Inlägg från: JustMeAndMyLove |Visa alla inlägg
  • JustMeAndMyLove

    Överreagerar jag?

    Jag har mina gamla brev kvar. M har sina också. Kort och liknande finns nog i någon gammal låda med.


    Hittade för ett tag sen kort på mitt ex i datorn. Lät dem ligga kvar, de var från en semester som jag har väldigt fina minnen från.


    Man måste ha rätt till ett förflutet. Jag har tex kort på min pappa, trots att vi har brutit upp och jag inte vill ha med honom att göra. Det betyder ju inte att jag inte har vackra minnen från min barndom. Det är därför jag har korten kvar. För att minnas det fina.


    Detsamma med mitt ex. Vi är goda vänner idag och jag utvecklades mycket under mina år med henne. De fina minnena vill jag ha kvar! Precis som att M vill ha sina kvar :)


    Jag tycker inte man ska ta illa upp av en sån sak, men om du känner svartsjuka eller tycker det är jobbigt, prata med honom igen! Jag tror det kommer visa sig att han ser på de breven på ett helt annat sätt än du tänker. Precis som han säger.


     

  • JustMeAndMyLove
    Moirie skrev 2010-10-11 14:38:54 följande:
    Jag har aldrig skrivit att man inte har rätt till ett förflutet. Klart att alla har sina erfarenheter med sig in i ett nytt förhållande. Jag har försökt att definiera för mig själv vad jag tycker känns rimligt i detta och jag tror att det för mig handlar om vilken plats det förflutna får i nuet, rent konkret. Kärleksbrev i låda på vinden/i förrådet = helt ok Bunt med kärleksbrev utan kuvert som ligger i den väska jag ska packa om åt oss båda = inte ok. Foton på exet i album = helt ok Foton på exet i ram i sovrummet eller som bakgrundsbild på datorn = inte ok Svärmor som är kompis med exets familj = helt ok Timmeslånga uppdateringar om exets liv när jag träffar svärmor = inte ok 1700tal: du har rätt, jag ska ta upp det med svärmor när nästa tillfälle dyker upp.
    Hehe, jag håller med. Tycker det är ganska normala värderingar på vad som är okej och inte.

    Skulle ju inte heller klara att min nuvarande hade bilder på väggen på suitt ex. Nä, det vore för mycket. 

Svar på tråden Överreagerar jag?