Inlägg från: skojmarran |Visa alla inlägg
  • skojmarran

    Smärta vid sex.

    Hej! 
    Jag har fått så jävla ont efter samlag. Det bränner och gör sjukt ont. Jah har aldrig haft problem förr. Jag har haft p-piller och efter det p-stav (3år) och sen bytte jag till en ny p-stav men då funkade det inte alls. och nu har jag cerazette sen ca 7mån. Jag har fått ont efter samlag med min sambo. Ett tag var det kontrollerbart men det gjorde ont. men nu gör det så ont så jag blir helt knäckt. Det håller i sig i ca 2 timmar efter samlaget. det bränner och gör riktigt ont. Kan även kännas endel under samlaget. Vilket gör att jag undviker samlag.

    När jag frågade BM sa hon bara, det kan bero på mycket, det finns nog ingen riktig förklaring

    Är det p-pillret som spökar eller vad beror det på? Någon som känner igen sig eller har någon fundering kring detta? Skriv!  Tacksam för svar.

  • Svar på tråden Smärta vid sex.
  • skojmarran

    Tack för ert engagemang.
    Jag har aldrig haft problemet innan men nu är det outhärdligt precis som katlah säger. Gråter t.o.m. efter samlag. det är ju inte okej. men vad kommer det ifrån ? varför blir det så? har p-pillren ett finger med i det hela ?

  • skojmarran

    Då är det ju inte omöjligt att det är p-pillren.
    Har inget haft problem med andra preventivmetoder på de viset utan då är det blödningar som har spökat.

    Tog inte mitt piller idag och tänkte inte ta de på ett tag nu för å se om de blir bättre.

  • skojmarran

    Ja jag vet. sjukt irriterande. men jag kan ju inte dra orden ur munnen på henne.
    Jag har googlat och sökt på allt möjlit. Det känns som vestibulitet efter sex. Men hur får man det ? Varför får man ont helt plötsligt när jag aldrig haft det förr? Och framför allt hur blir man av med det?

  • skojmarran

    Han vet om allt och förstår. Men det löser inte mitt problem. Eftersom det gör så ont vill jag inte att någon rör vid mitt underliv. (Har heller inte haft den känslan innan detta uppstod) Och detta gör mig känslomässigt rubbad. Jag mår dåligt, depprimerad, gråter för ingenting och tycker livet känns jobbigt. Och ingen förklaring verkar ju riktigt finnas. De man får höra om man frågar så är det ofta "ha ett ordentligt förspel.. ." "Är du tillräckligt avslappnad och kåt" Och ja allt detdär har vi. men det hjälper inte?!?

  • skojmarran

    Jag har testat krämen och ja tycker med den är helt ok.
    Jag har väntat med sex och försökt efter några veckor. men det hjälper inte. dock har det blivit ännu sämre ! Igår Grät jag redigt för de gjorde så ont så kunde inte sova så satt uppe iflera timmar på natten. HEMSKT

  • skojmarran

    Det ligger mycket i det. Men då är det bearbetning som gäller då?

  • skojmarran

    Skriv det i min GB så tar ja uppgifterna å så raderar ja inlägget efter ? =)

  • skojmarran

    Yes. har sparat och raderat i fall det gick att läsa av någon annan. =) Tack !

  • skojmarran

    Hur länge tar det innan kroppen återställt sig efter man slutat med alla hormoner? menskopp hur funkar den? och hur länge har man den insatt?

  • skojmarran

    Tack för alla svar. Har slutat med cerazette nu ett tag och får se om det hjälper¨å så ska jag införskaffa en m-kopp och se om det blir någon skillnad så man kan ha lite normalt sex igen utan lidande :)

  • skojmarran

    Taack :) Ska kolla det där lite nämre innan jag beställer. =)

  • skojmarran

    Jag har haft en mängd olika p-piller och dessutom p-stav.
    Men jag undrar om detta hör ihop med känslan att inte vilja ha sex. att det gör ont när jag har sex nu och att bara falla i gråt från ingen stans. men det verkar ju som detta inte bara hänt mig. och då kanske jag kan anta att det är p-pillren som spökar iaf.
    Har använt olika typer av hormoner i över 7 år och är väldigt vacklig med humöret och dessutom ingen sexlust längre. Men har inte riktigt velat tro att det är p-pillren som ligger bakom. 
     
    Och under dessa 7 år har jag enbart varit utan hormoner i 3 v. och då kanske inte kroppen hinner återställa sig på den tiden?

  • skojmarran

    Ni som har kopparspiral. Gör det ont att sätta i den/ta ut den? Har ni fött barn innan? osv. .

  • skojmarran

    tack för alla svar. ha slutat med p-pillren nu och använt olja 2 ggr för att se om det hjälper. ha dock avstått sex under denna tid. Och det känns mkt bättre både humör och känslomässigt och i underlivet. ska våga mig på sex när jag känner att kroppen återställt sig helt och hoppas på positivt resultat utan smärta och sveda.

    Men p-pillren är nog en stor anledning till min nedstämdhet.
    Känner mig dock mkt bättre i humöret nu, mkt gladare =)
    Hoppas bara underlivet ordnar till sig med. men känns som det är på god väg! =)

  • skojmarran

    Hej cityalven!


    Jag kan berätta min upplevelse av det hela.
    Det var jag som skrev själva inlägget så om du läst det så vet du hur jag känt innan.

    Men jag har slutat med cerazette och undvikt sex i ca 2 månader. (Som sagt finns ju annat man kan göra utan att ha penetrerande sex). Har under denna tiden tänkt på vad jag saknat eller vad jag vill ha när det gäller sex. Vad man "går igång på" och osv.. Och kom då fram till :
    Det räcker inte att bara vara "kåt" om man inte är sugen på sex. Annars så kan man bli våt utan att kroppen är avslappnad och där med spänner sig slidan fast man då är våt. vilket man kan lura sig på. Så ta tid till förspel och ha bara sex när du verkligen ha lust och inte bara för att man "ska".

    Jag hoppas det löser sig för dig. !
    Ge det och dig tid, och sluta med cerazette!


Svar på tråden Smärta vid sex.