Inlägg från: Summer loving |Visa alla inlägg
  • Summer loving

    Augusti 2011 - del 2

    God kväll!

    Tänkte att jag kanske kunde få kasta mig in här?
    Den 6 augusti 2011 är det dags för mig och karlen min att bli äkta makar! Hjärta
    Hänger gärna med här i tråden för att prata kring allt som rör bröllop! :)

    Kort presentation av mig:

    27 år gammal Cool
    Boendes nere i Skåne Solig
    Träffade "Underbaringen" aug 2003 Skrattande
    2005 aug förlovade vi oss (han överraskade och föll på knä) Hjärta
    2007 föddes vår dotter Gravid
    2010 föddes vår son Gravid
    ...och så var det äntligen dags för BRÖLLOP 2011, samma vecka som vi firar 8 härliga år  Hjärta

    Ser fram emot att följa er alla och ta emot tips, råd och inspiration kring allt & ingenting!!!


    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving

    TheD: Roligt med samma dag!

    Ser att ni pratar bröllopsresa. Vi fick faktiskt äntligen bokat vår igår. Glad Var väl inte självklart från början att vi skulle åka iväg på bröllopsresa direkt efter bröllopet. Hade kanske först tänkt oss resa iväg på en weekend på tu man hand till någon spaanläggning utan barnen men så blev vi sugna på bad- och solsemester och ville gärna göra något tillsammans med barnen (dottern är 3 år, sonen är 10 mån) så några dagar efter bröllopet åker vi på bröllops(familje)resa till Grekland (som jag såg flera stycken här inne ska åka till). Vi ska till Rhodos vackra östra kust....längtar!! Så sparar vi den där spa-weekend:en på tu man hand till julen tror jag.

    Tänkte höra med er om ni vet hur man löser det bäst med pass och flygbiljett när man reser så här några dagar efter bröllopet och det blir ändring av efternamn. Namnen på flygbiljetten måste ju överensstämma med namnen på passet! HUR GÖR NI???


    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving
    skruttisOmuffis skrev 2011-02-01 19:42:01 följande:
    Jag har bokat i mitt "blivande" namn.
    Namnändringen kommer att vara klar så fort vigselförättaren skickar in papprena efter vigseln och vi åker inte förrän slutet på september så jag har gott om tid att göra nytt pass.

    Om jag va du så skulle jag dubbelkolla med skatteverket.... för att vara på säkra sidan...
    Hej!
    Tack för svar! Skrattande
    Har kollat upp det nu och eftersom vi reser bara 1 vecka efter bröllopet ska min sambo (det är han som byter efternamn Tungan ute) resa i sitt gamla efternamn. Så länge pass och flygbiljett stämde överens. Det skulle ändå ta lite tid innan allt blir ändrat i folkbokf. osv. Så här står det på polisens hemsida...om någon annan funderar över samma.....
    "Måste jag byta pass eller nationellt id-kort om jag gifter mig eller byter namn?
    Vid namnbyte måste man alltid byta pass. För en svensk medborgare som är bosatt utomlands behövs ett personbevis, det beställs hos Skatteverket. Det är viktigt att det är samma namn i passet som hos folkbokföringen. Om resa planeras i nära anslutning till vigseln är rekommendationen att boka resan i namnet som användes före vigseln. Ansökan om nytt pass kan göras efter hemkomsten."

    På lördag ska jag och min bästa vän ut och kika på brudklänningar ska bli jätte roligt. Har bara en känsla av att det kommer krävas många besök och mycket provande. Har knappt en susning om vad jag är ute efter! Får kanske kika runt lite på nätet innan lördag för att försöka få ett hum om vad jag är ute efter?!?!?

    Fler som inte börjat kika på klänning än???
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving

     


    SnartFruSir skrev 2011-02-04 11:47:18 följande:

    En allmän önskan:


    Jag har sett att de allra flesta försvinner från BT när den stora dagen väl varit här. Jag skulle tycka det var så otroligt roligt om ni innan ni eventuellt försvinner kunde lägga upp någon bild från er stora dag här. Jag förstår självklart om i kanske inte vill visa era ansikten, men ta bort dom i paint eller något då.


    Kort och gott, det skulle kännas som ett verkligt previlegie att få en liten glimt av alla augustibrudars stora dagar <3

    Så vad säger ni? Är det något ni skulle kunna ställa upp på?


    Låter som en toppenidé! Självklart roligt att få ta del av det stora slutresultatet efter alla denna planering!!!

    Idag ringde jag kvinnan som har hand om vår bröllopsfest, dvs tillhandahåller lokal, mat osv. Vi ska dit i början på mars och gå igenom rubbet med utformning av bord, meny osv. Var ska ni hålla er bröllopsfest? Vi håller vår fest på en hemvärnsgård med en vacker park på baksidan som ligger lite ute på landet. Det passar alldeles perfekt för oss!!! 

    Någon som tänker eller har tecknat bröllopsförsäkring??? Hur tänker ni kring det?
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving

    Idag (igår för klockan har passerat 00.00) förvandlades jag till en prinsessa...i allafall kändes jag mig som en när jag fann min brudklänning!!! Hjärta Jag trodde aldrig vi skulle finna den idag när vi var ute på första brudklänningsjakten....men vips så stod jag framför en gigantisk spegel iklädd en vacker vit dröm och fick anstränga mig lite för att inte börja snyfta faktiskt! It´s the ONE! Den satt dessutom som en smäck, den enda justeringen som ska göras är en liten dekorationsgrej nere vid framme på klänningen.

    Så nästa vecka hänger den färdig att hämtas, tillsydd och nystruken tillsammans med skor och slöja! Gud var trevlig och proffsig personal som tog hand om mig! Trodde lätt jag skulle få vänta en 3-4 månader på min klänning...men nu har jag den i min ägo inom några dagar! Den kostade nästan en tusenlapp över min budget som jag ändå tyckte var hyfsat generös men man fick välja ut ett par skor på köpet (som skulle kostat 1200 kr) så jag är störtnöjd! Nu är det exakt 6 månader tills jag står brud! Iiiiiihhhhh!

    Ang. bröllopsförsäkring så har vi tecknat en via Svensk Bröllopstjänst som samarbetar med Sveland. Känns tryggt och bra, säkert en aning onödigt, men det känns ändå skönt och vi tyckte inte att det handlade om några enorma summor!

    Hur har ni haft det som varit på Bröllopsmässa nu i helgen?

    Jenny P: Beklagar tillståndet med din svärfar. Det gör mig ont att läsa. Jag kan verkligen relatera till din situation då jag förlorade min svärfar, min sambo sin pappa och våra goa ungar sin farfar nu i början på januari. Det var väntat men gick väldigt fort mot slutet och bara några veckor innan visste vi inte om han kanske skulle kunna få vara med ända fram till bröllopet....men så blev inte fallet. Därför har all planering och alla förberedelser stått mer eller mindre stilla hela hösten och vintern (Beslutade oss för och bokade in vigsel redan förra året i aug). Så det har varit väldigt tungt den sista tiden här hemma då vi stod varandra väldigt nära. Men min svärfar ville verkligen att vi skulle gifta oss och de han sörjde mest var att inte få se sina barnbarn växa upp....och det sörjer vi också! Cancer är en hemsk sjukdom.


    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving

    Åh vad fina kort ni sänder ut. Jag håller just nu på att hämta inspiration överallt ifrån till våra inbjudningskort som jag tänkte påbörja i slutet på februari. Var bl.a. på Panduro Hobby i förra veckan. Vet inte hur mycket jag ska göra själv än. Viljan finns...men med en dotter på 3 år och en son på 10 mån är pysseltid något av en bristvara....hihihi...men det är klart att det går! Tänkte att inbjudningarna skulle gå ut någon gång i mars då vi inte skickat ut några Save-the-date-kort, men i princip alla som vi tänkt bjuda vet redan vilket datum vi gifter oss. Men en fråga angående inbjudningskorten. Vilket datum gifter ni er i augusti och vilket datum har ni satt/tänker ni sätta OSA till?

    Ilse skrev 2011-02-08 21:29:08 följande:
    Jag har börjat tänka helt om gällande vårt färgtema, vi hade tänkt oss champagne, vanlij och vinrött men efter att ha varit i bröllopslokalen en andra gång funderar jag om vi borde tänka om.

    Anpassar ni bröllopsfärgerna mycket efter lokalen eller kör ni på de färger ni tycker bäst om?
     
    Nä, vi tar inte hänsyn till lokalens färger i första hand. Men de är ganska neutrala så det kommer inte störa vårt färgtema. Jag tycker att ni ska ta de färger ni tycker om. {#emotions_dlg.flower}SnartFRuSir: Vilken vacker ring, helt i min smak...skulle dock gääääärna vilja komma billigare undan än så. Min blivande make skall också ha en ring, men en likadan som sin förlovningsring. Får väl börja kolla runt så smått snart!

    Idag fick vi äntligen bokat fotograf. Har besökt massor av hemsidor och kollat upp olika tips de senaste dagarna. Nu har vi hittat en kvinnlig fotograf, eller snarare 2 kvinnor (de fotograferar olika delar) som ska föreviga vår dag. Det blir mycket "Lifestyle-reportage" och "In the moment bilder"...precis vad jag eftersökt. De verkar urtrevliga!!!!! Bilder är ju något som består så det har känts viktigt för mig att hitta rätt, och att det blev ett bra pris gjorde mig bara än gladare.

    I övermorgon hämtar jag hem MIN brudklänning tillsammans med slöja & skor....can hardly wait! Hjärta


    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving
    Enligt planeringslistan borde vi ha bokat transport och rum på hotell till bröllopsnatten om vi ska följa det föreslagna tidsschemat. Men vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra med de två punkterna än så det får vänta lite. Glad

    Jag var dock inne om floristen idag och bokade in henne till vårt bröllop. Vi diskuterade inte utförandet så mycket idag då vi inte bestämt färdigt allt det än (vi kunde återkomma kring det några veckor innan bröllopet...tänkte fixa med det i början på juni) men vi bokade henne/dem till den 6 augusti och det var bra för hon hade redan en vigsel inbokad till dess och ville inte ta sig an mer då hon vill ha gott om tid osv till att arrangera allt. Så om du vet vilket florist du vill ha så kan du i allafall ta kontakt med henne/honom och boka in dagen så du inte kommer dit och får till svar att det datumet är fullbokat! Många blivande brudpar är ju ute i god tid med allt sådant nu för tiden! Glad

    Fina bilder på buketter här i tråden!! Min ska ha vit (gärna "diamond white") som dominerande färg med små inslag av limé och mjuk svag rosa. {#emotions_dlg.flower}
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving
    MrsÅkerlund skrev 2011-02-14 05:15:40 följande:
    Hej!
    Jag tänkte att jag hoppar in här! Vi ska gifta oss den 6 augusti och har inte alls mycket klart. Men är i akut behov av hjälp med inbjudningar! Har alla ni skickat dem än? Vart har ni beställt era? Hur ser era ut?
    Välkommen till augusti-tråden!!! Vi gifter oss också den 6 augusti, roligt att fler har samma datum!!! Vi har inte ens börjat på inbjudningarna. Jag låter mig fortfarande inspireras från alla håll och kanter. Har en del tankar om färger, material och utformning men inget bestämt. Tror jag kommer göra dem själv från skratch, eller möjligtsvis halvfärdiga. Tänkte påbörja dem i slutet av månaden och sända iväg dem någon gång i marsmånad. Beställer jag blir det kanske från Calligraphen?! Lycka till med inbjudningskorten
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving
    MrsÅkerlund skrev 2011-02-15 03:31:21 följande:
    Åh, ännu ett par med samma datum! Roligt! Var ska ni gifta er?
    Vi gifter oss i en fin liten vit kyrka från 1100-talet (plats för 150 besökare) som ligger lite ute på landet nere i sydvästra Skåne där vi bor. Kl 15.00 äger vigseln rum. Det pirrar till i magen bara man tänker på det! Hjärta

    Ni då? Var och klockslag? Skrattande
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
  • Summer loving
    Gwennie skrev 2011-02-15 14:07:32 följande:
    11.08.06 - här är en brud till!
    Vad roligt!!!!
    Vilket klockslag äger vigseln rum?
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2