Inlägg från: AndroSid |Visa alla inlägg
  • AndroSid

    Juni 2012

    Vi gifter oss den nionde juni 2012 i Göteborg.

    Vi har hittills hunnit med:
    - Bokat festlokal
    - Bestämt tema
    - Hittat grundmönster till klänningen (min blivande svärmor syr, ska ta första måtten och sy upp en provklänning nu i helgen!)
    - Börjat planera inbjudningskort (köpt in små kvantiteter av papper, lack och distress ink, för att kunna göra provex. Har även hittat det typsnitt vi ska ha och som troligtvis kommer att gå igen på alla trycksaker)
    - Bestämt toastmaster
    - Bestämt best man
    - Bestämt klädkod
    - Köpt såpbubblor

    Däremot har vi INTE gjort följande än, och det börjar kännas lite panik...:
    - Bokat vigsellokal (vi hade funderingar på Bohus Fästning men de handlägger inte nästa års ärenden förrän vid nyår och med tanke på att vi ändå har ett så poppis datum känns det för osäkert för att vänta på... tråkigt nog. Vi har nämligen tänkt skicka ut inbjudningar relativt tidigt för att folk ska ha chansen att förfärdiga lämplig klädsel och dylikt)
    - Bokat vigselförrättare (hur gör man ens sådant?)
    - Bestämt gästlista (Självklart har vi en lista, men den känns inte klockren än så länge...)
    - Bokat fotograf (vi har tänkt fråga en av M2B's släktingar som är fotograf, men vi har problemet att vi inte vill att det ska komma ut att vi gifter oss innan vi har lämnat över inbjudningskorten... och fotografen är gift med en pratglad kvinna i M2B's släkt...)
    - Bestämt tärna

    Temat är Fantasy/medeltid (tänk Sagan om Ringen).

  • AndroSid
    LaKatiiX skrev 2011-08-11 02:35:50 följande:

    Vi ska gifta oss 1 juni:)
    Vi hade 2 juni som första val men eftersom flyget åker på söndagen så kände vi att vi inte ville stressa och riskera missa något flyg eller likande! hehe

    Just nu pysslar vi med alla "trycksaker" samt hur vi ska dekorera. Våra färger är Vitt, silver & vinrött Skrattande

    Ni som bor i Göteborg, vilka lokaler har ni bokat? :)


    Vi bor i Göteborg, men det slutade med att vi bestämde oss för en lokal i Mölnlycke istället!
    Vi har bokat Råda Hembygdsgård.
  • AndroSid

    Idag har jag köpt allt tyg som behövs till klänningen, var inte ute efter det egentligen men hittade det perfekta tyget och då var jag ju tvungen att slå till! Skrattande

    Dessutom var jag på underklädesutförsäljning idag, köpte grejer till ett värde av tvåtusen spänn för 196 kronor - bland annat en vit torselett som kanske kan vara något att ha under klänningen. Riktiga fynd alltså Solig

  • AndroSid
    BlackWIngedAngel skrev 2011-10-02 09:52:13 följande:
    Åhå, syr du också själv? :)
    Nej, min blivande svärmor syr Glad
    Själv kan jag knappt sy en rak linje med symaskin!
  • AndroSid

    Lite uppdatering från mig, hoppas att det går framåt för er andra också!

    Vi har nu definitivbokat både vigselplats och festlokal (stor lättnad!). Har frågat två av mina tjejkompisar om de vill vara tärnor, båda har sagt ja. BM har hittat en serie som han tittar på för att få inspiration till kläderna, och dessutom så håller han på och ordna med vår bröllopshemsida.

    Vi har dessutom beställt inbjudningskort då vi kom fram till att det blev billigare än att göra själv. Dock så ska vi fortfarande sätta vår personliga prägel på korten genom att joxa lite med de när de väl kommer hem...

    Vi har nu nästan enats om hur vi ska lägga upp det kring minderåriga. Vi har inga barn och är inte överdrivet förtjusta i barn (hur hemskt det än låter). Dock har BM kusiner som är minderåriga, vilket gör det till en lite känslig fråga... Vi tror dock att vi kommer göra så att vi har en öppen vigsel (med tanke på att vi kommer befinna oss på allmän mark så är det egentligen svårt att påstå annat), men att vi sedan kör med artonårsgräns på själva festen. Det blir nog enklast så.

  • AndroSid
    Krissem skrev 2011-10-18 15:52:38 följande:
    Hej!

    Jag blir oxå junibrud, 30 juni gifter vi oss i Uppsala.

    Har en bra inre mental bild över hur allt ska gå till, men det är inte så mycket av det som är fixat ännu.

    Har i alla fall en festlokal och en preliminärbokad vigselplats. Är i full fart med att hitta präst och imam som kan tänka sig att göra en välsignelseceremoni ihop, ska bli spännande hur det löser sig...

    Vi har typ spikat meny, och vi ska laga allt "själva", dvs hutlöst utnyttja våra familjer. Fler som tänker laga själva?

    Däremot har jag inte köpt en enda pinal till dekorationer ännu, vilket jag är lite stolt över, eftersom vi flyttar i december och bör hålla mängden onödeiga grejer att flytta nere. I januari/februari kommer vi nog böra shoppa en hel del tror jag.

    Häromdan tog jag det modiga beslutet att överlåta ringköpet helt till fästmannen, det får blir en överraskning på plats hur den ser ut. Han blev glad, men som kontring fick jag veta att han vill att jag köper ring till honom oxå, som inte han ska se innan, så där dök lite extra nervositet upp. Trodde inte han ville ha det, eftersom han har förlovningsring.
    Hur gör med ringarna? Kommer båda få ring vid vigseln, eller bara bruden? Och vad är egentligen svensk tradition när det gäller ringar?
    Vi ska också laga "själva" Flört Förmodligen blir det en helt kall buffé (då vår festlokal inte riktigt har möjligheter till värmhållning).

    Vi kommer att ha varsinn matchande ring (som kom hem igår! Skrattande) Vi har omatchande förlovningsringar och alltså känns det bra att ha "samma" till vigselring.
    Svensk kyrklig tradition är vad jag kan påminna mig om att bara kvinnan får en ring som välsignas av prästen. När det gäller borgerligt finns det inga "regler".
  • AndroSid
    Krissem skrev 2011-10-19 14:53:01 följande:
    Det låter fint! För oss blir det tvärtom, vi har matchande förlovningsringar, med ett sött med omöjligt mönster att hitta passande vigselring till. Tänkte inte på att det skulle komma en till när vi valde dem.. :-P
    Fick höra en så fin tradition häromdan, i Bosnien ska bestmannen hålla koll på ringen som brudgummen ska ge till bruden (som här alltså), och samtidigt ska tärnan hålla koll på ringen från bruden till brudgummen! Sött va?
    Vad är detta för mönster då? Jag blir ju nyfiken Flört
    Oooh, det lät ju jättegulligt, Något mer "jämställt" jämfört med hur det är här.

    Jag fick en avi igår som jag ska hämta ut idag, och jag troooor att det kan vara inbjudningskorten som har kommit!
  • AndroSid
    BlackWIngedAngel skrev 2011-10-20 20:51:06 följande:
    Annars är det ju just en en jämställd tradition i Sverige som gör att vi inte har bestman alls. FlörtAtt manliga deltagare i brudföljet heter marskalkar och följer, tillsammans med tärnorna, efter brudparet som går in tillsammans istället.
    Hm, jag trodde marskalker hade något med just den kristna vigseln att göra?
  • AndroSid

    Nu har jag inte hängt med här på ett tag...
    Men kan nu bocka av lite fler grejer på listan i alla fall!

    Vi har:
    - bokat festlokal
    - bokat vigselplats
    - bokat vigselförrättare
    - sambos mamma som syr klänningen har gjort klart provklänningen i lakan, så den ska jag få prova någon gång inom ett par veckor!
    - några inbjudningskort är utdelade, men inte alla
    - bröllopshemsidan är nästan klar
    - hela brudföljet är klart
    - första planeringsmötet är bokat till i januari (med toastmaster, tärnor, marskalker och föräldrar)
    - makeupartist fixat (sambos moster)
    - har kollat lite på det här med hår

    Borde nog kolla igenom det där med menyn igen, så att jag kan ha det klart inför planeringsmötet.

Svar på tråden Juni 2012