Inlägg från: Mirjami |Visa alla inlägg
  • Mirjami

    Augusti 2011 - del 2

    SnartFruSir skrev 2011-04-18 11:17:12 följande:

    Hej alla!


    Kul att läsa om allas funderingar och framgångar. Efter att ni kommenterade så har vi kommit fram till att det får bli bröllopsnatt på hotell ändå. Så i söndags var vi förbi och bokade in oss på ett jättefint och mysigt hotell här i Göteborg. De hade dessutom ett specialpaket som vi köpte till med champagne, frukt och choklad på rummet när vi kommer, och sedan frukost på sängen dagen efter och sen utcheckning fram till 18:00 (då borde man väl ha vaknat? ;) ). En annan kul grej är att man kan få åka med en Jaguar, så vi har bokat upp den med, så att vi blir hemkörda (vilket var det jag bävade lite för). Så nu känns det som jag svävar på små moln igen. Så tack för alla tips och råd!

    Jag passade även på att köpa underkläder på Change, då deras brudkollektion kom in i fredags, dagen efter jag var där. Så det var en jäkla tur att jag och mannen tog en sväng på stan i söndags med. Brudkollektionen går från A-G tror jag jag såg, i fall ni inte hittar något bra någon annanstans.

    Vi ska på bröllop själva i maj och som grädde på moset hittade jag en jättefin klänning i söndags med. Så nu känner jag att vi är i fas igen.

    Tillråga på allt så är plattsättaren hemma och flytspacklar golvet i badrummet. Och jag kan inte beskriva hur otroligt skönt det skall bli att få duscha hemma istället för i källaren...

    kram till er alla!

    Humlan, jättefint verkligen. Skulle absolut kunna tänka mig något liknande, men har nog för kort hår. Löshår can only do som much.. :)

    Jenny P, välkommen tillbaka in i dimman. Fast ni verkar ju ha hunnit med en väldig massa ändå. Ville ni bli vigd av en präst, så måste det ju vara någon som tjänstgör. Kyrkan är ju aldrig "obemannad". Hoppas det löser sig för er!


    Åh, har Change fått in den nu? Ja, du skrev ju det så dum fråga, ha ha... Ja, gissa vad jag ska göra idag då? Med en väldigt mysko storlek på 70 H kan jag bara hitta snygga underkläder på Change och ingen annanstans! Får dock göra det efter att jag lämnat av min lilla grabb, han HATAR Change bara för att mamma står och provar "tutt-saker" och det är ju sååå tråkigt när man är en kille på 4 år :)

    Och Jaguar till hotellet... hmmm... Hade inte suttit fel. Själva får vi nog ta taxi för här i Borås har jag inte hört ett enda hotelll som erbjuder den servicen!
  • Mirjami

    Bara en kvar att OSA för vårt bröllop, och det är en jag inte tror kommer OSA alls utan bara dyka upp. Matriarken på min m2bs sida nämligen!
    Jag har dock meddelat att vi måste veta om han kommer eller inte för annars räknar vi inte med honom. Vi vill ju veta då slutbeställningar och bordsplacering görs.
    Tror han dock skiter totalt i mina önskningar, men för att poängtera hur det är kommer jag inte ta med honom i planeringen mer än att han kan få en extrastol på hörnet av ett bord och att serveringspersonalen får duka när han satt sig.
    Han har aldrig någonsin varit trevlig mot mig och vi bjöd honom enbart för att han är min m2bs morfar! Visar inte han respekt, varför ska jag fortsätta med det. Har gjort det i 13 år så nu är det hans tur att visa lite välvilja. Gör han inte det så blir det som jag bestämmer!

    Det är inte mycket kvar nu, bara de "stora posterna". Som att göra kontrakten klara med alla och betala det sista. Sen är allt fixat. Kanske man kan slappna av i simmar... Ha ha ha, vilken önskedröm va? Nej, slappa för man göra efteråt!!!

  • Mirjami
    Sassabrassa skrev 2011-06-26 17:55:14 följande:
    45 Knoppalakan inhandlade idag. Nu återstår bara 30. Orkade inte bära fler idag. Sen ska jag inhandla cylindervaser på IKEA också. :) Har bara inte bestämt mig för vilka jag ska ha än.  
    Saker börjar falla på plats.

    Vad tycker ni är snyggast???
    Ska ha röda rosor flytandes i den innersta höga vasen och flytljus i vatten i den yttre lägre vasen och sen eventuellt lite murgräna runt om.
    Ett tips till detta: Vattenpärlor! Ska vi ha, är sååå fint, ser ut som glas!
  • Mirjami

    Orkar inte läsa alla inlägg men såg att många pratar musik.

    Vi valde en ovanlig utgångslåt. En låt vars text handlar om kärlek, tillit och att leva sitt liv som vi vill. En mycket vacker och världskänd låt ALLA känner väl till: "Nothing else matters" med Metallica! Är ju båda Metallica-fans så det blev perfekt. Vi spelar bara musiken och har en kille med asgrym stämma som ska sjunga den!

  • Mirjami

    Vårt OSA går ut idag och fortfarande har svärmorfar inte behagat svara. Jag vet att han kommer, det har andra meddelat. Men jag har sagt att jag vill att han meddelar själv!!! Han är matriarken i min m2bs släkt och tar allt för givet. Alla ska smöra och trilskas för att behaga honom. I hans värld anser han att vi bara ska ta för givet att han kommer. Skulle man själv inte meddela honom vid någon tillställning skulle det bli ett sjukelsikes liv. Därför kräver jag detsamma utav honom.

    Ska jag ringa hononm? Ska jag ignorera och räkna bort honom och när han kommer bara ställa fram en extra stol på ett hörn på ett bord vid bröllopsmiddagen som markering att ömsesidig respekt vore på sin plats? Eller ska jag ta hans meddelande via andra (han har inte bett någon meddela oss, jag frågade och de sa-"Men självklart kommer han") och acceptera det som ett "Ja tack"???

    Kan tilägga att vi varit ett par i över 13 år och hans morfar har aldrig visat mig respekt utan brukar fnysa åt mig trots att jag aldrig gjort honom ett piss. Alla säger att "Han är bara sådan, det är han mot alla, det är bara att acceptera". Är det verkligen det eller ska man sätta hårt mot hårt? Jag vägrar bli den brun-nos resten av släkt och ingifta tvingats bli!

  • Mirjami

    En rekommendation:
    Köp vin och sprit på systemet! Behåll kvittot så får ni inom två veckor lämna tillbaka allt som är oöppnat!

    Så gör vi, blir nog billigare i slutändan än att åka till Tyskland eller Danmark då man slipper bensin och avgifter för broar och färjor. Och det finns billiga och prisvärda alternativ i Sverige. Också lättare att köpa hem och testa i lugn och ro innan. Finns flaskor för dryga 50-lappen som är absolut ok! Mitt favvovin, vet ej namn, men en guldängel hänger runt halsen på den, kostar 63kr bara!

  • Mirjami

    Har gjort klart alla placeringskort nu, måste göra om vissa bara, då man stavat fel på en del och glömt en :/  Men de var sjukt mycket lättare att göra än jag trott. Fjärilar i papp med ett utklippt hjärta i mitten som hängs på kanten av tex ett vinglas. Sååå söta och jättefina!

    Festprogrammet är skickat till toastparet för komplettering och tryckning.

    Prästen träffar vi den 16:onde och sen utformas vigselprogrammet.

    Och så musiken- Fixar mingel-, vals-, dans- och partymusik på Spotify så det är inte många timmars arbete. 

    Och så tvätta, mangla och hänga alla dukar (lakan) och rulla upp dem på gamla tygrullar fram till bröllopet. VÄGRAR stryka!!! 

    Sen... Slappar jag och njuter av sommaren :) 

  • Mirjami
    ClaraH skrev 2011-07-05 13:53:56 följande:
    Ungefär vad skriver ni i era festprogram? Har ni några sånger?

    Just nu har vi gästpresentationer, lite om oss, meny, lite om vigseln, bröllopsbingo (ej färdigt), en presentationsvisa, men vi behöver mer. Så jag tar väldigt gärna emot lite tips.
    Vi har

    Välkommen,
    Meny
    Tårtan
    Ordningsregler
    Bröllopets ABC 
    Info om kyrkan och festlokalen
    Bordsplacering
    Gästpresentation

    Sen har vi lämnat några tomma sidor där toastparet fått fria händer att göra vad de vill. De har samma humor som oss och vi vet att de kommer göra det roligt, personligt och bra!
  • Mirjami
    SnartFruSir skrev 2011-07-05 14:46:00 följande:
    Jag kanske precis gjorde något helcrazy. Men jag ringde Skatteverket och annulerade min tänkta namnändring. Jag har inte skrivit något här om det, men min blivandes familj flippade ut igen i förra veckan. De skrev ett brev om hur kränkta de var och att de inte känner någon glädje med vårt bröllop längre. Detta kom som reaktion på när jag sa åt dem att det inte var okej att de gick och köpte massa saker utan att höra med oss först. Aja, skönt att veta vart de egentligen står.

    Jag har haft den där gnagande känslan av att jag faktiskt inte vill byta efternamn enda sedan detta hände förra gången.  Och  att jag grät när vi skrev på papprena är kanske heller inte helt normalt. Så nu har jag gett mig själv lite mer respit till helt enkelt. Jag märkte att min blivande blev ledsen när jag berättade vad jag har gjort men han säger att han föstår. Så borde kanske inte ha "SnartFruSir" som nick längre då det lutar åt "SnartFruMenFörblirEkström" istället. :/

    Kul att läsa om att så mycket börjar lösa er för er andra dock! :)
    Jag såg i en bröllopstidning att några gjort ett eget efternamn. Ene hette Johansson och andra Persson eller Petersson. De tog de två första bokstäverna och la till VI för deras gemenskap. Så de heter nu Jopevi! Gulligt tycker jag. Då skulle jag och gubben hetat Grervi om vi gjort så (ergrvi lät sämre), men ist tog jag mitt släktnamn, vilket blivit godkänt redan, och så tar jag och barnen det och hans son-namn som mellannamn medan han behåller sitt. Hans mamma har två äktenskap bakom sig så han har haft tre olika efternamn redan och vill inte byta.

    Jag är nog blind, men har du skrivit om VARFÖR de flippade ut? Jag hittar inte ngt inlägg som visar varför, vad de flippade på. Varför ska de flippa på vilka val NI gör?
  • Mirjami

    Förresten, alla som funderar på rött vin:

    Har någon testat Castillo de Anna, crianza nr: 86384 ur systembolagets beställningssortiment?
    750 ml kostar bara 39 kr och det passar till vår mat enligt deras tips. Ska beställa en flaska och testa visserligen, men tänkte om någon visste redan om det var drickbart. MYCKET bra pris i så fall!

Svar på tråden Augusti 2011 - del 2