Inlägg från: Jenny P |Visa alla inlägg
  • Jenny P

    Augusti 2011 - del 2

    Ilse, skumboll och skruttisOmuffis- Här kommer en till som gifter sig den 13 augusti! Jag är från Sollentuna, men vigseln kommer att vara i Åre.

  • Jenny P

    Min M2B är född i Åre och hans familj bor fortfarande där. Så det blir till att resa en bit för min släkt.

    Åre är fantastiskt på sommaren! Jag kan verkligen rekommendera er att åka dit på sommarhalvåret, speciellt om man är lite äventyrligt lagd, då det finns massor av skoj att hitta på där

    Vi kommer att vigas borgligt uppe på Åreskutan, med hela fjällvärlden framför oss.

  • Jenny P

    Vi skickade ut våra STD-kort i fredags. Inbjudningarna går nog iväg i april/maj. Vill inte vara för tidig med inbjudningarna eftersom människor har en tendens att glömma bort att OSA om det ligger för långt fram i tiden (tror att vi sätter det till 1/6) Och jag gillar inte att behöva påminna folk...

    Det tar mig egentligen emot att skriva "STD" , eftersom det i min värld betyder sexually transmitted diseases. Skäms

  • Jenny P
    Ilse skrev 2011-02-02 16:58:12 följande:
    Hej Jenny! Vad kul! Hur går det med planeringen? Funderar som bäst på menyförslag..
    Hej Ilse. Ledsen att jag inte svarat förräns nu - varit mycket jobb.
    Jo, planeringen går ganska bra. Det mesta är planerat, men ingenting är bokat ännu ... Ska fixa lokalen i dag tänkte jag.
    Vi kommer att ha ett Jämtlandstema på bröllopet. Det kommer att märkas i allt från val av vigselplats (Åreskutan), musikval vid vigseln (Peterson-Berger), bordsdekorationer och menyn. Meny: Brudskål med renmousse-snittar, förrätt fjällröding, varmrätt ren och efterrätt creme brulé m hjortron!
    Angående bordsdekorationer, så kände jag för att vara lite knasig Så jag kör med vintertema både i STD-kort, inbjudningar, hemsida och borsdekorationer. Som kontrast till sommaren... Dessutom kan man göra så snygga dukningar med vinter/snötema!

    I förrgår fick jag hem brudklänningen som jag beställt över nätet. Nu ska det bara till lite ändringar, så kommer den att bli perfekt! Jag är inte heller så lång (160 cm), så min klänning är av modellen "mulletdress", dvs kort fram och lång bak. Det gör att mina taxben ser lite längre ut Lägger ut bilder på den när den börjar bli färdig.
  • Jenny P

    Jag tänker nog teckna en bröllopsförsäkring. Dels för att min svärfar är döende (vet inte när det är dags...   och dels för att min sambo och jag håller på med en sport där det finns en del risker. En månad innan bröllopet kommer vi delta i VM, och man vet aldrig vad som händer...

  • Jenny P

    Tack alla snälla augustibrudar! Vill inte deppa ner denna fina tråd, men måste bara berätta att svärfars läkare frågade oss om vi kunde tänka oss att flytta bröllopet bara för att svärfar skulle hinna överleva det. Ja, vad svarar man på det... Visst har vi tänkt på det, men det känns som om det blir fel hur vi än gör. Ska vi flytta det till nästa månad?- Då känns det som om vi inte tror på hans överlevnadschanser och behåller vi datumet så kommer han troligtvis inte finnas med oss längre. Suck. Vill så gärna att han ska få vara med (M2B är första barnet som gifter sig), men hur ändrar man planeringen för 70 gäster, och när är "rätt" datum...? Tror att det blir till att hålla kvar vid planeringen och hoppas på att han hänger kvar tills dess. Är det egoistiskt?

  • Jenny P

    Aylas: Vi gillar inte heller tårta! Så det blir ingen under vår fest. Glad Varför klämma i sig en tårta (som vi inte gillar) efter en trerätters middag med efterrätt och sedan äta vickning vid midnatt, bara för att "det ska vara så" ?
    När min mamma hörde att vi inte skulle ha tårta, så tyckte hon att hon skulle köpa en åt oss... Suck.

  • Jenny P

    Hej augustibrudar!

    Det var ett tag sedan sist...har haft fullt upp med att ordna efter svärfars bortgång. Men nu har vi begravt honom och bröllopsplaneringen har satt fart igen.

    Det mesta börjar falla på plats; Inbjudningskorten är tillverkade och skickas på måndag. Festlokal bokad, band bokad, fotograf bokad, transport nästan fixad, klänningen inlämnad till sömerska för justeringar, underkläder -check, morgongåva- check, florist, frisör och smink bokad... Men vi har INGEN vigselförättare! Alla dem som vi har kollat med har fortfarande semester den 13 augusti... Ska jag ha panik eller is i magen? Plan B får bli att hyra in en statist

  • Jenny P
    Sassabrassa skrev 2011-05-27 09:16:27 följande:
    Ååååh nu längtar jag sååå till den 27 augusti. :)
    Daniel Lindström – Annars Stod Vi Aldrig Här

    Någon som har ett bra tips på ingångslåt. Vi vill ha något emd koppling till leksand och tänkte därför ha den här:
    Merit Hemmingson – Leksands Brudmarsch
    Men den känns lite dyster. eller vad tycker ni?
    Nä, jag tror inte den blir dyster. Vi själva ska ha Jämtländsk brudmarsch och den kan verkligen kännas dyster... men det beror på vilka instrument som spelar och hur man arrangerar den. Våra musiker kommer att göra en väldigt fin version, som bara kommer att kännas glad, pigg och vacker. Vi ville också ha med någon anknytning till vigselnplatsen, och valde därför denna låt 
  • Jenny P

    Jag hämtade min klänning från sömmerskan igår! Den blev så fin och precis som jag hade tänkt mig
    I morgon ska vi hämta M2B kostym och min ring. Spännande.

    Annars är det mesta klart. Transportfrågan är inte riktigt löst, men det ordnar sig och sen så har jag inte lyckats få tag på bandet vi bokat. Hrm. Och så är det ju festprogrammen kvar att göra...

    Men på söndag åker vi på semester i 4v, så resten får vi ta tag i när vi kommer hem.

    Trevlig helg!!!

  • Jenny P

    På lördag är det dags för mig och M2B att vigas uppe på Åreskutan.
    Nu hoppas vi bara på vackert väder, så att vi inte behöver stå i regn och storm uppe på berget.
    Med oss upp har vi alla 50 gäster, en tjej som ska jojka, två musiker som spelar cello/fiol/gitarr och min tärna ska sjunga.
    Sen blir det middag och fest nere i byn.
    Längtar att få stå där uppe och se ut över fjällvärlden med min älskling!

Svar på tråden Augusti 2011 - del 2