Inlägg från: ClaraH |Visa alla inlägg
  • ClaraH

    Augusti 2011 - del 2

    Skumboll skrev 2011-04-03 10:02:37 följande:
    Nja, det är väl snarare en prisfråga. Enligt vår florist (bekant till familjen så det kanske är därför hon försöker lite extra, vad vet jag) så är det definitivt inte omöjligt. Hon kommer förmodligen köpa in från italien men då blir ju också priset därefter. 
    OK, då finns det en lösning i alla fall. Som det ser ut just nu kommer jag inte att veta hur brudbuketten ska se ut. Jag har överlåtit inköpet till min blivande, men jag har visat honom lite inspirationsbilder.
  • ClaraH
    Skumboll skrev 2011-04-03 10:14:31 följande:
    Ja, det gör det absolut! Vad spännande att lämna över det till mannen!

    Jag är mest orolig att restaurangen inte kan få fram pioner till borden, då blir jag lite putt faktiskt. 
    Ja, det blir spännande. Tänkte att jag skulle välja själv först, men sen var det så himla svårt, så jag är jätteglad att han gör det. JAg liter på att han vet vad jag gillar, sen är det roligt att bli överraskad också.
  • ClaraH
    Aylas skrev 2011-05-08 21:44:05 följande:
    Nu är inbjudningarna på lådan Spännande och se vad som händer i veckan...
    Sen blir det nog ett par lugna bröllopveckor, bara bekräfta maten och kolla upp tårtan och så bestämma vinerna. Mycket vinprovning de närmsta veckorna alltså Skål

    Hur går det för er andra, vad är kvar att bocka av?
    Vi lade också på inbjudningskorten idag. Vi köpte lite ljus nu i veckan, Hittade rätt så billiga på Citygross av alla ställen. Vi ska räkna på om vi behöver fler, i så fall ska vi leta på ett annat Citygross.

    Annars känns ingenting klart. Jag har jobbat så mycket så jag har inte haft tid med någonting här hemma. Oroar mig nu för att inte hinna sy min och dotterns klänning, men bara jag slipper att jobba övertid så hinner jag nog på kvällarna, sen har jag semester en månad innan bröllopet, men det gäller att inte dra ut på tiden med allt tror jag. Jag jobbar lite med festprogrammet och om ett par veckor ska vi träffa toast madame och planera festen.

    Vilken typ av tårta ska ni andra ha? Vi ska ha en choklad efterrätt annars hade jag velat ha något i choklad, men nu vet jag inte. Jag är lite orolog över om vi har plats att förvara den i kylen, hur gör ni andra med det? Annars vill jag nu nog helst ha någon slags frukt/bärmoussetårta. Jag har fått för mig att princesstårta inte är lika känslig och håller bättre men personligen är jag inte alls förtjust i marsipan, tycker att det är hiskeligt sött.
  • ClaraH
    Helena brud 20 aug skrev 2011-06-17 21:23:36 följande:
    Men ringer ni inte upp de som inte osat, eller skickar litet mail? Beror ju iof på vad man har för relation, men samtidigt så bjuder man väl mest folk man vill ska komma? Eller dras ni med såna måstebjudas personer? Om några inte osat till oss kommer jag kontakta dom på ett el annat sätt...
    Vi har osa 30 juni och det är 20 personer av 87 som inte har svarat, två par har hittills tackat nej. Men vi kommer absolut att kontakta folk efet 30 juni om vi inte ha fått svar. Min värsta mardröm vore att de kommer och så står de där utan mat och plats vid bordet. Men än så länge är det ju 11 dagar kvar.
  • ClaraH

    Sambon har nu beställt en brudbukett, en tärnbukett och sex corsage (till honom och alla sönerna). Det är Vendelarosor och några kallor. Blev fantastiskt billigt (1600), men det kanske inte är så speciella blommor? Sen är vi relativt  nyinflyttade i kommunen så vi har fått en massa rabattreklam så då får vi halva priset på jobbet. Otroligt bra!


    Vi ska till konditorn på lördag för att prata dekorationer. Det blir Älvsjö bageri, 40 kr biten. Ett pris som jag är nöjd med. Vi provade smaken för någon vecka sedan när sambon fyllde år. Vi hade beställt lite olika bakelser. Vi testade Hallonmousse, citronmousse och passion. Alla utom en ville ha passion (en ville ha hallon). Min dotter kommentrade hallonmoussen med att "det smakar pannkaka med sylt och grädde", och det var faktiskt huvudet på spiken. Så med övervägande majoritet blev det passionsmousse. Jag är ju annars väldigt förtjust i choklad, men vi ska ha en chokladefterrätt och jag tror att en passionsmousse känns mycket friskare och mer lättätet efter en middag.


    Idag ska jag faktiskt till Matton och hämta material till tackkort också, vi beställde dem samtidigt som vi köpte inbjudningskorten.


    Idag går vårt osa ut och vi väntar svar från tre par fortfarande. Tre par har hittills tackat nej. Hur ser det ut på er osafront?


  • ClaraH

    Vi kommer inte heller att ha sprit i baren utan nöjer oss men vin, öl, cider, läsk och alkoläsk (vilket inte blir så starkt som en drink kan bli. Vi bjuder på alt, men vi får också ta med allt. Vi har tänkt på att ha öl, cider och alkoläsk i 33 cl burkar, så att det inte ska bli för mycket stående.

  • ClaraH
    SnartFruSir skrev 2011-06-30 13:45:18 följande:
    Jag hittade en gammal zinkbalja (dock inte ofräsch) på landet som vi ska fylla med is och ställa i öl och cider i den. Men den funkar ju fint i att konka i också :) Tror det kan se lite fräckt ut också. Det kan kanske fungera för er med?
    Vår personal tar som tur vad med all alkohol ner till lokalen samma dag, för de har ändå hyrt en lastbil för att få ner maten i värmebussar.
    Jo, vi har tänkt på samma sak (zinkbalja med is, är dock lite orolig att det ska läcka vatten, så det måste jag kolla först). Vi får komma till lokalen med all dryck dagen innan och kan då lägga allt kallt i kylskåpet.
  • ClaraH

    Nu har vårt osa gått ut och av 87 personer har 74 tackat ja. En tackade nej för att det ännu så länge är oklart om han kan eller inte. Men vi ska ringa honom och säga att han får några fler veckor på sig. Vi har påbörjat bordsplaceringen och känner att det kommer att kräva en hel del tid. Nu när alla har svarat så kan vi också spika gästpresentationerna i gästfestet.

    Den 26 juli tar vi en båttur till Helsingfors och handlar öl, cider och alkoläsk på båten. Vinet köper vi på Systemet.

    I förmiddags var vi och pratade dekorationer till tårtan. Det blir en moussetårta med chokladomslag på kanten, björnbär och röda marsipanrosor.


  • ClaraH
    labbalabba skrev 2011-07-04 21:41:08 följande:
    jag skulle säga att jag inte är så där superförtjust i J.P Chenet, tycker att det är ganska så smaklöst.. Jag gillar Freixenet men kommer nog troligtvis att köpa Prosecco la Robinia till bröllopet... Imorgon åker min pappa till tyskland och jag är supernervös för att han ska köpa nåt galet, ibland slår nämligen hans småländska sida till och han ska bara spara hur mycket som helst genom att köpa typ 3 för 2 :p

    ska gå med klänningen till skräddaren imorgon också! hoppas att det blir bra!
    Vi har också valt Prosecco dela Robinia, tycker den är jättegod!
  • ClaraH

    Ungefär vad skriver ni i era festprogram? Har ni några sånger?

    Just nu har vi gästpresentationer, lite om oss, meny, lite om vigseln, bröllopsbingo (ej färdigt), en presentationsvisa, men vi behöver mer. Så jag tar väldigt gärna emot lite tips.

Svar på tråden Augusti 2011 - del 2