Inlägg från: baby freeze |Visa alla inlägg
  • baby freeze

    Vill bara slå ett slag för menskoppen!

    Hoppas ingen tycker att jag är överäcklig nu, men jag har ett till skäl för att gilla koppen framför tamponger:

    När jag använder tampong, så blir jag liksom irriterad i underlivet och får illaluktande flytningar som resultat. Menskoppen irriterar inte därinne, så jag slipper flytningarna. Känns myyyyyycket fräschare tack vare det. Jag antar att det är materialet i tampongerna som jag är känslig mot.

    Jag avskyr bindor! Tycker att de är så plastiga och svettiga.

  • baby freeze

    Tygbindor är rätt ok, tycker jag. Funkade när jag bodde i hus och kunde tvätta lite närsomhelst, men nu bor jag i lght utan egen tvättmaskin och jag vill inte riskera att ha bindorna liggande i en halv vecka i tvättkorgen...Kräks

  • baby freeze
    KirsiLaa skrev 2011-09-08 17:50:52 följande:
    Nämen åh! Själv är jag också en sån som alltid får svamp vid mens, blöder igenom både tampong och binda på en halvtimme, har sån värk att jag inte kan gå... Det här låter ju alldeles för bra för att vara sant. Nu måste jag också googla och överväga om jag också ska testa en sådan menskopp. 

    Men hur kan den göra så att man inte har mensvärk?  
    Klart du ska!

    Jo, det ska tydligen vara så att slidmusklerna håller fast koppen, och detta skall göra att värken lindras.
  • baby freeze
    KirsiLaa skrev 2011-09-09 11:42:41 följande:
    Aha, det blir säkert bra det här. :) 

    Bara för att jag beställde en igår, så tror mensen att det är helt okej att komma nu. :| Den kunde ju ha väntat tills jag har fått hem koppen åtminstone! Haha. :)  
    Nej vilken osis! Ja, mensen har ofta lite dålig hyfs tycker jag. Kommer oanmäld och vid helt fel tidpunkt för det mesta tycker jag...
  • baby freeze

    Har du klippt av den lilla tappen längst ner? Jag fick lov att kapa den tre ggr innan det blev rätt. Känn efter om den har vecklat ut sig ordentligt också!


    Det kan vara lite knöligt i början, men ge det en chans, så får du in knycken snart! Kolla även på hemsidan om du kan få fler och mer handfasta tips där!

  • baby freeze

    Ja men gör det! Mejla dem och fråga också om det inte funkar, för min uppfattning är att de gärna vill hjälpa en att få till det rätt. Lycka till!

  • baby freeze

    Jag tror inte heller att det beror på menskoppen, men jag kan få det på hösten också och tror att det har mer att göra med mitt ökade användande av tajta jeans... 


    izredam skrev 2011-10-08 09:45:43 följande:
    mitten och mitten igen? hur lyckas du? Jag viker en gång på mitten och sen går det typ inte att vika mer xD Men den sätter sig som den ska i alla fall så :)

    Dock funderar jag på en sak, fick en svampinfektion efter mensen nu (vilket jag fick vid den här tiden förra året också, enda gångerna någonsin!) - men nu använde jag ju menskoppen, funderar på om det kan finnas ett samband mellan att jag fick infektionen nu och menskoppen? Någon som vet något? Har bara läst att folk slipper svamp efter att de började använda koppen... Aja, ger den en månad till i alla fall och ser vad som händer :)
Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!