Inlägg från: Summer loving |Visa alla inlägg
  • Summer loving

    Augusti 2011 - del 2

    Hej alla blivande brudar!


    Ser att det pratas tårta. Vi måste ta oss i kragen och komma iväg och beställa bröllopstårta nu känner jag. Jag har kollat upp flera olika ställen och alternativ och hört mig för bland vänner och bekanta....och då hör man både positiva och negativa omdömen så klart. Det konditori vi kanske tänkt oss från början har naturligtvis semesterstängt  kring vårt bröllop så nu får det bli något annat. Ni som beställt...vad ger ni för kr/bit och vad har ni valt för typ av tårta? Söker tips och inspiration och vill gärna höra vad ni bestämt er för. Utseendemässigt vet vi nog på ett ungefär hur vi vill ha det...men fyllnigen är svårare!

    I förra veckan fick jag hem de sista sakerna från Panduro Hobby så nu är det bara till att sätta fart med inbjudningarna. Min yngsta fyllde 1 år nu i veckan och vi har haft kalas i helgen + att vi är mitt uppe i en större renovering på ovanvåningen...ja hela ovanvåningen renoveras egentligen förutom badrummet. Vi har bl.a. flyttat ut ytterväggar och byggt 2 nya sovrum osv så tiden bara rusar iväg...framför allt på helgerna. Känner att jag vill få bockat av några saker på the-to-do-list nu innan aprilmånad är här. Bl.a tårtan, vigselringar och min M2be:s klädsel....och så måste inbjudningarna iväg. En duktig och tevlig Dj till bröllopet fick vi bokat  idag i allafall, så det känns skönt. Transport blev också äntligen ordnad här om veckan, en ljusbeige pärla från -66.

    Finns det fler som känner att ni vill få avklarat några flera saker på the-to-do-list, eller ligger alla långt långt långt framme i planeringen? I och för sig hade vi väl lagt betydligt längre fram i vår planering om vi inte renoverat just nu och inte haft två små underbaringar som behöver sitt. Hjärta

    Jag kikar in på era bröllopsbloggar då och då...roligt att få ta del av er planering...ni är så duktiga och flitiga. Jag bloggar också flitigt och ofta men har inte en särskild bröllopsblogg. Däremot har jag etiketter längre ner (läs: väldigt långt ner) på på sidan i vänsterspalten där man kan klicka på en etikett som heter just Bröllop där all bröllopsplanering osv ligger. Välkommen att kika: http://tosaos-en-mammas-bloggande-i-vardagen.blogspot.com/


    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving
    Aylas skrev 2011-03-15 07:50:48 följande:
    Tårtan är mitt dåliga samvete - jag gillar inte tårta, men känner att man ska ha en. Jag behöver inte äta så mycket - bara skära  men den borde fixas snart, så att det kan bockas av. Vilken pina, smaka massa tårtor
    Hihi...lite som här då. Jag är inte så mycket för tårtor och kakor, kanske därför vi inte heller kommit vidare på den punkten än! Eller...hrm...karlen är ju egentligen ett kakmonster...så han får väl bestämma fyllningen då! Drömmer
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving
    Aylas skrev 2011-03-21 07:57:36 följande:
    SnartFruSir: Vad fin känningen blev. Funderar på att köpa samma modell själv, fast i vitt då Tänkte ha den efter bröllopsvalsen för att kunna dansa loss ordentligt, och brodera "Fru" på ryggen
    Gud vad häftig idé. Kör på det!!!

    Välkommen alla nya till tråden Här är en till med 6 augusti som bröllopsdatum.

    Igår fick jag äntligen påbörjat inbjudningarna. Tog BARA 3,5 timmar innan jag fått bestämt ut alla mått, typsnitt, stl,innehåll av text, färgnyans osv. *FNISS* Men nu när allt sånt är bestämt rullar pysselverkstan´ på och jag hoppas på att kunna få iväg dem runt 1 april.

    Beställde strumpeband idag, vit spets med blått band. Hur tänkte ni andra få till det med "something old, something new, something borred something blue"...och för dem som vill tillägget " and a silver sixpence in her shoe"???
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving
    cc2011 skrev 2011-03-22 16:48:25 följande:
    Jaaa du hur gör man? Något gammalt? Jag har inte hittat något gammalt, jag vill inte ha något gammalt smycke annars är ju det ett bra alternativ. Något lånat Drömmer Jag tänker ge mina bröllopsörhängen till min syster och sen låna de haha! Blå, jag ska hitta ett bra strumpeband, nytt är ju enkelt! Allt är ju nytt!

    Hur ska du göra?
    Nytt: Klänningen bl.a.
    Blått: Strumpebandet
    Lånat : Ska troligtvis låna mammas gamla pärlhalsband som varit mormors...så det är klart gammalt också ;)
    Gammalt: Får fundera lite till
    Pinkgrape skrev 2011-03-22 20:21:49 följande:
    Jag håller med.

    Är det ens en svensk tradition? Jag har ingen koll, men jag har fått för mig att det inte är det.
    Nä någon svensk tradition är det då inte...hihi...men vad är det i grunden egentligen nu för tiden?...inte mycket! :-P Jag tycker nog mest det är en lite kul grej som tillför det lilla extra till den stora dagen, det blir mer en kul sak att minnas om massor av år! 

    Hittade det här om bröllopsseder förre veckan. Inte mycket som är svenskt i grund och botten där heller...och mycket som förändrats...(tack och lov?) ......men kul läsning!

    "En brudslöja kommer från den tid då brudens far arrangerade bröllopet. Brudens ansikte skulle vara dolt till efter bröllopet så att brudgummen inte kunde ångra sig.

    Brudkrona symboliserar oskuld, förr var det endast oskulder som fick bära krona vid bröllopet.

    Vitt som bröllopsfärg kom på modet när drottning Victoria av England gifte sig i denna färg år 1840.

    Bröllopsringarna har sitt ursprung i det gamla Rom, där kvinnorna bar ringar för att visa att de tillhörde en viss man. Männen bar däremot inte någon liknande ring.

    Bröllopstårtan, vars första bit bruden och brudgummen skär och äter tillsammans, symboliserade förr i tiden fruktsamhet och lycka. Man bröt en kaka över brudens huvud för att hon skulle få många barn. Man kunde också kasta brödsmulor över bruden. Seden lever kvar idag, men istället för brödsmulor kastar vi ris.

    Fram till 1920 hade kvinnor i Sverige laglig rätt till en morgongåva, som var mannens gengåva till kvinnan för oskulden som hon givit honom under natten. Morgongåvan var också värdefull, den skulle vara kvinnans livförsäkring om någonting skulle hända mannen.

    Fram till 1973 var det lag på lysning i kyrkan tre söndagar i rad, med det blivande brudparet närvarande. Meningen med lysningen var att församlingen skulle kunna lägga in en protest mot det stundande bröllopet. Efteråt brukade det vara lysningsmottagning och det var då man lämnade sina bröllopspresenter. Det går fortfarande att ha lysning, men då måste man kontakta prästen i förväg.

    Om man tackar nej till en bröllopsinbjudan måste man enligt traditionen ändå köpa en bröllopspresent

    Bröllopsresan kommer från den gamla seden att brudparet reste runt och besökte alla släktingar och vänner som inte kunde komma på bröllopet.

    (c) Mirago Media AB, 2004"

    Det bästa med idag är att nästan alla brudpar kan göra nästintill hur man vill! :D
    Spana in den här länken (många har säkert redan sett den):

    ">


    Det är bara BÄST...och jag börjar alltid smålipa av ren glädje av att se det!!! Så hade jag tyckt varit jätte roligt att göra men nu har vi en annan grej inplanerad vid ingång istället. Men jag tror kanske vi kan klämma in något liknande på ett litet annat sätt! Fler som har lite crazy idéer?
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving

    Det här är ju bara en stor favorit också...när jag ändå är igång:

    ">



    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving

    Hejsan hoppsan!

    Hur står det till med planering och förberedelser hos er alla?
    Vad är det senaste ni "klarat av" på listan och vilka saker ligger närmast att fixa med?
    Snart kan vi alla fixa med hindersprövningen i allafall!

    De senaste jag bockat av på listan är beställning av tårta och bokning av makeup-artist. Stod i valet och kvalet om jag skulle sminka mig själv eller låta en makeupartist lägga brudsminkningen. Har sökt runt en hel del, men tycker det har varit svårt att hitta makeupartister här nere. Men så tipsade vår fotograf oss om en duktig tjej så nu blir det så att både hår och smink kommer till att göras i hennes studio. Känns jätte bra.

    De jag håller på med just nu är inbjudningskorten. Har kommit lite mer än halvvägs. Några timmar till och sen är dem redo att skickas iväg!

    Nästa sak att ta tag i är kläder till min blivande make och åt barnen + vigselringar.

    Helgerna går mycket till renovering och mys och lek med barnen. Men jag försöker hitta luckor här och där för att hela tiden komma vidare med allt som ska fixas! Större delen av den här helgen har jag dessutom tillbringat inne på förlossningen där jag fungerat som stöd/förlossningsdoula åt mina vänner som fick sitt 2:a barn! Vilken upplevelse, helt underbart! Gillar ni att läsa förlossningsberättelser kan ni läsa om denna i min blogg: http://tosaos-en-mammas-bloggande-i-vardagen.blogspot.com/

    Ha en fortsatt trevlig vecka alla blivande brudar!


    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving
    Skumboll skrev 2011-03-31 17:48:32 följande:
    Har beställt en brudbukett med ljusrosa pioner!

    Åh, det blir kanonfint, pioner är så vackra!


    Här blir det en dropformad bukett med vitt som huvudfärg och limegrönt och ljusrosa som tillägg. Vet inte riktigt vilka sorts blommor än. Orkidéer ska jag i allfall ha med, några rosor kanske, möjligtvis lite murgröna. Kala tycker jag också mycket om och liljor. Brudslöja (blomman alltså) blir det i allafall inte, den klassiska brudbukettsblomman är jag inte speciellt förtjust i! Men smaken är som baken...delad!


    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving
    SnartFruSir skrev 2011-04-15 15:40:46 följande:
    Jag vill bara önska alla Augustibrudar en trevlig helg!
    GILLA
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving
    Skumboll skrev 2011-04-14 13:36:26 följande:
    Åh så kul med paket! Man blir ju som ett barn på julafton! Jag gillar för övrigt Etsy massor, trevliga säljare och snabba leveranser trots att de ibland bor på andra sidan jordklotet. 

    Jag hämtade våra inbjudningar på tryckeriet igår, är jättenöjd.


    Superfina inbjudningskort, gillar verkligen blommotivet!
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving

    Ikväll ska jag åter sätta mig med inbjudningskorten....jag som tänkt att de skulle vara ivägskickade till början på April...hrm....men i April blir det i allafall. Bättre sent än aldrig!! Skäms

    I fredags ordnade vi med pass åt barnen (bröllopsresan) så slipper vi tänka på det sen. Allt som går att förberedas i god tid förbereds!

    I fredags fick karlen också provat ut brudgumskläder i Malmö! Så nu är han också färdig. Frockcoat kommer han till att bära och *WOW* vad snygg han blev!!!!

    Nästa grej ut: Beställa ringar.
    Känns som ett halvsvårt kapitel. Blir nog en del flängande hit och dit innan man hittar rätt!?!

    Önskar alla en trevlig påskvecka!
    Ska ni hitta på något särskilt?


    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2