• Dejli

    Vill bara slå ett slag för menskoppen!

    MissWildcat skrev 2011-06-07 07:50:19 följande:
    är det bara jag som tycker att det känns sjukt äckligt att man ska tömma en behållare med slem och blod?????
    Fast jag tycker ju att alternativen med en gammal tampont/binda är minst lika äckliga... jag har jättesvårt för tampong (kan bara ha det när jag blöder som mest, annars blir jag snustorr i slemhinnorna oavsett tampongstorlek) och en begagnad binda är ungefär det läbbigaste som finns...
  • Dejli
    Trivia skrev 2011-09-09 20:44:31 följande:
    Nackdelen med billingsmetoden är ju att man inte kan ha sex de dagar man är fertil men då kan man ju som sagt var använda femcapen. Så behöver man inte ha den i hela tiden.

    Tack för länken...ska kolla!
    Det går ju att använda kondom också. Eller avbrutna samlag om det inte är någon katastrof om man skulle bli gravid trots allt. Jag använder Ladycomp p-dator. Den är grön de dagar det är grönt, gul när det är tveksamt (har själv inga gula dagar längre då den lärt sig min cykel) och röda när man är fertil, med en blinkande röd lampa den dagen man bör ha ägglossning. Man tar temperaturen i munnen varje morgon innan man kliver upp, den har en inbyggd väckarklocka. Jag gör det i sömnen varje morgon, märker det inte ens längre.

    Fast egentligen har jag väldigt bra koll på exakt vilken dag jag har ägglossning... vi skiljer oss inte från kossor på den punkten, och där fick man lära sig se på sekretet när de var brunstiga och redo för att semineras. Antar att det är det Billingemetoden går ut på också... Men jag är så dålig på att hålla koll på vilken dag i cykeln jag är i, så det är skönt med datorn. Då är det bara att trycka på knappen så vet jag om det är en röd eller grön dag.
Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!