Inlägg från: labbalabba |Visa alla inlägg
  • labbalabba

    Augusti 2011 - del 2

    SnartFruSir skrev 2011-06-08 15:34:16 följande:
    Vi var också inne på dem först men Steinbrenner och nyberg gör inte tårtor utanför deras sortiment, så det går inte att få med choklad och hallonmousse. Bara choklad och smultronmousse (men du kanske kan leva med skillanden?). Men efter att ha smakat deras tårta och jämfört den med de bageri i Kungsbacka vi har valt, så måste jag säga att det skiljer en hel del på smaken.

    Steinbrenners smakar typ ingenting (tyckte både jag och m2b), eller har så dov smak att man inte känner vad det är för något. Antar att ni inte orkar åka till Kungsbacka för tårtans skull, men vi köper från Bröd & bakverk i Kungsbacka för 47 kr/biten. Då får vi den exakt som vi vill, och provsmaket bevisade att vi valt rätt ställe :)

     I Göteborg har vi Pour Bon vid Biopalatset gör himla goa moussetårtor, men tror de ligger i samma prisklass som S&N. Har även läst att Le Pain Franchais (stavas det så?? jag har läst tyska i 7 år liksom...) ska ha grymma tårtor och Brogyllen lika så. Hoppas det kan vara till någon hjälp i alla fall :)
    åh vad bra att du sa det! det kanske absolut kan vara värt att åka till kungsbacka om det är så att de har riktigt goda tårtor, vi får ju ändå skicka något sändebud på bröllopsdagen :) j

    har också varit lite inne på le pain francais (jag läste franska :)) så kanske ska kolla upp det istället.. priset är egentligen inte så himla viktigt bara man får en galet god tårta!

    tack så hemskt mycket för tipsen!
  • labbalabba
    Sassabrassa skrev 2011-06-16 09:48:34 följande:
    Hur går det för er tjejer? Nervöa inför möhippor o liknande? Jag har inte varit nervös. Det har känts så långt borta, men igår ringde min blivandes bestman och stämde av deras datum och DÅ blev jag nervös. Men nu vet jag iallafall en dag som deet inte blir på. :)

    Igår började vi med vår vordsplacering. Det är ju inte lätt!!!
    Vi ska ha runda bord och 10 personer vid varje bord. Det blir 7 bord.
    Vad tycker ni? Är det ok att göra ett av borden till "gamlingarnas" bord. Där jag samlar min farmor, farfar, faster och gubbe, moster, gamla dagmamma och hennes gubbe och min pappas sambo? Kan man göra så eller är det bättre att sprida ut dem? De har ju mest gemensamt att prata med varandra om.
    jag tycker absolut att man kan sätta gamlingarna vid ett eget bord :) Det är ju som du säger att troligtvis har de mer att prata om tillsammans än med dina vänner kanske? Vi kommer nog göra underfär likadant, eller vi ska duka som ett E-bord men kommer nog att placera de äldre bredvid varanda...

    Har inte alls börjat på bordplaceringen faktiskt.. Ska vara lediga nästa vecka så då får vi se till att åtminstone börja på allt sånt! Har knappt börjat på festprogrammet än, har inte skrivit något vigselprogram, brdugummen har inga kläder eller skor och vi ska fixa allt själva :) börjar bli en aning stressad men men.. på måndag ska vi iaf träffa prästen och ta en ny titt på festlokalen! så det går framåt sakta men säkert!
  • labbalabba
    Sassabrassa skrev 2011-06-16 14:33:15 följande:
    Har inte börjat med vigselprogrammet heller och min m2b har inte heller några kläder. Han verkar tro att det är hur lätt som helst att fixa. Så jag överlåter det med varm hand till honom och hoppas att han löser det.
    Vi ska kika på festlokalen igen på lördag och sen ska vi träffa prästen nästa vecka vi med. Det närmar sig. :)
    Jag har mer panik än brudgummen... han tycker inte det är någon stress... Gah... det tycker jag. :)
    haha, precis samma här! han har ju som sagt inte ens köpt några kläder än men tror att det är hur lätt som helst (även om han i vintras provade massa kostymer utan att hitta nån som passade)... jag överlät bröllopsreseplaneringen till honom och efter mkt tjat o gnat har han äntligen bokat flygresan åtminstone! :)
  • labbalabba

    haha ni är ju roliga! jag har också drömt massa drömmar, bland annat att vi inte hade några ringar och att vi inte hade några dekorationer i lokalen... min m2b tycker att jag är för stressad :p

  • labbalabba

    vi gifter oss 20e augusti och har osa den 1e juli, har inte riktigt koll på hur många som har svarat eftersom de svarar till min pappa och till min svärmor, men jag skulle tro att kanske 40 pers har svarat av totalt 62 bjudna.. dock tror jag att i princip alla kommer att komma eftersom de har vetat om datumet ganska så länge.. hoppas iaf!

    jag har precis upptäckt att jag är gravid (har försökt så länge att jag inte alls trodde att det skulle gå...) så nu måste vi tänka om lite känns det som..  måste framför allt hitta goda alkoholfria drycker :) å så kan jag nog inte så in min klänning så mkt som jag hade tänkt.. jag kommer vara ungefär i 14e veckan när vi gifter oss, är det någon som har koll på ungefär hur mkt magen växer tills dess?? det är första barnet... o ska man räkna med att brösten växer också?? får väl säga hejdå till min fina gördel som jag har köpt ;)

  • labbalabba
    CiaLia skrev 2011-06-19 14:38:26 följande:


    oj vilken stor bild det blev, men kan man köra en sån här från kyrkan till festen?
    absolut! bara ni pimpar den lite så :)
  • labbalabba
    bruden skrev 2011-06-19 20:35:27 följande:
    Nu har jag ÄNTLIGEN fått klart med festprogrammet och vigselprogrammet. De är utskrivna (prov) och godkända Nu kan jag fokusera på pysslet som jag och tärnan ska sitta med heeeeela långa midsommarhelgen
    shit! jag har precis gjort ett utkast på vigselprogrammet och har börjat fila på festprogrammet.... galet avis på dig :) får man fråga vad du har med i festprogrammet mer än meny och gästpresentation?????
  • labbalabba
    Pinkgrape skrev 2011-06-19 21:49:13 följande:
    Och jag har inte ens börjat spåna på varken vigsel- eller festprogram :P
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    skööönt att jag inte är sent ute då :) jag ska ha semester en vecka nu så förutom midsommarfirande har vi tänkt ta tag i en del saker denna veckan, därför tänkte jag att det var lika bra att börja idag! 

    ska träffa prästen imorgon, vad ska man fråga??? och vad pratar man om egentligen?? 
  • labbalabba
    Pinkgrape skrev 2011-06-19 21:53:57 följande:
    Haha nejdå, vi är ännu senare :P Jag önskar att min blivande ville vara med och göra sådant, men jag ska ta min syster till hjälp. Vår toastmadame har tydligen åkt utomlands fick vi veta via en statusuppdatering på facebook för någon dag sedan :P

    Vi träffade prästen första gången för ca en vecka sedan :) Han gick igenom vigseln bara. Frågade om vi hade några speciella tankar och önskemål om diverse saker. Vi ska dock träffas igen i slutet av juli och då bestämma mer i detalj hur vi kommer lägga psalmer osv.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    okej :)
    ja, här hemma är det jag som gör större delen av jobbet också tyvärr, eller aa jag kommer på allt och sen sätter jag honom i arbete med att klippa och klistra typ :) min toastmadame har också åkt utomlands (!) men när hon kommer hem hoppas jag att vi kan fila lite på programmet tillsammans! det känns ju som att man behöver fylla ut det med lite "käcka" grejer, men ordningsregler är inte riktigt min grej och vet just nu inte alls vad jag ska slänga in.. kanske ett par sånger men sen står det helt stilla....
  • labbalabba
    Pinkgrape skrev 2011-06-19 22:09:50 följande:
    Haha men, så de gör våra toastisar ;P

    Jag känner också sådär, att jag inte riktigt vet vad jag ska fylla programmet med. Vi kommer ha lite allsånger, menyn, en välkomsttext och sedan... ja, jag vet inte. Jag orkar helt ärligt inte sitta och göra sådana gästpresentationer. Jag förutsätter att människorna där är fullt kapabla att hälsa och prata med varandra.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    haha, jaa det är sant att man kan förutsätta att vuxna människor kan berätta om sig själva :) det är bara det att jag har tyckt att det är så himla roligt med presentationer på andras bröllop...
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2