

  • fru2011kanske
    Helena brud 20 aug skrev 2011-05-30 14:28:43 följande:
    Fru2011, vart hittade du klänning till dottern? Ebay? Vad betalade du och hur gammal är dottern? Är själv på jakt efter klänningar till sexåring och ettåring...
    Nej, hittade kostym till 4 åringen på E-bay, klänningen kommer från milanoo.com (osäker på stavning) De hade i alla rea på flower girl dresses så den kostade ca 350 kr inkl frakt
    Och vi är supernöjda med klänningen! Verkligen fint sydd. Ska korta upp axelbanden lite, men det fixar ju till och med jag

    Hindersprövningen verkar vara på utflykt hos Posten, kommer den inte imorgon skulle skatteverket skicka en ny. Tur att vi är ute i god tid!
  • fru2011kanske
    SnartFruSir skrev 2011-05-30 18:15:48 följande:
    Vad roligt! Hur gammal är din dotter?

    Jag har också beställt tärnklänningar från china från en säljare som jag köpt av tidigare. Men eftersom jag köpte 2 samtidigt så fick jag köpa "utanför" e-bay eller vad man ska säga, så det ska bli spännande och se om vi blev blåsta nu. Märkte inte det här med e-bays policy fören för några dagar sedan. Men det går nog bra. Har ju betalt med paypal och har alla konversation sparad.

    Hon blir åtta straxt efter bröllopet.


    Det var mina första beställningar både på E-bay och "Kina företag", och nervös har jag varit med, men det har gått väldigt bra!


    Vi har inte heller tärnor/Marskalkar, men jag fick frågan om kontaktuppgifter till BMs kompisar redan innan inbjudan gått ut..


    Jag är rätt säker på att jag får en hippa, flera kompisar har plötsligt blivit intresserade av att höra vilka tjejer som varit med på tjejmiddagar osv. Så jag tror nog att det redan pågår någon form av planering Så skulle det inte bli någon skulle jag bli grymt besviken.....

  • fru2011kanske

    Jag tänkte också ringa kyrkan för att höra vilken präst vi ska ha och när ungefär de tänkt att vi ska ses. Det är ju semestertider innan bröllopet som måste tas hänsyn till..

    Nu har sista dag för OSA passerat, och nästan alla har svarat, och alla utom en av de som inte svarat har tackat ja muntligen, men de har inte varit säkra på om de får barnvakt och dyl.
    Så jag har nu en ganska bra överblick över hur många vi blir, och det ser väldigt bra ut!!
    Lokalen rymmer ca 100 sittande och vi blir 79 vuxna och 20 barn.
    Vi har dessutom lagt en hel del pengar och tid på att hitta lokalen då vi ville ha övernattingsmöjligheter för alla och vi trodde vi skulle bli många, och nu fyller vi ganska precis lokal och sovplatser, så det känns verkligen som det blir värt tiden och pengarna vi lagt ner

  • fru2011kanske

    Härligt att höra att det går framåt för alla!


    Vi har också bestämt oss för tårtan, det blir chokladbotten, sedan 3 sorters chokladmousse (mörk, mjölk och vit), Den var galet god! Vi är inte så förtjusta i varken grädde, sugarpaste eller marsipan så den här tårtan är verkligen Vi!


    Jag har också funderat på naglar. Fixar aldrig mina i vanliga fall och tror att jag blir lite handikappad av att ha långa naglar jag ska vara rädd om, men kanske lyxa till det och ta en manikyr på salong, typ fransk. Ni som är lite mer världsvana i nagelvärlden, håller sånt bra?


    bruden, snygg slöja! Kul att ha en man fixat till själv! Jag beställde en igår från ebay. Hade inte tänkt ha någon, men efter att ha tittat på bilder av brudpar så tror jag att slöjan kan bli pricken över i:et. Har en ganska enkel klänning. Väntar nu spännt på att den ska komma!


    Läängtar så efter 20 aug
  • fru2011kanske

    Vi fick en halv tårta att provsmaka


    Idag tackade sista gästen ja, och hon är bröllopsfotograf som tar fantastiska bilder tycker jag, och hon ville ge oss bröllopsfotografering i present


    Dessutom fick vi tillbaka massor på skatten, så jag sitter här och fullkomligt bubblar av lycka!! (Vi hade valt att inte ha proffsfotograf av ekonomiska skäl, så det här känns toppen!!!!!


     

  • fru2011kanske

    Vart hippad igår! Hade fantastiskt roligt och blev rörd över hur fint de hade ordnat för min skull!

    Jag har också börjat bli stressad, har gått upp kl 04:00 två mornar den här veckan då jag inte kunnat sova, utan bara legat och planerat... Men nu är det bara den här vecka kvar att jobba med högt tryck, sedan blir det semester och mindre jobb, s¨då kommer jag ha mer tid till bröllopet och jag tror jag blir mindre stressad om jag får hålla på mer med planeringen och känner att det går framåt. 

  • fru2011kanske

    SnartFruSir, hur mycket räknade ni på? Vi ska ner nästa vecka och tar gärna emot tips

    Jag får inget svar från hon som ska göra buketten, så jag får nog tänka om där.. Problemet är att vi gifter oss ute på Blidö, och jag vill inte skicka iväg någon på morgonen att hämta blommorna.. Funderar på att skicka blommor till mig själv, typ blommogram.. Men får gå in på lite hemsidor och kolla..  Annars får jag snabbt hitta en florist där jag kan hämta blommorna på fredan och ha i kylskåp under natten.

    Imorgon ska vi (förhoppningsvis) lämna in ringarna, nu känns det som det börjar bli tajt om tid, trots att jag haft dem hemma sedan februari.. 

  • fru2011kanske
    Skumboll skrev 2011-06-29 11:50:48 följande:
    Härligt med bröllop på blidö, blir det i kyrkan?

    Vem skulle göra buketten?
    Har tips på florist i norrtälje om du vill ha annars, hon har sagt att det går alldeles utmärkt att hämta buketten dan innan och låta den stå i vatten bara.

    Japp! Den är ju så fin! Vid vattnet och allt!


    En klasskompis till mig (som jag inte träffat på typ 15 år), men jag känner att jag blir helt stressad av att hon bara svarar sporadiskt.


    Vore toppen med sånt tips, då kan jag ringa henne och höra.. Bor i Sthlm och är inte så ofta i Norrtälje..

Svar på tråden Augusti 2011 - del 2