• Anna88

    Vill bara slå ett slag för menskoppen!

    Jag har använt menskopp i ett par år nu. Tycker definitivt att den känns mycket frächare än alternativen men den har nog inte hjälpt mot mensvärken så hoppas inte för mycket. Jag tycker däremot att det är underbart skönt att få sova i lugn och ro utan att behöva oroa sig över att den läcker. Det gick också ganska snabbt för mig att vänja mig efter en stund glömmer man bort att man har mens, skönt. 

    Enligt ett motsvarande test som du gjort Heloise så skulle jag också ha bordat köpa den större, bestämde mig ändå för en mindre eftersom jag tvivlade lite på testet och använde mitt förnuft och den har fungerat jätte bra.  

  • Anna88

    Har använt menskopp några år nu. I början hade jag samma tankar som många andra "det måsta ju vara äckligt" men nej jag tycker det är mycket fräschare. Tampong känns ungefär lika fräscht som att stoppa upp en pappertuss, nånej det har jag verkligen aldrig provat men det känns som man skulle göra det med tampong. Och med bindan hade jag svårt, speciellt på nätterna när man är rädd att det ska läcka på sidan. Menskoppen passar mig perfekt, har lite blödning så jag slipper dessutom problemet med att tampongerna torkar ut. För mig skulle det säkert räcka med att byta en gång per dygn, tillverkaren rekommenderar att man tömmer med 12h mellanrum men jag tömmer och tvättar koppen 3ggr/dag för att jag tycker det är mera hygieniskt. 

  • Anna88
    KirsiLaa skrev 2011-09-08 17:50:52 följande:
    Men hur kan den göra så att man inte har mensvärk?  
    Själv brukar jag ha såna plågor att jag helst bara vill sova första dagen menskoppen har kanske lite lindrat smärtan, likaså p-pillren men behöver nog alltid nån extra medicin. Nu testar jag p-plåstren så få se, de lär också kunna lindra smärtan mera än pillren. Så för min del hjälper nog inte menskoppen så mycket men kanske endel...
Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!