• Ilse

    Augusti 2011 - del 2

    skruttisOmuffis skrev 2011-02-03 11:18:07 följande:
    Ålrajt. Klart jag kan!

    Jag är ganska kort...158 cm...så jag vill ha en klänning som inte har för mycket volym...unviker gärna att känna mig som en litet äpple...
    Jag tror att denna ger mer illusion av längd än en fluff-klänning. Jag är normalbygd, möjligtvis lite lite mer höfter och lite mindre överkropp.

    Hur som helst....jag ska ha den här klänningen bara helt enkelt, haha Flört
    I LOVE IT!



    Jättefin klänning!
  • Ilse
    Jenny P skrev 2011-02-03 14:22:39 följande:
    Hej Ilse. Ledsen att jag inte svarat förräns nu - varit mycket jobb.
    Jo, planeringen går ganska bra. Det mesta är planerat, men ingenting är bokat ännu ... Ska fixa lokalen i dag tänkte jag.
    Vi kommer att ha ett Jämtlandstema på bröllopet. Det kommer att märkas i allt från val av vigselplats (Åreskutan), musikval vid vigseln (Peterson-Berger), bordsdekorationer och menyn. Meny: Brudskål med renmousse-snittar, förrätt fjällröding, varmrätt ren och efterrätt creme brulé m hjortron!
    Angående bordsdekorationer, så kände jag för att vara lite knasig Så jag kör med vintertema både i STD-kort, inbjudningar, hemsida och borsdekorationer. Som kontrast till sommaren... Dessutom kan man göra så snygga dukningar med vinter/snötema!

    I förrgår fick jag hem brudklänningen som jag beställt över nätet. Nu ska det bara till lite ändringar, så kommer den att bli perfekt! Jag är inte heller så lång (160 cm), så min klänning är av modellen "mulletdress", dvs kort fram och lång bak. Det gör att mina taxben ser lite längre ut Lägger ut bilder på den när den börjar bli färdig.
    Vad roligt! Ni har kommit långt och maten låter jättegod :)
  • Ilse
    Jenny P skrev 2011-02-04 20:04:09 följande:
    Jag tänker nog teckna en bröllopsförsäkring. Dels för att min svärfar är döende (vet inte när det är dags...   och dels för att min sambo och jag håller på med en sport där det finns en del risker. En månad innan bröllopet kommer vi delta i VM, och man vet aldrig vad som händer...
    Lessen att höra om din svärfar. Hoppas allt går bra i VM sen.
  • Ilse

    Vilka fina inbjudningskort ni har Skumboll och SnartFruSir!

    Jag har börjat tänka helt om gällande vårt färgtema, vi hade tänkt oss champagne, vanlij och vinrött men efter att ha varit i bröllopslokalen en andra gång funderar jag om vi borde tänka om.

    Anpassar ni bröllopsfärgerna mycket efter lokalen eller kör ni på de färger ni tycker bäst om?

    Får ont i magen av att ha så svårt att bestämma mig. Klänningen är lite creme/vanlijfärgad så jag skulle vilja ha några färger som passar med dem. Har ni några tips?

  • Ilse


    Kunde inte hålla mig, så visar här min klänning :) Ska ha en champagnefärgad slöja och tiara till. :)
  • Ilse
    Jeliqa skrev 2011-02-14 18:23:35 följande:
    Åh vi gifter oss samma datum :) 
    Vi skickade ut våra inbjudningskort förra veckan. Vi beställde dem från Calligraphen och bytte sedan bara ut sidenbanden på korten till en färg som passade oss bättre. Banden är aprikos/peach även om de ser rosa ut på bilden, och korten är vanilj.



    Vilka fina kort. Vi hittade ett vaniljfärgat på Calligraphen "Unique" kallades det som vi tyckte om. Vi fick ni bra och snabb service därifrån? Tror det blir Calligraphen ändå, trots att jag tycker om att pyssla själv:)
  • Ilse
    SnartFruSir skrev 2011-02-14 16:30:46 följande:

     


    Här är våra inbjudningar!


    Jag är ledsen för den dåliga kvalitén på fotot, men klockan var rätt sent..

    Jag har tillbringat helgen med att sy tygservetter med mamma. Det blev hur bra som helst. Gick även förbi en pysselbutik som hade total utförsäljning och hann då köpa både sidenband och papper till utsidan på festprogrammen. Sjukt nöjd...

    Vad fina inbjudningskort ni har! Var det svårt att sy servetterna? hur gjorde ni?
  • Ilse
    SnartFruSir skrev 2011-02-15 12:05:03 följande:
    Nej, inte speciellt svårt om man klarar av rakssöm :) Vi klipte ut fyrkanter (tygets bredd x lika långt på längden).

     


    Tack för din fina beskrivning med bilder :) , nu kanske jag skulle våga pröva på att laga egna servetter. Skulle vara härlig känsla med tygservetter. Tusen tack det var jättesnällt :) Ska se om jag hittar något häftigt tyg i champagneaktig färg så kanske jag prövar med servetter.

    Har blivit lite lite planerande nu i och med mycket jobb, men får ta nya tag.
  • Ilse

    Finns det någon annan än jag som inte skickat ut inbjudningskorten än? Om det finns, när har ni tänkt skicka ut dem?

  • Ilse
    labbalabba skrev 2011-06-02 14:34:05 följande:
    ååh vårt OSA är inte förrän om en månad o en så länge är det nästan ingen som har svarat. dock har jag ingen riktig koll eftersom det är min pappa och min blivande svärmor som står som värdpar och därför får alla samtal...
    Bordsplaceringen känns galet svår, vi har inte ens bestämt hur vi ska placera borden än :) måste åka o titta på lokalen en gång till och diskutera med dom där hur vi ska lägga upp det...
    Hej! Vi har också vårt OSA först om ca. en månad. Närmare sagt den 1 juli så, skönt att höra att någon annan också har liknande tidtabell :)
  • Ilse
    SnartFruSir skrev 2011-06-02 19:02:29 följande:
    Jag ber om ursäkt för ett långt inlägg, men jag är så himla ledsen så jag måste bara skriva av mig någonstans.

    Vi har en vecka kvar till osa går ut och 28 av 92 har svarat. Ingen på min blivandes sida har svarat alls, så därför sa jag detta till min blivandes syster. Detta fick helt totalt motsatt effekt än vad jag kunnat räkna med. Min blivande svärmor ringer upp min kille och börjar skälla ut honom efter noter. Hans moster har minsann osat hela släkten när hon ringde och berättade för honom att hon bokat hotell och att hon är så besviken på hur han beter sig mot sin moster osv osv.

    Min blivande uppfattade endast att hans moster berättade att hon bokat hotell och han reflekterade inte mer över det. Vi har skrivit i inbjudan att man ska osa till vår toastmadame men det vägrar hans släkt att göra, inklusive hans föräldrar. Det pågår någon slags maktkamp utan dess like och jag står bara här med ett enormt frågetecken i pannan. Vad fan hände nu? Vad är det för konstigt med att man osar enligt inbjudan?

    För övrigt så har både svärmor och svärfar bestämt att vi ska bjuda in några avlägsna släktingar utomlands, och det har vi motvilligt gjort. Nu säger dessa att de inte fått någon inbjudan och så får vi skit för det med.

    Som grädde på moset har även svärmor informerat hela sin släkt att om singeltjerna önskar ta med någon dejt, så får det vara någon seriös. En pojkvän går bra men inte en kompis. Men vi har inte skrivit någon+1 på inbjudan. Vi ringde tom runt till mostrar och morbröder och frågade hur vi skulle göra med de större kusinerna, men de svarade att vi skulle skicka 1 inbjudan till hela familjen. Så det har vi gjort men plötsligt har det tillkommit 3 personer som vi inte vet var de heter, vad de talar för språk, om de har några allergier. Och de vägrar osa som alla andra.

    Jag ringde min mamma och grät i två timmar nu i förmiddags. Det sjuka är att min mamma hade ringt och pratat med svärmor ca 2 timmar efter utskällningen så hon hade suttit och pratat med henne i 2 timmar igår för att jag mår så dåligt över att de inte bryr sig för 5 öre. Jag har verkligen försökt göra allt jag kan komma på för att få dem att visa intresse i bröllopet. Och då säger svärmor att jag inte varit tillräckligt tydlig att jag ville de skulle hjälpa till och att på hennes jobb har de aldrig hört talas om att föräldrarna ska behöva osa eller anmäla tal.

    Men efter att mamma pratade med henne så verkar det i alla fall som att hon börjar inse lite smått vad hon ställt till med.

    Sån himla såpa. Vi ville bara bjuda in till en mysig och kärleksfull vigsel med efterföljande middag och fest. Jag vill göra festhäften med några meningar om varje gäst och vi vill göra en bra bordsplacering där alla trivs och har det bra. Självklart är vi glada att de ändå tänker komma, men det känns bara så tråkigt att man ska behöva anpassa sig helt efter några andra, bara för att de inte är fint nog att osa till någon annan än den vi bett om.

    Det var inte så här jag eller min blivande hade tänkt oss att vi skulle börja vårt liv som man och hustru :(
    Vilken dålig stil alltså! Låt inte det här trubblet förstöra planeringstiden inför bröllopet. Gör bröllopet på ert sätt och så får de andra helt enkelt lov att uppföra sig. Vad bra att din mamma tog tag i det, man behöver stöd såna här gånger. Stor kram! PS. Ni kommer att få ett ljuvligt och underbart bröllop ändå fast en del uppför sig korkat nu. Det hinner lugna ner sig.
  • Ilse
    Sassabrassa skrev 2011-05-27 09:03:18 följande:

    Nu har jag nog hittat klänningen till min tärna. Vad tycker ni om den?
    Vi har rött, röda rosor som genomgående tema.


    Jättefin!!! Min tärna kommer också att ha en röd klänning. Blev inte exakt den nyans som jag tänkt mig, men fin ändå.
  • Ilse
    Sassabrassa skrev 2011-06-04 08:36:16 följande:
    Hur ser den klänningen ut? Jag köpte en till min tärna som inte stämde i färg. Men den håller sömmerskan på och syr om så att den ska passa mig. Tänkte ha den på bröllopsresan :)
    Såhär såg klänningen ut på hemsidan www.fashioninthebox.com, men sen när den kom var den som mera varmröd. Fin ändå men inte vinröd som jag tänkt mig att den skule vara. Min brudtärna kommer att ha den ändå för hon gillade den :) Men blev lite lessen på att den inte var rätt färg. Det är ju jättesmart tänkt!

  • Ilse

    Hur mycket pengar tänker ni satsa på underkläder? jag var och kollade på korsetter, men tyckte att de var så otroligt dyra! har lite dålig hållning själv och sitter ofta framåtlutad så tänkte att en korsett kanske är bra. Men hjälp vilka priser 1700 kr för en korsett! även om den var kanonsnygg

  • Ilse
    TheD skrev 2011-06-07 18:09:08 följande:
    Jag kommer ha bekväma trosor sen freebra... Så ingen summa alls ;)
    Tack för tipset :)
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2