• huni

    svensk/persiskt bröllop hjälp!

    Hej! Jag och min m2b ska nu gifta oss i Juli 2011. Det är så spännande och planeringen är full igång! Men nu återstår det fotograf och musik. Nån som möjligen vet nån bra fotograf som även mixar video? Behöver även DJ som mixar det bästa från svensk och persisk musik! :)

    Tacksam för svar! :)
    / johanna

  • Svar på tråden svensk/persiskt bröllop hjälp!
  • themandys

    Vet inte var du bor, men det lättaste är nog att googla på fotografer/filmare i ditt område, samma gäller med DJ ;)

  • huni

    Jag bor i sthlm! Jag har googlat runt som en dåre och hittar inget! Letar även efter en fin soloist till kyrkan..

    Nån annan som också planerar svenskt/persiskt bröllop ?? :) Vore kul att ha någon att bolla ideér med :)

    / Johanna

  • fryser

    vi lämnade en skiva med persisika låtar till dj;n o bad honom att sätta på några låtar under kvällen.. blev jätte bra blandning av musik.

  • JosefinePatrik2010

    Jag kan rekommendera dig www.michaelabrahamsson.com eller www.mame.nu som det nu heter, om du behöver hjälp. En bekant känner honom och vi hade även honom på vårt egna bröllop. Riktigt bra att ha och göra med och super duktig. Gå in och lyssna på hemsidan så hör du själv :)

  • GnuGS

    Hyr in Arash som musiker så får ni svenskt och persiskt i ett!

  • huni

    Åh tack för alla svar! Vilken snabb respons! :)

    Fryser det låter som en väldigt bra idé.. :) Då får han även en inblick i vår musiksmak och kanske har liknande låtar som han tror vi diggar.. :) 

    JosefinePatrik2010 Vilket bra tips! tack! Jag ser nu tyvärr att han håller till i gbg.. Han kan väl visserligen ta sig till sthlm men försöker hålla i budgeten och det skulle inte funka tyvärr.. synd.. han är verkligen duktig!

    GnuGS Hehe ja varför inte men då ska vi ha riktigt tur att få han bokad! ;)

    // Johanna

  • mjlove
    huni skrev 2010-10-15 21:45:34 följande:
    Jag bor i sthlm! Jag har googlat runt som en dåre och hittar inget! Letar även efter en fin soloist till kyrkan.. Nån annan som också planerar svenskt/persiskt bröllop ?? :) Vore kul att ha någon att bolla ideér med :)/ Johanna
    Jag kommer ha ett "persiskt/svenskt" bröllop nästa år. Vi kommer dock inte ha någon persisk vigsel utan bara ha en borgerlig vigsel.

    Ska du ha en persisk vigsel?

  • huni

    Vad roligt! Och Grattis! :)

    Vi kommer att ha kyrklig vigsel samt sen festen med mycket persiskt, t.ex stor persisk buffé (Vem älskar inte persisk mat?) och sen blandat med musiken.. Jag tror att detta kommer uppskattas av alla gäster :) Sen blir det väldigt roligt för alla min släktingar och vänner som får uppleva persiskt bröllop :)

    Vi kommer inte att ha ngn Sofre Aghd, möjligtvis att vi lägger upp dekorativt men vi kommer inte vigas på persiskt sätt..

  • mjlove

    Va härligt det låter. Men är det din blivande man som är från Iran?


    Både jag och min pojkvän är från Iran men vi vill inte ha någon Sofre alls. Egentligen vill vi inte ha persisk musik heller, då vi inte lyssnar så mycket på sånt privat, men pga gästerna så tänkte vi köra lite blandat så alla kan ha kul. Vår DJ är från Iran men han spelar mycket på klubbarna här i Göteborg så han har koll på all sorts musik.


    Men maten blir definitivt persisk, vi kör också på buffé (jag ÄLSKAR persisk mat, hihi). Vad ska ni ha för maträtter?


    Va roligt att hitta någon här som också ska ha persiska inslag i bröllopet.

  • huni

    Åh vad roligt! :) Japp jag är svensk och han är iranier.. :) Vi är lite osäkra på om vi ska lägga fram sofre.. har ett par bekanta som brukar anordna sofre jätte fint på bröllop.. så de lägger framdukat på en scen..

    Buffé känns som det perfekta valet, och vi har turen att ha bokat en lokal där kocken är grym på persisk mat :) Vi kommer köra de olika grytorna (ghormeh sabzi, fezenjaan, olika sorters ris, salad olivier.. ja allt det där.. det blir upp till 16 olika rätter.. även djojeh kebab och sånt :) Första tänkte vi blanda svensk och persisk mat i buffén men nu blir det endast persisk mat :)

    Hur många gäster kommer ni att ha? :)

    // Johanna

Svar på tråden svensk/persiskt bröllop hjälp!