• Vi2alltid

    Antidepressiva läkemedel?

    Det är viktigt att komma ihåg att det finns en mängd olika antidepressiva läkemedel som alla fungerar på olika sätt, allt från "lyckopiller" till lugnande. Därför brukar man (hoppas jag!) få en remiss till en läkare inom psykvården som kan hjälpa ditt hitta vad som behövs just i ditt fall.

    En annan sa är att medicinen inte "botar" dig, den är till mycket stor hjälp, och livet kan kännas lättare att ta itu med. Men jag tror att det alltid beöhvs terapi för att verkligen få bukt med problemet. Och det finns även en mängd olika terapier!

  • Vi2alltid

     


    Tiger Lou skrev 2010-09-24 13:13:22 följande:
    Ni som har ätit det - brukar man bli sämre i början? Alltså ännu ledsnare och få ännu mer ångest? Vet inte vad jag skulle ta mig till om det blev sämre.. Isolerar mig redan som det är idag och är orolig att jag skulle behöva göra ett studieuppehåll om jag blev sämre. Att man ska behöva känna sig ännu mer stressad av att "inte hänga med".

    Jag blev mycket snabbt bättre, men det är ju så individuellt och beror ju på vilken sorts medicin. Jag åt serotonin-höjande.

    Jag var väldigt orolig inför att börja, men jag är såååå glad att jag gjorde det för det förändrade mitt liv. Jag frågade ett par vänner som hade ätit samma typ av medicin och alla sa "go for it", och ångesten blev värre bara av valet om jag skulle börja eller inte. Men så bestämde jag mig för att testa, och jag ångrade mig verkligen inte!

    Däremot kände jag att vården liksom "släppte" mig, vilket gjorde att jag blev sämre igen efter ett tag, eftersom enbart medicinering sällan hjälper utan terapi. Till slut fick jag kognitiv terapi och idag lever jag helt normalt och utan mediciner.
    Medicinen hjälpte mig att orka, ta tag i problemen och se allt mycket ljusare. Men det är också då man ska ta tag i problemen med terapi eftersom man har lite hjälp på traven. Jag kände att terapin tyvärr kom lite sent..

Svar på tråden Antidepressiva läkemedel?