• eigollet

    Antidepressiva läkemedel?

    Jag tycker absolut att man ska söka hjälp om man mår så dåligt att man inte kan ta sig ur det på egen hand.

    Vissa behöver både mediciner och terapi, medan andra kanske klarar sig med enbart samtal.
    Det är okej att må dåligt och vara under isen. Det hör till livet att bearbeta dåligt psykiskt mående. Men ibland klarar man det inte själv.

    Jag var deprimerad utan att jag visste det egentligen från början. Jag var nykär i min m2b och superlycklig, trodde jag. Men en annan sak som hänt 2 år innan bubblade under ytan och jag började skrämma mig själv när jag hade seriösa självmordstankar mellan lyckorusen. Men jag tog tag i att bearbeta det trauma och den sorgen med hjälp av en terapeut och nu i efterhand har jag förstått att jag var riktigt illa däran.

    (Själv är jag väldigt rädd för psykofarmaka, då jag jobbar med missbrukare, men det är ju en annan sak. Vissa får sådan fruktansvärd ångest just för att avtrubbningen försvinner och att de faktiskt känner någonting, får tillbaka ett känsloliv, som de absolut inte kan hantera.)

  • eigollet

    Oj, nu blev det missförstånd ändå, ursäkta...
    Jag påstår inte att man blir avtrubbad av "normal" medicinering, det handlar om missbruk av droger, då inte enbart tabletter. De har också en mycket tyngre problematik, som någon annan skrev här. Det var därför jag skrev det där inom parentes...

    Jag är absolut för att medicinera och vet många som blivit hjäpta med tex sin ADHD med medicinering och har kunnat börja fungera normalt tack vare det.

Svar på tråden Antidepressiva läkemedel?