• JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 22 Sep 16:34
    12364 visningar
    32 svar
    32
    12364

    Antidepressiva läkemedel?

    Ring till din egen läkare eller vårdcentralen och börja med att träffa någon :)


    Medeciner sätts bara in om det anses finnas behov för det och om de är dålig på att informera dig om saker, ifall du skulle få medecin - Våga fråga!


    Antideppresiva är inte direkt lyckopiller man bli glad av. Det är fölrst en period då det för många blir värre, sen stabiliseras det och då kan man ta tag i samtalstherapi eller andra metoder för att bekämpa deprissionen. Tabletterna är ingen bot, men det gör att du orkar ta tag i dig själv och gör att du slipper de här jättesvallningarna från bra till dåligt humör, vilket gör otroligt mycket!


     


    Hoppas du får en bra kontakt på vårdcentralen!


     


     

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 22 Sep 16:40
    #5
    Tiger Lou skrev 2010-09-22 16:36:00 följande:
    men känns så konstigt att ringa till vårdcentralen, vad ska man säga liksom? ska man få träffa en vanlig läkare? tycker dte verkar så jobbigt och vet inte riktigt vad man ska  säga plus att jag är rädd för att bryta ihop totalt med mina känslor helt exponerade och ska prata om dom...
    Man börjar med att träffa en vanlig läkare, det är bara att ringa och säga som det är, även om det kan vara jättejobbigt. 

    Det är faktiskt det absolut svåraste steget ur en deprission, att faktiskt söka hjälp.


    Man kan också be någon annan ringa, personalen ifrågasätter det ibland, det gjorde de när jag ringde åt min sambo, men det är bar aatt säga som det är: Att personen det gäller inte klarar av att ringa själv.


     

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 24 Sep 16:17
    #28
    Tiger Lou skrev 2010-09-24 13:13:22 följande:
    Ni som har ätit det - brukar man bli sämre i början? Alltså ännu ledsnare och få ännu mer ångest? Vet inte vad jag skulle ta mig till om det blev sämre.. Isolerar mig redan som det är idag och är orolig att jag skulle behöva göra ett studieuppehåll om jag blev sämre. Att man ska behöva känna sig ännu mer stressad av att "inte hänga med".
    Jag blev sämre, men då var jag redan väldigt väldigt dålig innan. Men det släppte efter ca 2 veckor för mig. Och jag hade nog inte klarat mig många månader till utan medicinen, så för mig var det värt det.

    Men sen får man inte glömma att man kan göra mycket för att ta tag i sin ångest. Speciellt om du vet att det finns en risk att du kommer må extra dåligt (alla gör ju inte det) av tex en medecin. Du får sätta upp regler, sköter man maten och verkligen biter ihop dessa flrstya veckor och tvingar sig att äta regelbundet, sova regelbundet och komma ut, om så bara för en sväng runt huset varje kväll så klarar man det.


    Vad gäller skola så finns det mycket de kan hjälpa en med, beroende på studier förstås. Mailkontakt med lärare, att få uppdaterat vad som ska göras just den veckan etc och istället skippa en dag i veckan kan göra mycket för än.


    Det finns lösningar på allt :)

Svar på tråden Antidepressiva läkemedel?