• Tiger Lou
    Äldre 22 Sep 14:36
    12426 visningar
    32 svar
    32
    12426

    Antidepressiva läkemedel?

    Jag undrar om det är någon här som äter eller har ätit antidepressiva läkemedel eller ångestdämpande medicin? Och fungerade det eller blev det värre? Hur gick ni tillväga när ni mådde som sämst? Vart vände ni er? Till vårdcentralen? Vill inte skriva något direkt om mig själv här men mår inte så bra och har inte gjort det på ca ett år. men vad ska man göra när man inte mår bra men ändå inte kan sätta fingret på det?

  • Svar på tråden Antidepressiva läkemedel?
  • Tiger Lou
    Äldre 22 Sep 16:36
    #4

    men känns så konstigt att ringa till vårdcentralen, vad ska man säga liksom? ska man få träffa en vanlig läkare? tycker dte verkar så jobbigt och vet inte riktigt vad man ska  säga plus att jag är rädd för att bryta ihop totalt med mina känslor helt exponerade och ska prata om dom...

  • Tiger Lou
    Äldre 22 Sep 17:17
    #7

    optimia - hur fungerar ångestdämpande medicin? det är alltså ingenting som ska tas regelbundet? Det är inte alls samma som depresionsmediciner antar jag då.


    Är egentligen rädd för att ta medicin för att jag är rädd att komma totalt ur balans men som det är nu så är jag helt i obalans ändå. Det sista året har varit värst även om jag känt av det tillochfrån tidigare men nu klarar jag inte mer. Har fått atarax av läkare innan men somnar bara när jag tar det. Fick det utskrivet för att jag spänner mig så hela tiden, mycket av mina tankar/ ångest och fick svåra migränanfall varje vecka av det. Mitt psyke påverkar hela min kropp, har även ätit inderal mot min migrän tidigare just för att jag stressar upp mig så, det är egentligen en hjärtmedicin men med den i kroppen stressar inte hjärtat upp sig så.


    Men usch, det är verkligen det första samtalet som känns värst, och att sedan gå dit och "prata".

  • Tiger Lou
    Äldre 22 Sep 18:39
    #11

    Tycker det är så svårt att veta vart man ska dra gränsen, är ingen mer än min pojkvän som vet hur dåligt jag mår i perioder och knappt han vet ens hälften. Vill vekrligen inte visa mig svag och det känne rjga mig om jag skulle berätta om allt som känns inuti mig. Depression ligger i släkten, kan det vara ärftligt?

  • Tiger Lou
    Äldre 22 Sep 20:36
    #17

    tack för alla era svar, ska försöka kontakta vårdcentralen den närmaste tiden och se vad de säger. tror ni man får komma in direkt så man ska ringa på morgonen eller får man boka en vanlig tid? Hade ju varit så skönt om någonting hade hjälp mot de känslor jag känne rnu så jag får tillbaka livsglädjen igen och mitt gamla jag. Känns som om den gamla jag är helt försvunnen under alla tankar och känslor. Ska läsa på i vårdguiden också, försöker samla på mig så mycket info som möjligt.


    Skriv mer om ni kommer på något.

  • Tiger Lou
    Äldre 24 Sep 13:13
    #26

    Ni som har ätit det - brukar man bli sämre i början? Alltså ännu ledsnare och få ännu mer ångest? Vet inte vad jag skulle ta mig till om det blev sämre.. Isolerar mig redan som det är idag och är orolig att jag skulle behöva göra ett studieuppehåll om jag blev sämre. Att man ska behöva känna sig ännu mer stressad av att "inte hänga med".

Svar på tråden Antidepressiva läkemedel?