Inlägg från: mattiasFästmö |Visa alla inlägg
  • mattiasFästmö

    Antidepressiva läkemedel?

    Jag har ätit ångestdämpande, har ätit en hel uppsjö av olika ångestdämpande hade svår ångest i tonåren av olika anledningar, men jag kände aldrig att medicinen gjorde något. Visst mådde jag bättre av vissa, men då var det oftast konstiga biverkningar, plus att det kändes så fejkat. Jag mådde ju inte bra, men när jag åt tabletterna så mådde jag bättre. Jag kände det lite som om jag var en knarkare, jag mådde dåligt, stoppade i mig en substans, och mådde bra igen. Slutade jag ta tabletterna så mådde jag dåligt igen. Så det kändes inget bra för mig, det kändes som om jag likagärna kunde ha tagit en flaska renat per dag. Så jag la ner detdär med medicin och körde den hårda vägen och tog tag i allt med hårdhandskarna istället


  • mattiasFästmö

     


    Tiger Lou skrev 2010-09-22 18:39:40 följande:
    Tycker det är så svårt att veta vart man ska dra gränsen, är ingen mer än min pojkvän som vet hur dåligt jag mår i perioder och knappt han vet ens hälften. Vill vekrligen inte visa mig svag och det känne rjga mig om jag skulle berätta om allt som känns inuti mig. Depression ligger i släkten, kan det vara ärftligt?

    Det är inte ärftligt rent genetiskt, men det kan ju vara ett socialt arv. Om man vuxit upp med någon som mått dåligt så hamnar man ju lätt där själv men ta kontakt med öppen psyiatrin och träffa någon att prata med. med det sagt betyder det ju inte att du behöver häva ur dig allt under första mötet. det kan få gå successivt men det kan vara skönt att få ventilera lite iallafall. 


  • mattiasFästmö

     


    Uttan skrev 2010-09-22 19:25:48 följande:
    Depression är inte ärftligt men det finns anledningar till att du hamnar i en depression som kan vara ärftliga, tex låg sertoninghalt, dåliga sköldkörtelvärden med mera.

    Det där med serotinhalt är ju inte riktigt utrett, om det verkligen är så att man kan 'lida' av låg serotin halt. Det är ju en fråga om vad som är orsak och vad som är biverkning. men visst kan det ha fysiska anledningar, men det brukar ju utredas om man går till öppenvården, att dom tar blodprov och kollar sånt


Svar på tråden Antidepressiva läkemedel?