• 87an
    Äldre 25 Sep 13:57
    4734 visningar
    26 svar
    26
    4734

    Allt för 10.000 kr. Går det?

    Jag och min sambo vill gifta oss, men vi har en tajt marginal och kan inte spara så mycket. Om vi ska spara ihop en stor budget kommer vi inte kunna gifta oss förrän om flera år! Tilläggas kan att vi redan varit förlovade och velat gifta oss sedan 07, men då hade vi inte ekonomin alls att spara något...


     


    Så min fråga lyder; Kan man få in allt på 10.000 kr? Klänning och sånt går ju att låna eller köpa begagnat för en billig peng, men kan man ha gäster då? Hur gör man med mat osv? Ringar? Osv....


     


    Tips och förslag mottages tacksamt!

  • Svar på tråden Allt för 10.000 kr. Går det?
  • albins­l
    Äldre 25 Sep 14:47
    #1

    Vi har ungefär den budgeten. Vi har ett litet bröllop i rådhuset. Med endast närmaste familjen. Vi sålde guld för att få råd till ring. Då det blir i rådhuset kände vi att det räckte med vanlig klänning och kavaj. Vi har festen hos mina föräldrar och cateringmat.

    Till våren ska vi ha en fest för vänner men  hyrd lokal.

    Det som har varit vårat ledord är att : Vi vill vara gifta men ej ha ett stort bröllop.

    Lycka till

  • 87an
    Äldre 25 Sep 15:02
    #2

    Tack för ditt svar! Du bidrog med en hel del lösningar på vårt lilla dilemma! Verkligen uppskattat!

  • Pullan­88
    Äldre 25 Sep 15:06
    #3

    Ha bara en liten middag med familjen..


    Så löser det sig nog:)


    Om ni gifter er på sommaren så kan ni ju plocka blommor ute som lite dekoration, eller vackra höstlöv lite senare på året.. Går allt id hitta vackra saker in naturen:)


     


    Ni kan ju även sälja guld som någon skrev ovan.. Kanske inte bara gamla ringar, utan ni kanske har något dophalsband i guld som ni fick när ni var små?


     


    Bara man är lite kreativ så går det:)

  • prinse­ssanog­rodan
    Äldre 25 Sep 18:34
    #4

    Billiga och fina ringar finns här:www.titanringar.com och som någon skrev, vackra löv, fina stenar och kvistar går ju att ha som dekoration och även som placeringskort, bara att skriva namnet med guldpenna på ett löv eller en sten. Gift er i Rådhuset och bjud de allra närmaste på tårta och kaffe, kanske på ett kondis i närheten- det går säkert att ordna. Eller knytkalas? Jag vet ett par som gifta sig i Rådhuset, hon hade samma klänning hon hade kvällen dom träffades och han hade dom kläder han hade på sig den kvällen och så hade dom knytkalas i en park i närheten...mysigt och romantiskt. och deras kostnad var  deras ringar och deras egen mat. Eller om ni villoch kan - laga god mat själva. Det går ju, speciellt om man inte har många gäster. En bekant till mig hade sin mamma till hjälp och dom gjorde mat till 40 personer: potatisgratäng (billigt och lätt att dryga ut) och fläskfilé (dom köpte fryst dansk filé) som dom serverade kallt och med hemgjord bea till, det går ju att göra sås som man serverar kall också. Och så gjorde dom osthjärtan som tilltugg till brudskålen Och så hade dom bakelser som tårta. Hyfsat billigt och väldigt gott.


    Inbjudningar gör ni själva på datorn eller mailar ut och om gästerna inte bor flera mil från er så går det ju att cykla och lämna inbjudningar i gästerna brevlådor (gratis motion och ni sparar pengar ). Du hyr en klänning eller kolla på Blocket om det finns en klänning till rimligt pris där. Skor har du kanske redan, kolla i garderoben. Skorna måste ju inte vara vita heller, ni kan ju bestämma ett färgtema utefter vad du har för skor Om du har röda skor som du gillar - ja då kör ni ett sånt färgtema, om du har fina gröna skor - ja då kör ni på det tex vitt och grönt som färgtema. Om du har svarta skor så kan ni köra svartvitt tema...är så snyggt! Smink och hår gör du själv eller om du har tur så kanske du känner någon som är duktig och kan och vill ställa upp och hjälpa till.

  • sereni­ty
    Äldre 25 Sep 19:57
    #5

    vi hoppas också på att hamna kring 10 000 kr i vår budget..


  • Semlor­na
    Äldre 25 Sep 20:16
    #6

    Våran budget ligger på 13.000 (ej inräknat ring eller resa) så visst går det. Vi hyr en billig lokal (3000), klänning lånar jag svärmors, min bukett är rätt billig (600) mat fixar vi själva, alkohol ska vi inte ha, en vän hjälper mig med hår och smink osv. Vi skulle kunna komma billigare undan men vi vill ha riktigt god tårta, min sambo vill köpa en ny kostym och lite annat.

  • tessan­1982
    Äldre 26 Sep 00:28
    #7

    Klart att det gör!! ni får ju prioritera vad ni tycker känns viktigt bara.. Man kan ju givetvis inte få allt för 10.000kr. Men man kan få väldigt mycket. Det kostar inget att gifta sig i sverige så gifta blir ni om ni bara vill! Men sen är ju frågan hur många ni vill bjuda eller om ni vill lägga alla pengar på ring tex. Det avgör man ju själv.

    men om man vill ha en bjudning efter vigseln kan man ju alltid kolla byggdegårdar, alt om kyrkan har någon församlingsgård man kan vara i. Det brukar inte bli så dyrt. Om man fixar det mesta av maten själv kommer man billigare undan. kall buffé går ju alltid att förbereda och är lätt att ställa fram. Baka en tårta kostar ju inte heller så mycket.

    Klänning, skor och ring kan ju såklart kosta hur mycket som helst! Men man kan säkert fynda brudklänning! 2010års modeller börjar snart reas ut när det närmar sig våren.

    Man kan ju vänta med ringen också och köpa en lite billigare så länge.. om man vill spara till nått finare sen. Det kan väl vara kul att fira sin ett åriga bröllopsdag med att köpa en ny ring!

    Lycka till!

  • Pullan­88
    Äldre 26 Sep 08:56
    #8

    Ni kan ju också önska er pengar  juklapp till bröllopet:)


    (om det nu är så att ni får julklappar)


     


    Då blir det ju lite extra ;)

  • Jakobs­son85
    Äldre 26 Sep 10:00
    #9

    Det  är klart att det går.. men som andra skrivit så handlar det om prioriteringar. Ett kyrkbröllop eller vigsel med vittnen på ett församlingshem är gratis. Fina kläder går att fynda, köpa begagnat eller hyra. Inbjudningskort och liknande kan man göra själv för ett par hundra inkl. porto. Goda vänner som kan hjälpa till med hår och smink, fotografering, musik mm är ovärderliga. Ringen kostar alltid alltid en del även om det finns enkla varianter. Sen är frågan om ni önskar e stor eller liten fest. Är det bara närmaste familjen säg 10 pers så kan ni boka en rätt fin middag på restarang, är ni fler kan det vara tal om catering och hyra av kvarterslokal, byagård eller liknande och om ni vet med er att ni vill bjuda många och inte önskar några preseneter är kuvertavgift alltid ett sätt.
    Mitt tips - skriv ner era krav, sålla, budgetera med marginal så att ni inte pengarna tar slut innan allt är bokat och klart.

  • Mariab­rideto­be
    Äldre 26 Sep 10:37
    #10

    När min storebror gifte sig valde de att ha kyrkbröllop men med två inbjudningar, en till familjen som var bjudna på middag och fest medans de bjöd alla vänner på festen (med kaffe och tårta) Då sparade de in pengar och alla tyckte det var okej och jätte kul!

Svar på tråden Allt för 10.000 kr. Går det?